שתף קטע נבחר

צופים ואוכלים: סטודנטים לקראת המונדיאל

שאלנו כמה סטודנטים מה המשחק שהם מחכים לצפות בו ומי לדעתם תהיה האלופה. וגם שני מתכונים קלים לסטודנטים של השף תום פרנץ

המונדיאל מתחיל ממש היום וסטודנטים רבים הולכים לארח בביתם את החברים ולצפות ביחד במשחקים. הכירו את הסטודנטים שכבר מתכוננים וקבלו את מתכוני השף תום פרנץ, למאכלים שיעבירו את זמן הצפייה בכיף.

 

שחר מגל, סטודנט לתקשורת במכללה האקדמית ספיר

1. המשחק שאני הכי מחכה לו: בלגיה - אנגליה

2.הקבוצה שאני הכי אוהד : זאת ארגנטינה

3. איזו קבוצה הוא חושב שתזכה בתואר:בלגיה תזכה

4. מה אתה מכין לאכול כשאתה מארח חברים לצפות במשחקים  טורטיות עם רטבים מגוונים ובשר טחון

5. האם אתה מעדיף לקנות או להכין אוכל: בדוק שלקנות אוכל!

 

שחר מגל (צילום: אלבום פרטי)
שחר מגל(צילום: אלבום פרטי)

 

דולב בן יוסף סטודנט להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון

1. המשחק שאני הכי מחכה לו: ספרד - פורטוגל

2. הקבוצה שאני הכי אוהד זאת: בלגיה.

3. איזו קבוצה הוא חושב שתזכה בתואר: גרמניה תזכה

4. מה אתה מכין לאכול כשאתה מארח חברים לצפות במשחקים: בורגרים קטנים עם קריספי בייקון מעל, וצ'יפס כמובן.

5. האם אתה מעדיף לקנות או להכין אוכל: תכלס מעדיף לקנות.

 

דולב בן יוסף  (צילום: אלבום פרטי)
דולב בן יוסף (צילום: אלבום פרטי)

 

דורון אחלאוי, בן 28 מקיבוץ האון סטודנט להנדסת תעשיות מים שנה ד' במכללה האקדמית כנרת

1. המשחק שאני הכי מחכה לו: ברור שלגמר.

2. הקבוצה שאני הכי אוהד: כל חיי אהדתי את ארגנטינה, אבל אחרי הפאדיחה האחרונה עם ישראל זאת כנראה תהיה ברזיל.

3. איזו קבוצה הוא חושב שתיקח השנה: אני חושב שגרמניה אבל אני הולך עם הלב ובוחר בברזיל

4. מה אתה מכין לאכול כשאתה מארח חברים לצפות במשחקים: מלא גרעינים, אדממה ובירות ורואים את המשחקים במקרן לא בטלוויזיה רגילה.

5. האם אתה מעדיף לקנות או להכין אוכל: מעדיף להכין אוכל, גר בקיבוץ האון וחי חיים פשוטים על הכנרת

 

דורון אחלאוי (צילום: אלבום פרטי)
דורון אחלאוי(צילום: אלבום פרטי)

 

אז מה אפשר להכין לבד? בשעה של עבודה, השף תום פרנץ, הפרזנטור של תנורי קונסטרוקטה, מבטיח שתוכלו לתקתק לחברים נשנושי מונדיאל בריאים יותר, טעימים וטבעוניים, ממצרכים זמינים, ולא יקרים. ולמקרה שתהיתם הוא בעד נבחרת גרמניה.

 

תום פרנץ (צילום: יח"צ)
תום פרנץ(צילום: יח"צ)

 

טורטיה צ'יפס ביתיים אפויים בתנור

גרסה ביתית והרבה יותר בריאה לחטיפי הטורטיה שקונים, שעוברים טיגון בשמן עמוק בדרך כלל. זהו נשנוש קלאסי , הולך מצוין עם בירה קרה, וכמובן אפשר להגיש את הטורטיה צ'יפס הביתים עם מטבלים ואז זו בכלל חגיגה.

 

מצרכים:

8 טורטיות חיטה, חיטה מלאה או תירס קוטר 20 (חבילה אחת)

4 כפות שמן זית או תרסיס שמן זית

כף פפריקה מעושנת או פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן

כפית מלח

רבע חצי כפית פלפל שחור טחון

תיבול נוסף אפשרי:

כמון

עשבי תיבול מיובשים כמו אורגנו, או בזיליקום

זעתר

תבלין בטעם גריל עוף

אפשר גם תערובת מתוקה , להשתמש בשמן קנולה או תרסיס קנולה, ולהכין תערובת של סוכר וקינמון

ולפזר בשכבה אחידה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות.

מסדרים 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

חותכים את הטורטיות לשמיניות- חותכים את הטורטיות לרבעים וכל רבע חוצים לאורך גם, החיתוך הוא כמו של פיצה. אפשר להעזר בחותכן פיצה.

מעבירים לקערה ומפזרים שמן זית ותבלינים מנענעים את הקערה כך שכל מושלשי הטורטיה יספגו את השמן וידבקו אליהם התבלינים.

מסדרים בשכבה אחידה על גבי תבנית התנור, ואופים כ 5-8 דקות. בודקים אחרי 5 דקות, אם צריך עוד ממשיכים חצי דקה נוספת אם לא מוציאים, צריך ממש לבדוק היטב כי זה נשרף בשניות של חוסר השגחה.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים. אפשר להגיש עם גוואקמולי, סלסה ושמנת חמוצה.

 

5 מרכיבים בלבד: ריבועי אנרגיה משיבולת שועל וחמאת בוטנים

חטיף קל להכנה, כמה דקות של עבודה ולתנור ויש לכם אספקה של חטיפי אנרגיה בריאים יותר, בעיקר כי הם ללא חומרים משמרים ואתם ורק אתם יודעים שהכנסתם לקערה מצרכים בריאים ומזינים. וכן, הם גם טעימים בטירוף ויתנו לכם בוסט של אנרגיה שיהיה לכם עוד כוח לראות מונדיאל.

 

12-16 חטיפים

 

מצרכים למתכון הבסיס:

4 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)

2 כפות זרעי צ'יה (לא חובה)

½ כוס בוטנים קלויים קצוצים גס

½ כוס סירופ מייפל טבעי או דבש

כוס חמאת בוטנים טבעית, מומסת בסיר קטן או בפולסים במיקרו

ספריי שמן

נייר אפייה

תוספות אפשריות:

אגוזים שונים קצוצים גס (פקאן, מלך,מקדמיה,שקדים)

פירות יבשים קצוצים גס

חמוציות

שוקולד צ'יפס

קוקוס גרוס

זרעי פשתן או אחרים

ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, זרעי הצ'יה והבוטנים מוסיפים את הדבש או המייפל ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים המומסת אם אתם מוסיפים תוספות אז זה הזמן להוסיף אותם. ממשיכים לערבב לקבלת עיסה לחה ודביקה. אפשר ללוש בידיים. התערובת צריכה להיות לחה ואם יש צורך מוסיפים עוד דבש וחמאת בוטנים מומסת כף בכל פעם כדי שהיא "תיתפס".

 

משטחים בלחיצת אצבעות את התערובת לתבנית 20 על 30 מרופדת בנייר אפייה ומרוססת קלות בספריי שמן.

 

אופים בתנור 20 -25 דקות לקבלת טעם קלוי מעולה. מוציאים מהתנור, מצננים, חותכים לריבועים שווים בגודלם. שומרים בקופסא אטומה עדיף בקירור עם נייר אפייה בין השכבות.

 

בתיאבון וצפייה מהנה במשחקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מתכוננים למונדיאל
צילום: EPA
מומלצים