שתף קטע נבחר

המדינה ביקשה לדחות את יישום חוק הגיוס בשבעה חודשים

חודשיים לפני שתידרש לגייס את כל החרדים, המדינה ביקשה ארכה של שבעה חודשים ביישום פסק הדין. לטענת המדינה, השבוע היא גילתה שלא תוכל להעביר את החוק המתוקן במושב הנוכחי של הכנסת, בשל חילוקי הדעות

המדינה הגישה היום (א') לבג"ץ בקשה לדחות בשבעה חודשים את יישום פסק הדין בנושא חוק הגיוס. המדינה ביקשה מבג"ץ לאפשר לה לסיים את הליכי החקיקה עד לתום כנס החורף של הכנסת.

 

חרדים בלשכת הגיוס בתל השומר. ארכה של 7 חודשים בביצוע פסק הדין כדי להשלים את חקיקת החוק החדש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חרדים בלשכת הגיוס בתל השומר. ארכה של 7 חודשים בביצוע פסק הדין כדי להשלים את חקיקת החוק החדש(צילום: ירון ברנר)

בהודעתה ציינה המדינה כי בפרק הזמן שניתן למדינה להגיע להסדר חקיקה חדש, כשנה, המדינה לא הצליחה להגיע להסכמות בנושא ולכן היא מבקשת את ההארכה. המדינה הוסיפה כי רק השבוע היא גילתה שלא יתאפשר לה להעביר את ההסדר החדש בכנסת הנוכחית ולכן כעת, חודשיים לפני תום הזמן שהוקצב, היא מבקשת לדחות את יישום פסק הדין בשבעה חודשים.

 

המדינה מסבירה כי "בהיעדר תיקון חקיקה שיחליף את התיקון שבוטל על ידי בית המשפט, הרי שיהא צורך להחיל את ההסדר הכללי הקבוע בחוק שירות ביטחון לעניין גיוס לשירות ביטחון על בני הישיבות", כלומר לגייס את כל אלו ש"תורתם אומנותם". המדינה מוסיפה שברור לכל, וכך גם עולה מהחלטת בית המשפט, כי "תוצאה כזאת אינה ישימה במציאות הקיימת".

 

בבקשה פירטה המדינה את ההליכים שנעשו בממשלה ובמשרדים השונים כדי לקדם את חיקוק התיקון לחוק הגיוס. בין היתר, הפגישות בפרקליטות המדינה ועבודת הוועדה המיוחדת של מערכת הביטחון.

 

איתי בן חורין, שעתר בתיק בשם הפורום לשיויון בנטל, הביע התנגדות לבקשה: "כבר 20 שנים מעכבים ביצוע. תנו לצבא לגייס על פי חוק שירות ביטחון ואת העניינים הפוליטים תסיימנו בזמנכם. לא כל המתגייסים בצה"ל צריכים להיות שבויים בידי כמה רבנים בני 80 שעוד לא החליטו מה דעתם בנושא ומנסים לרקוח קומבינה פוליטית מעל הראש של המשרתים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לשכת הגיוס בתל השומר
צילום: ירון ברנר
מומלצים