ליד השוק: קבבים ידידותיים
• בדומה לשוק מחנה יהודה הירושלמי, נראה שגם שוק הכרמל נמצא בדרכו להיות מתחם אוכל או, במילים אחרות, מסעדה אחת גדולה. מקום חדש שנפתח שם לאחרונה הוא מזללת קבב רומנית בשם מיטש. האחראית למקום היא השפית הוותיקה אורית מושקוביץ'. כיאה לבית הרומני שממנו היא מגיעה, מושקוביץ' מכינה קבב מתערובת של בשר בקר, עם הרבה מאוד שום ותבלינים. לצד הקבבים שלה, מוגשים כמה סלטים שגם אותם היא מכינה בעצמה.
האפשרויות כאן כוללות, למשל, שני קבבים בפיתה עם חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן, כרוב מאודה, מלפפון חמוץ רומני, צ'יפס מתפוח אדמה טרי עם לימונדה - ב־35 שקל. מנה המכונה מיטש ושפריץ, הכוללת יין אדום או לבן עם סודה ב־50 שקל, או עם שליש בירה מהחבית ב־55 שקל. שלושה קבבים בפיתה עם לימונדה - 45 שקל, עם שפריץ - 55 שקל, ועם בירה מהחבית - 65 שקל. לקינוח מוגש קומפוט בטעם של פעם ב־15 שקל.
הארוחה עזת טעמים, משביעה למדי ולא יקרה. אפשר לסגור פה עניין ב־35 עד 50 שקל לאדם. הקבבים עסיסיים מאוד, אבל זהירות - הם עתירי שום.
• מיטש, חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל־אביב, 03-7357677