שתף קטע נבחר

מדריך: לטוס עם בן הזוג ולא לחזור כעוסים

חופשות זוגיות רבות מתחילות בהתרגשות וצפייה ומסתיימות בריבים, האשמות ואכזבות הדדיות. הלית אסא עם כל הטיפים שיאפשרו לכם להקדים תרופה למכה, ולהפחית את הדרמות הצפויות

1. תיאום ציפיות ותכנון מתאים

בני זוג רבים מסכימים ביניהם על יעד לטיול, כאשר לכל אחד מהם מחשבה שונה בראש לגבי ההתנהלות בחופשה. האחד רוצה בטן גב, השנייה מעוניינת לעלות על כל הר, האחד רוצה לראות משחק כדורגל מקרוב, והשנייה מעוניינת בשופינג רציני. אחת רוצה להיכנס לכנסיות ומוזיאונים, והשני לא מבין מה היא רוצה ממנו בכלל.

 

מה עושים? מתאמים! יושבים ביחד בבית, ומתכננים את הטיול. משמיעים את הרצונות שלכם, את הציפיות, מספרים על היעדים והאטרקציות שהייתם שמחים לראות או לחוות, חושבים ביחד כיצד ניתן לענות על הציפיות של שניכם, ובטח שלא משאירים את זה לרגע האחרון.

אין סיבה שלא תחזרו מהטיול שלכם שמחים יותר ומאוהבים מתמיד (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אין סיבה שלא תחזרו מהטיול שלכם שמחים יותר ומאוהבים מתמיד(צילום: Shutterstock)
 

2. חלוקת אחריות

בחרתם יעד. מה עכשיו? מי מזמין את הכרטיסים? מי מחפש מלון? מי מחפש אירועים או אטרקציות במקום? מי מתחיל לחשוב אם יש בכלל מזוודה, ואצל מי משאירים את הילדים? לעיתים בני הזוג עסוקים במחשבות על רגעי הכיף שמחכים להם ושוכחים לדאוג לדברים החשובים, או שהם מצפים שבני הזוג יעשו בשבילם את הסידורים כי ככה היה בפעם שעברה, או שהם עצמם פחות טובים בזה. זה לא נורא, כמובן, כל עוד מוודאים שהאדם שנושא באחריות רוצה בכך. ואם לא, מחלקים את האחריות ונותנים לכל אחד להיות אחראי על התחום שהוא הכי מבין בו.

 

 

3. רשימה משותפת

הכינו רשימה משותפת של כל הדברים שחשוב לכם לקחת במזוודה. גם אם אחד מכם אחראי על הרשימה, עברו עליה ביחד כדי לראות שכל מה שהייתם רוצים או צריכים לקחת אתכם לחו"ל נמצא שם. בדיקה משותפת של הרשימה תמנע תלונות של בני הזוג בהמשך. זכרו שגם אם שכחתם דבר מה, ברוב המקומות בעולם אפשר להצטייד בחסר.

 

4. תקציב כלכלי

יש לשבת בבית לפני הנסיעה ולחשב תקציב ברור: כמה כסף אנחנו מקציבים לאוכל ומסעדות, כמה לקניות לילדים, כמה לעצמנו וכמה לנסיעות. ברגע שיהיה לנו תקציב ברור או יחסית ידוע מראש, יהיה קל יותר להתנהל, וזה ימנע מצב של אכזבה מציפיות שלא דובר עליהן לפני כן.

שבו על התקציב שלכם לפני הנסיעה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שבו על התקציב שלכם לפני הנסיעה(צילום: shutterstock)
 

5. להחליף תלונה בבקשה

לא פעם אנחנו מגיעים לטיול שלנו מלאי פחדים וחששות שמעוררים בנו לחץ ומתח, שיוצאים בסוף על בני הזוג שלנו. אנא דברו על המקרים הללו כבר בבית. ספרו זה לזה מה אתם חושבים שיקשה עליכם, ממה אתם פוחדים, מה יכול להקל עליכם ומה בן הזוג יכול לעשות כדי להרגיע אתכם. כך תוכלו להתגבר על הקשיים ואפילו להעריך את בני הזוג שלכם על העזרה.

 

6. שמירה על קור רוח ותקשורת מכבדת

לעתים קרובות התוכניות בחו"ל משתבשות: רכבת מתאחרת וגורמת לנו להפסיד טיסה, רכב שכור שניזוק, יום חג לא מתוכנן בו האטרקציות סגורות, וכן הלאה. במקרים כאלו אנחנו עלולים להילחץ, ומתוך מתח וחוסר האונים שלנו גם להגיב בחוסר סבלנות, בטונים גבוהים ובאופן רגשי שלילי כלפי בני הזוג.

 

יש לזכור שאם נתקלים בבעיה פתאומית או במשהו שלא הלך לפי התכניות, אתם שניכם שם ביחד, ושניכם תתגברו על הקושי. אז שמרו על שפה מכבדת ועל התנהגות מאופקת. שמירה על קור רוח תעזור לכם לחשוב בבהירות על הנושא ולהיחלץ ממנו בצורה הטובה ביותר. וגם אם תפסידו משהו מהעניין הזה, לפחות יישאר לכם זיכרון זוגי משותף ממצב שהשתבש אבל עברתם אותו ביחד.  

 

7. גמישות וותרנות

אתם נמצאים במקום אחר, לא מוכר ולרוב עם מגבלות בזמן. ממקום זה יש לגלות סבלנות להנאות של בני הזוג, ולגלות ותרנות באופי הפעילויות המשותפות. אם צד אחד מעוניין רק בשיטוטים ברחובות והשני מעוניין גם בביקור במוזיאונים, ניתן להתגמש על ביקור במוזיאון אחד מועדף, תוך שיטוט מאוזן ברחובות. גלו גמישות וזכרו שההנאה של שניכם חשובה לאיכות הטיול.

זוג במיטה אחרי סקס (צילום: Shutterstock)
גם סתם להישאר במלון זה כיף(צילום: Shutterstock)
 

8. מרחב אישי

גם בנסיעה זוגית יש כאלו שהמרחב האישי מאוד חשוב להם. הם זקוקים לשעה של שקט בחדר, לקריאה או לסתם התבטלות מול הטלוויזיה. יש לאפשר האחד לשני את המרחב האישי, את ההנאה בלהיות עצמנו, גם בטיול זוגי ורומנטי. יש כאלו שירצו לנוח באמצע היום, ויש מי שיעדיף לטייל קצת ברחובות לבדו. זה לא מחליף את הקשר ההדוק או את ההנאה. להיפך, בני הזוג יעריכו מאוד את העובדה שאפשרתם להם ליהנות בדרך שהיו זקוקים לה, וימשיכו את הטיול הזוגי בהנאה ורצון.

 

9. שלאף שטונדה

אם יש לכם מספיק זמן בטיול הזוגי שלכם, אני ממליצה לכם לאפשר לעצמכם ליהנות קצת במלון, בחדר או בכל מקום בו תלונו. לא חייבים לרוץ לכל אתר תיירותי או לעלות על כל אטרקציה. תאפשרו לעצמכם ליהנות מקצת רומנטיקה בחדר, אפילו למשך בוקר שלם, עם אמבטיה מפנקת, שתיה אהובה או כל מה שאתם אוהבים לעשות כזוג ומזמן לא יצא לכם לחוות.

 

10. חיבור וחיבוק

אל תשכחו ליהנות, לפנק אחד את השני, לחבק ולנשק. אל תשכחו להיות שם זה בשביל זו וליהנות מהרגעים הקסומים והמתוקים שלכם יחד. תחזירו לעצמכם את ההליכה יד ביד, את הקרבה שאולי הלכה לאיבוד, את התשוקה ואת הכיף הזוגי. דברו זה עם זו על החיים שלכם, על דברים שלא יוצא לכם כמעט לדבר עליהם, על הרצונות והצרכים שלכם, ובעיקר הזכירו לבני הזוג מה אתם אוהבים ומעריכים בהם. החזירו לעצמכם את האנרגיות הטובות, ההנאה הזוגית והתאהבו מחדש זה בזו.

 

בהצלחה!

 

הלית אסא היא יועצת זוגית מוסמכת בשיטת האימאגו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
החופשה שלכם יכולה להצליח. זה תלוי בעיקר בשיתוף הפעולה שלכם
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים