שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    סקווש, לא לעשירים בלבד

    הענף שסווג לבעלי אמצעים בלבד ונחשב נישתי יחסית מתחיל לצבור תאוצה בישראל ונגיש לכולם. השבוע מחכה לחובבי הסקווש חוויה אמיתית: חגיגת משחקים שייערכו על מגרש מיוחד שיוצב למרגלות חומות העיר העתיקה

    החל מיום רביעי הקרוב יתקיים בירושלים אירוע סקווש ראשון מסוגו בישראל. על רקע חגיגות ה־70 למדינה ואחרי 3,000 שנה, מגרש ייחודי ואטרקטיבי יוצב ממש למרגלות חומות העיר העתיקה.

     

    התאחדות הסקווש בישראל יזמה אירוע ייחודי לפיו משחקי גמר גביע המדינה ישוחקו בתוך מגרש שכל ארבע הפאות שלו בנויות מזכוכית. מדובר בדבר הבא של הענף, כשמגרשים מסוג זה מוקמים במקומות מפורסמים ברחבי העולם כמו למרגלות הפירמידות, בפנינסיולה בהונקונג ובגראנד סנטרל בניו יורק.

     

    תחרות סקווש בת"א (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
    תחרות סקווש בת"א(צילום: ראובן שוורץ)

     

    בנוסף, על משחקי הגמר לנשים ולגברים שייערכו בימי רביעי וחמישי, יתקיים גם משחק ראווה בין אלוף העולם מהשנה שעבר, גרדורי גוטייה מצרפת לבין המדורג 10 בעולם, פול קול מניו זילנד. האירוע יתקיים במעמד השרים גילה גמליאל וזאב אלקין וכן ראש עיריית ירושלים ניר ברקת.

     

    זו הזדמנות פז לחשוף את ענף הסקווש לציבור בארץ. מדובר במשחק שמתאים באופן מובהק לאופי הישראלי – אינטנסיבי, מהיר וכזה שמוציאים בו את כל האגרסיות ובזמן קצר יחסית. אפילו הכדור דומה לזה של מטקות ים.

     

    בעולם יש כ־20 מיליון שחקניות ושחקנים, אך בארץ הענף אינו מפותח דיו. שני הישראלים הבכירים, המתאמנים באופן מקצועני בפולין ובהולנד, מדורגים במאייה השנייה בעולם, בעוד דווקא במצרים הענף לא רק השני בפופולריות שלו אחרי הכדורגל, אלא המדינה שולטת בענף בדיוק כמו שהסינים שולטים בענף טניס השולחן.

     

    גם למצרים, כמו לישראל, הסקווש חדר דרך האימפריה הבריטית ששלטה באזור, אבל להבדיל מאיתנו, נשיא מצרים לשעבר, חוסני מובראק, החליט להשקיע ולקדם את הענף עד כדי כך ששלושת המדורגים ראשנים, הן בקטגורית הגברים והן בנשים – מקומיים. הכל פונקציה של השקעה ומודעות. לא נתונים פיסיים חריגים ולא מתת אל. אם קרואטיה הצמיחה בין השאר סגן אלופי עולם בכדורגל ומצרים הצמיחה שדרה של ששחקני סקווש, אין שום סיבה שזה לא יקרה גם כאן.

     

    האירוע בירושלים יתקיים בחסות המשרד לשוויון חברתי – ובאותה הזדמנות יתקיים משחק הוקרה ל"זקני הענף", שחצו את גיל 70 ועדיין משחקים באופן פעיל. עיריית ירושלים והמשרד לענייני ירושלים ומורשת נרתמו אף הם לאירוע מתוך ידיעה שמיקומו של המגרש, ליד מגדל דוד והגעתם של שני שחקני על, יזכו גם לחשיפה בינלאומית.

     

    מגזין פורבס פירסם לאחרונה מחקר לפיו הסקווש הוא המשחק הבריא ביותר בשל תרומתו לסיבולת לב ריאה. ברמות הגבוהות שחקנים חוצים את 200 פעימות לב לדקה! יחד עם זאת, המגזין וונטי-פייר קבע שזהו ענף הספורט המסוכן ביותר בשל מספר אירועי לב שחוו השחקנים. ההסבר לכך נעוץ, בעיקר, בשל היעדר חימום לפני משחק. השחקנים מגיעים תוך זמן קצר מידי לדופק מהיר. המעבר ממנוחה להאצה מסוכנים ללב במיוחד אם אתה בכושר ירוד או משחק ללא חימום מקדים.

     

    לצערי, יש מי שסיווג את המשחק הזה כמשחק לעשירים בלבד. עובדתית זה לא נכון. עלות הציוד ועלות ההדרכה/חוגים הם מהנמוכים שיש בהשוואה לענפי ספורט אחרים לרבות חוגי כדורגל. בעת האחרונה החליטה עיריית ת"א להגדיל באופן משמעותי את מספר המגרשים בעיר והחלה בבניית מגרשים באיכות וברמה הגבוהה ביותר בעולם. ככל שהענף יוכר לציבור ויהיה נגיש – כך תגדל מצבת השחקנים ומכאן גם יגיעו ההישגים ברמה המקצוענית. להבדיל מאתלטיקה ולצערי גם מכדורגל – בטוחני שכאן אפשר להצליח יותר, שלא לדבר על ההנאה שהמשחק מסב תוך כדי ואחרי משחק אינטנסיבי של 45 דקות!

     

    בימים אלה הוועד האולימפי הבינלאומי שוקל להכליל את הסקווש כענף אולימפי – הן בשל הדירשות הגופניות, הטכניות והפסיכולוגיות שמאפיינות את המשחק והן בשל השיפור המשמעותי שחל באיכות צילום ושידור המשחק. אפשר להגיע מוכנים כבר עכשיו לאולימפיאדה במקום לשבת כרגיל בחיבוק ידיים, להמתין ולתרץ תירוצים.

     

    הכותב הוא יו"ר איגוד הסקווש בישראל.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: GettyImages
    לא לבעלי לב חלש. סקווש
    צילום: GettyImages
    מומלצים