שתף קטע נבחר

כתב אישום נגד אזרחית טורקיה: הלבינה כספים עבור חמאס

אברו אוזקאן (27), שנעצרה לפני כחודש בנמל התעופה בן גוריון, הואשמה בהתאחדות בלתי מותרת, עבירות נגד הסדר הציבורי עבור חמאס והכנסת כספי אויב

 

אברו אוזקאן טורקייה נעצרה בנתב
אברו אוזקאן. נעצרה בנתב"ג

הפרקליטות הצבאית הגישה היום (א') לבית המשפט הצבאי בסאלם בשומרון כתב אישום בגין עבירות ביטחון נגד האזרחית הטורקייה שנעצרה לפני כחודש בנתב"ג.

 

לנאשמת, אברו אוזקאן (27), מיוחסות עבירות של התאחדות בלתי מותרת, עבירות נגד הסדר הציבורי עבור חמאס והכנסת כספי אויב לאזור. לפי כתב האישום, במהלך 2016 החליטה הנאשמת להגיע לישראל עם קבוצה של תיירים. בזמן שהותה בנמל התעופה באיסטנבול, מדריך תיירים בשם מוחמד סאמר פנה אל הנאשמת כשבידו 15 בקבוקי בשמים, וביקש ממנה להכניסם לשטחי ישראל.

 

בדרכם לדלת המטוס הסביר סאמר לנאשמת כי הבשמים נועדו להלבנת כספים עבור ארגון חמאס. לטענת הפרקליטות הצבאית, הנאשמת נעתרה לבקשתו של המדריך ולקחה את הבשמים איתה לבית המלון. למחרת הגיע אדם שזהותו אינה ידועה למאשימה ונטל את הבשמים ממנה. "בעשותה את האמור, ביצעה הנאשמת שירות עבור ארגון חמאס שהוא התאחדות בלתי מותרת", צוין בכתב האישום.

 

החל מ-1 באפריל 2016 ועד למעצרה ביוני 2018, עבדה הנאשמת במרכז "רואאיה" בטורקיה, שבו גם עבדו פעילים של חמאס. אוזקאן עבדה במקום כמזכירה תחנת מנהל המרכז, אחמד עטאונה. לפי כתב האישום, לאחר שהבינה שבמרכז עובדים פעילי חמאס, עדכנה אותם הנאשמת בכוונתה לנסוע לביקור במסגד אל-אקצה.

 

עבד אלטיף-סדה, אחד מעובדי המרכז, ביקש מאוזקאן להעביר פיקדון לחברו המתגורר באזור - ולטענת הפרקליטות הצבאית הנאשמת הסכימה לכך. לפי כתב האישום, כעבור יומיים העביר לה אלעטיף-סדה נרתיק עור ומטען לטלפון נייד ותדרך אותה להניחו בתיק שבבטן המטוס ולא בתיק היד. עוד הנחה אותה כי אם אנשי בטחון ישראלים ישאלו על אודות החפץ - עליה למסור כי הוא נרכש בטורקיה ולא לספר לאף גורם על החפץ.

 

 

עבור הטיסה קיבלה הנאשמת סכום של 500 דולר והיא צוידה בפרטי החבר שהמתין לה בישראל. לפני שיצאה לדרך ביקש ממנה אלעטיף-סדה להודות לחברו במילים: "השוקולד מהחבר שלך שמסרת לו את הכספים". בשלב זה, כך לפי כתב האישום, הבינה הנאשמת שמדובר במעשה בלתי חוקי, העלול לפגוע בביטחון האזור. לאחר שהגיעה לארץ, יצרה הנאשמת קשר עם חברו של אלעטיף-סדה אולם בסופו של יום השניים לא נפגשו והחפץ חזר לבעליו.

 

במהלך יוני 2016, מרכז "רואאיה" העביר את משרדיו למקום אחר בטורקיה. הנאשמת ואלעטיף-סדה המשיכו להיות בקשר וכך הבינה שהוא קשור לארגון חמאס. בחודש אוגוסט עזב אלעטיף-סדה את מרכז "רואאיה". בסוף 2017 התקשר אלעטיף-סדה אל הנאשמת וביקש ממנה לבדוק אם חברו פעיל חמאס נמצא בכנס בטורקיה כיוון שרצה להיפגש עמו - כך הבינה שהוא בעצמו פעיל חמאס. בכתב האישום צוין כי לאחר שהבינה זאת, החלה הנאשמת לא לענות לו לטלפונים מאחר ש"חששה שיבקש ממנה לעשות מעשים העלולים לפגוע בביטחון האזור".

 

חודש לפני המעצר, התקשר אלעטיף-סדה אל הנאשמת וביקש ממנה להיפגש. במהלך הפגישה הוא ביקש ממנה להעביר כספים לחברו שגר באזור כחלק מביקורה בישראל. הנאשמת הסכימה לבקשה, אך אמרה שתבצע את המשימה באמצעות העברה בנקאית. לאחר שהוסבר לה שלא ניתן לבצע זאת - היא החליטה להעביר את הכספים באמצעות אחרים. לפי כתב האישום, אוזקאן נטלה מאלעטיף-סדה סכום של 500 דולר וסכום נוסף של 100 דולר עבור השירות שלקחה על עצמה. את הכסף הכניסה לאזור באמצעות אחותה.

 

"זה לא חוקי לכלוא אותה כך"

המשטרה עצרה את אוזקאן אותה בעת שעמדה לצאת מישראל. אליף, אחותה הגדולה של אברו, אמרה כי היא נכלאה כשאין נגדה ראיות או מסמכים שיגבו זאת. "לא יכולנו ליצור קשר עם אחותי. לא יכולנו אפילו לטלפן אליה. גם עורך דינה לא הצליח לדבר איתה, למרות שהיה בבית המשפט. זה לא חוקי לכלוא אותה כך. זו הפרה של זכויות אדם. מדובר במעצר שרירותי. ישראל עושה זאת מסיבות פוליטיות". 

 

היחסים בין ישראל לטורקיה נמצאים במגמה שלילית, כשבחודש מאי נרשמה החרפה נוספת ביחסים - משרד החוץ הטורקי זימן את שגריר ישראל באנקרה איתן נאה והודיע לו שהוא צריך לעזוב. יום לפני כן הודיעה טורקיה כי היא מחזירה את השגרירים מארצות הברית ומישראל, והכריזה על שלושה ימי אבל בעקבות הרג 61 הפלסטינים שהתפרעו על הגדר ברצועת עזה והעברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים