שתף קטע נבחר

גאווה כחול לבן

בסך הכל שלוש מדינות מדינות יוצגו השבוע במצעד הגאווה של ניו יורק, אבל רק ישראל הגיעה עם הקונסול. דני דיין הוביל משלחה שמחה וגאה שזכתה לקבלת פנים חמה מההמונים

מצעד הגאווה של ניו יורק חתם את חודש הגאווה בחגיגה ענקית במיוחד. בין כל החוגגים הצבעוניים והשמחים, קשה היה שלא להבחין במשאית אחת שהניפה דגלים בכחול לבן. על המשאית עמד, לצד חוגגים נוספים מהקהילה, גם הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק דני דיין.

 

ישראל הייתה אחת משלוש המדינות שיוצגו במצעד. גם בשנה שעברה הובילה ישראל משלחת מיוחדת במצעד אך ללא הקונסול. השנה, לצד כוכבי הריאלטי והרשת אלקסיס מישל ויובל דוד, עם הדי ג׳יי עמרי אנגל, בלייב סט על המשאית, נופף דיין בדגל על המשאית, כשמסביבה עובדי הקונסוליה ומאות צועדים של ארגון הלהט״ב a wider bridge ארגון פרו ישראלי שפועל למען זכויות הקהילה.

 

מצעד הגאווה, שגם בישראל נחגג בגדול לפני כמה שבועות, החל כאן בניו יורק עוד בשנות השבעים. זה קרה אחרי עימותים אלימים כלפי משטרת ניו יורק, במחאה על הומופוביה ואלימות קבועה ומתמשכת שהפגינה כלפי הומואים וטרנסג'נדרים.

 

- ()
צילום: אלקסי רוזנפלד

 

המהומות, אשר ידועות כמהומות סטונווֹל, החלו בשבת, 28 ביוני 1969, בסביבות השעה 1 אחר חצות, כשהמשטרה פשטה על גיי בר בשם "סטונוול אין"בגריניץ' וילג' בניו יורק.אחריהן החלה הקהילה הלהט"בית להתגבש למען מאבק לזכויות להט"ב ובכל שנה, המהומות מצוינות במצעדי גאווה בערים הראשיות ברחבי העולם, כשהמצעד הראשון יצא לדרך בניו יורק. לאורך השנים התרחבו האירועים והפעילויות סביב המצעד ומיום בשנה, הפך זה להיות חודש הגאווה.

 

"ישראל בעצם הפכה לאורחת קבועה של מצעד הגאווה הרשמי של ניו יורק", מסבירה דוברת הקונסוליה, אלמוג איליכיס. "היה מרגש ועוצמתי לראות אלפי ניו יורקים, מקומיים, תיירים, ישראלים ועוד מריעים לישראל בצידי הדרך. עובדי הקונסוליה הישראלית בניו יורק התכוננו במשך שבועות להפקת האירוע, וזה ניכר בתוצאה הסופית: משלחת צבעונית, וגאה".

 

בשנה שעברה ביטל הקונסול את השתתפותו במצעד ברגע האחרון מטעמי ביטחון. השנה הבטיח, וקיים. ״מה שהדהים אותי יותר מכל", אמר, “זו ההתלהבות בה התקבלנו על ידי מאות האלפים בצידי הדרך. בסופו של דבר זה לא הקהל הפרו-ישראלי באירועים של אייפא״ק. אנשים בצדי הדרך רקדו לצלילי ״טוי״ של נטע ו״תל אביב״ של עומר אדם שהושמעו ברמקולים. חשוב לומר שלא באנו להראות שהכל מושלם, אנו צועדים מתוך הכרה שיש עוד דרך לפנינו ושואפים לעשות טוב יותר”.

בתחילת השבוע, אירח הקונסולקבלת פנים מיוחדת- VIP LGBTQ Pride Reception. את האירוע הובילה המחלקה לדיפלומטיה ציבורית של הקונסוליה הישראלית בניו יורק, בשאיפה לחשוף את העשייה בישראל למען המאבק הגאה ולקרב בין הקהילות.

 

- ()
הקונסול חוגג עם הקהילה. צילום: אלקסי רוזנפלד

 

קוונטין היל היה אחד מאורחי הכבוד שהגיעו לביתו של דיין. הוא בן 25, במקור מאיווה ורק בשנים האחרונות גילה שהוא בעצם יהודי. "גדלתי בעיר קטנה באיווה, ויצאתי מהארון כבר בגיל 14. מהר מאוד הפכתי לפעיל בקהילה ולוחם למען זכויות הלהט"ב. אמא שלי גדלה כילדה מאומצת ובאותן שנים רציתי לדעת יותר ויותר על עצמי ומה בעצם מסתתר בהיסטוריה המשפחתית שלנו. שכנעתי אותה לקחת בדיקת די. אן. איי וגילינו שאמא שלי יהוייה. מאותו רגע התחלתי להבין יותר ויותר על יהדות. הצטרפתי להלל בקמפוס, נסעתי לישראל למסע 'תגלית' ואת הבר מצווה שלי ערכתי בגיל 19 בירושלים", הוא מספר בחיוך.

 

"למדתי יותר ויותר על העם היהודי ועל ישראל שצמחה כנגד כל הסיכויים, באיזור הכי קשה בעולם, לדמוקרטיה משגשגת והבנתי שאלו הערכים של העם היהודי וגם שלי. ישראלים לקחו את גורלם בידם והובילו את חייהם קדימה וכך גם אני. זה מילא אותי השראה והראה לי שאני יכול לקחת המון מזה למען המאבק של הקהילה הלהט”בית".

 

- ()
קוונטין. "חדר לי ללב"

 

כך הצטרף לארגון wider bridge והפך פעיל במיוחד. "בשנה שעברה קיבלתי טלפון מהקונסול דיין והייתה לנו שיחה כנה על העבודה שאנחנו רוצים לעשות בקהילה בנוגע לישראל, שהופכת להיות נושא מאוד מקטב, גם בקרב הקהילה. הארגון שלנו פועל גם למען ישראל והקהילה הגאה בארץ ואנחנו רוצים לוודא שישראל מקבלת יחס הוגן בקהילה היהודית באמריקה", מסביר היל.

 

"זו השנה השניה שבה אנחנו לוקחים חלק בשיתןף הפעולה עם הקונסוליה. השנה היה מדהים. מאות אנשים. הייתה תמיכה מדהימה של הקהילה שהגיעה לצעוד איתנו והעובדה שהקונסול היה שם הייתה משמעותית כל כך. קודם כל הוא השגריר הראשון של מדינה זרה שעושה את זה, לדעתי גם היחיד. אבל לא רק זה. אנחנו יודעים שהממשלה בישראל לא תומכת בקהילה והעובדה שנציג מטעמה הגיע ונתן את כל כולו להבעת התמיכה, הייתה חשובה ומחממת לב”.

 

קוונטין התרגש במיוחד דווקא בערב לאחר מכן, בביתו של דיין. באירוע נכחו כ-100 בכירים ומובילי דעה מארגונים גאים שונים, ישראלים וניו יורקים כאחד. בין הדוברים היו חן אריאלי, יו"ר האגודה למען הלהט"ב בישראל, מאיה ארבל, רכזת תחום הטראנססקסואלי ב"איגי"- ארגון נוער גאה, ואלכס מייקלס- הידוע בתור "אלכסיס מישל", כוכב ראליטי מתכנית “RuPaul’s Drag Race” . דיין ריגש את חברי הקהילה כשהכריז ואמר כי "המטרה בישראל, בארה"ב ובעולם, היא שוויון מוחלט. רק אם תושג ועד שתושג, המאבק, המצעד והעשייה לא הסתיימו. אני בטוח שבסופו של דבר נשיג את המטרה ואני מאמין שרוב הישראלים שותפים לדעה הזו".

 

קוונטין מציין את הרגע שבו דיין סיפר על הקרבה האישית שלו לקהילה, כשתיאר את הקשר עם משפחתה של שירה בנקי ז"ל שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים. "שירה בנקי ז"ל, אותה לא זכיתי להכיר, נרצחה על ידי טרוריסט יהודי במצעד הגאווה בירושלים לפני שלוש שנים. לפני תחילת כהונתי בניו יורק קיבלתי שיחת טלפון מהוריה של שירה אשר ביקשו ממני לסייע להנציח את זכרה בדרך חינוכית. יחד איחדנו כוחות של שני ארגונים שונים בתכלית: מרכז רבין ומרכז קטיף לבניית תכנית חינוכית "דרך שירה בנקי"לקידום הסובלנות לזכר שירה בנקי ז”ל".

 

"הנאום שלו חדר לי ללב", מסכם קוונטין. "וכמו שהקונסול אמר בדבריו, המצעד שלנו לא תם, עד שחברי הקהילה יקבלו את כל הזכויות שלהם”.

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאווה בניו יורק. צילום: אלקסי רוזנפלד
מומלצים