שתף קטע נבחר

האו"ם: רבע מילדי העולם חיים באזורי אסון או מלחמה

בישיבה של מועצת הביטחון שעסקה בילדים באזורי מלחמה אמרה יו"ר יוניסף, הנרייטה פורה, כי כ-535 מיליון ילדים מתגוררים במדינות הרוסות. "הנתון הזה כמעט בלתי נתפס", הוסיפה. בדיון התקבלה החלטה הקובעת לראשונה כי ילדים שגויסו או נתפסו בזמן לחימה יקבלו יחס של קורבנות

אחד מתוך ארבעה ילדים בעולם מתגורר במדינה שמתמודדת עם אסון או מלחמה, כך אמרה יו"ר קרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים (יוניצ"ף), הנרייטה פורה. במהלך ישיבה של מועצת הביטחון שנערכה אתמול (יום ב') ועסקה בילדים באזורי מלחמה, ציינה פורה כי על פי נתוני הארגון כ-535 מיליון ילדים מתגוררים במדינות הרוסות, בהן תימן, מאלי ודרום סודן.

 

"הנתון הזה כמעט בלתי נתפס", הוסיפה פורה. היא ציינה מקרים של בני נוער שגויסו למלחמה, שנהרגו ממוקשים או במתקפות על בתי הספר שלהם. "הם איבדו תקווה לא רק בנוגע לעתידם, אלא גם בנוגע לעתיד ארצותיהם", אמרה.  

"הם איבדו תקווה". ילדים מהמיעוט המוסלמי במיאנמר (צילום: AP) (צילום: AP)
"הם איבדו תקווה". ילדים מהמיעוט המוסלמי במיאנמר(צילום: AP)

את הדיון יזמה שבדיה, הנשיאה התורנית של מועצת הביטחון. בדיון התקבלה החלטה להגביר את פעולות האו"ם כדי להבטיח את ביטחונם של הילדים ואת הטיפול בהם. ההחלטה קובעת לראשונה כי יש להתייחס לילדים שגויסו או נתפסו בזמן לחימה כקורבנות, וקוראת לכל המדינות לשקול אמצעים לא-משפטיים כחלופות להעמדה לדין ומעצר, המתמקדים בשיקום.

 

ראש ממשלת שבדיה, סטפן לפבן, שניהל את הדיון אמר כי "אנחנו לא עושים די כדי להגן על הילדים שלנו". הוא ציין כי ההחלטה, שהתקבלה פה אחד על ידי 15 המדינות החברות במועצת הביטחון, מעידה בפעם הראשונה על כך שהצרכים של בנות ובנים שנפגעו שונים, ומדגישה כי חיוני שלכל בני הנוער תהיה גישה לקבלת חינוך ולטיפול גופני ונפשי.

"לא עושים די כדי להגן על הילדים". ילדים שגויסו ללחימה בדרום סודן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לא עושים די כדי להגן על הילדים". ילדים שגויסו ללחימה בדרום סודן(צילום: AFP)

שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, אמרה בדיון כי "יותר מ-60% מהאנשים בארצות שמושפעות מסכסוכים הם בני פחות מ-25". לדבריה, במדינות כמו אפגניסטן, דור שלם מעולם לא חי בתנאי שלום. היילי הדגישה את חשיבות החינוך כ"דרך להתאושש מהקונפליקט ולמנוע אותו בעתיד". היא אף הזהירה כי ילדים שגדלו ללא השכלה, לא רכשו מיומנות והם כעוסים, "יהיו המטרות הראשונות לגיוס על ידי קיצונים וקבוצות חמושות".

ילדים חמושים בסיירה לאון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ילדים חמושים בסיירה לאון(צילום: AFP)

וירג'יניה גמבה, הנציגה המיוחדת של האו"ם לילדים ואזורי מלחמה, אמרה כי היא "מזועזעת עמוקות" מדו"ח של האו"ם שפורסם לאחרונה ולפיו אירעו יותר מ-21 אלף הפרות של זכויות ילדים בשנת 2017, עלייה משמעותית מ-2016.

 

"רוב המעשים הנתעבים הללו בוצעו על ידי קבוצות חמושות, למרות שגם כוחות ממשלתיים ושחקנים חמושים אחרים מילאו תפקיד חשוב", אמרה גמבה. "כל אחד מהם הוביל לסבל בל יתואר לילדים, למשפחות ולקהילות שלמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ילדים חמושים בסיירה לאון
צילום: AFP
מומלצים