שתף קטע נבחר

צפון קוריאה אחרי שיחות עם ארה"ב: "היא מתנהגת כמו גנגסטרית"

בתום ביקור בפיונגיאנג אמר מזכיר המדינה פומפאו שנעשתה התקדמות גדולה. בצפון קוריאה דוחים את דבריו, ואומרים שדרישות חד צדדיות של ארה"ב פוגעות בנכונותה להתפרק מנשק גרעיני: "בוגדת ברוח הפסגה"

שעות אחרי שמזכיר המדינה האמריקני השמיע מסרים אופטימיים בתום שיחות בפיונגיאנג, אמרה צפון קוריאה שתוצאות השיחות "מטרידות ומצערות". במשרד החוץ הצפון קוריאני אמרו היום (שבת) שארה"ב מתנהגת "כמו גנגסטרית" כשהיא דורשת פירוק חד צדדי מנשק גרעיני, ופוגעת ברצונה של צפון קוריאה לוותר על הגרעין.

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו והבכיר קים יונג צ'ול פיונגיאנג צפון קוריאה (צילום: רויטרס)
פומפאו עם הבכיר הצפון קוריאני קים יונג צ'ול בפיונגיאנג(צילום: רויטרס)

"ציפינו שהצד האמריקני יציע צעדים מועילים שיעזרו לבנות אמון שמתבסס על רוח הפסגה של המנהיגים. גם חשבנו להציע צעדים הדדיים. עם זאת, הגישה והעמדה של ארה"ב בשיחות בין בכירים משתי המדינות היו ללא ספק מצערות", אמר הגורם לסוכנות הידיעות המקומית. "הציפיות והתקוות שלנו היו כל כך נאיביות שאפשר לקרוא להן מטופשות".

 

בתום יומיים של שיחות בפיונגיאנג אמר הגורם שארה"ב "בגדה ברוח הפסגה", שהייתה בחודש שעבר בסינגפור בין דונלד טראמפ לקים ג'ונג און. הוא הוסיף שהמו"מ בין הצדדים נמצא כרגע ב"שלב מסוכן, שעלול להפריע לנכונות האיתנה שלנו להתפרק מנשק גרעיני".

 

 

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אחרי ביקור ב צפון קוריאה (צילום: רויטרס)
פומפאו טוען: התקדמות גדולה בשיחות(צילום: רויטרס)
 

בפסגה ההיסטורית בחודש שעבר סיכמו קים וטראמפ על נכונות לפעול למען "פירוק מוחלט של חצי האי קוריאה מנשק גרעיני", בתמורה לערבויות ביטחוניות שתקבל צפון קוריאה מארה"ב. לפי הגורם במשרד החוץ הדרך "המהירה ביותר" להשיג פירוק מוחלט של חצי האי מנשק גרעיני היא ששני הצדדים ינקטו צעדים בוני אמון במקביל.

 

לפי הגורם במהלך השיחות ארה"ב ציינה מגוון של "תנאים ותירוצים" לעיכוב ההכרזה על תום מלחמת קוריאה. הוא המעיט בחשיבות של הפסקת התרגילים הצבאיים המשותפים של ארה"ב ודרום קוריאה – שהופסקו לבקשת צפון קוריאה – ואמר שצפון קוריאה ביצעה ויתור גדול בהרבה כשפוצצה את המנהרות של אתר הניסויים הגרעיניים שלה. בנוסף לתרגילים הצבאיים המשותפים פיונגיאנג מודאגת מה"מטרייה הגרעינית" של ארה"ב, שמגנה על דרום קוריאה, ולכן במו"מ היא מדברת על פירוק של חצי האי כולו מנשק גרעיני.

דונלד טראמפ עם קים ג'ונג און (צילום: AP)
הפסגה ההיסטורית בחודש שעבר בסינגפור(צילום: AP)
 

בצד האמריקני הדברים נשמעים אחרת לגמרי. פומפאו אמר בתום הביקור בצפון קוריאה שהשיחות עם נציגי המשטר היו "פוריות ביותר". לפני שהמריא מפיונגיאנג אמר פומפאו לכתבים שהושגה התקדמות בשיחות על הלו"ז לפירוק צפון קוריאה מנשק גרעיני. "אני חושב שיש התקדמות בכל היבט של השיחות שלנו", אמר פומפאו. זה היה הביקור השלישי שלו בפיונגיאנג מחודש אפריל והראשון מאז הפסגה בסינגפור.

 

המסרים המדאיגים מצפון קוריאה מגיעים בהמשך לדיווחים שצפון קוריאה מרמה את ארה"ב וממשיכה בפיתוח תוכנית הגרעין שלה. בתגובה לדיווחים אמר טראמפ בשבוע שעבר: "יש לי כימיה מצוינת עם קים. הגעתי איתו לעסקה, אני מאמין שהוא מתכוון לזה. האם היינו בעסקאות שלא הצליחו? זה אפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הבכירים בפיונגיאנג
צילום: רויטרס
מומלצים