שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    "העובד מרוויח, המעביד מרוויח"

    לאחר 23 שנים שבהן הלכה מדי יום קילומטרים רבים, מרגריטה אלאייב כבר הייתה מותשת. גם שלומית הרגישה תקועה בתפקידה כטבחית במעון ויצ"ו ורצתה שינוי. כשגילו שהן זכאיות להכשרות מקצועיות בחינם מטעם "קרן מעגלים" כמי שנמצאות במקצועות שוחקים, הן נרשמו מיד. כיום למרגריטה יש עסק משלה, ושלומית למדה המון וזכתה להעלאה בשכר

    בשיתוף קרן מעגלים

     

    מזה 23 שנה, מרגריטה אלאייב (55) מחדרה צועדת מדי יום במסדרונות בית החולים הלל יפה. היא עושה זאת מתוקף תפקידה כסגנית מנהלת המשק בבית החולים ומי שמפקחת על עבודתם של 200 עובדי הניקיון שמועסקים בו. ולא, לא מדובר על צעידות קצרות, אלא על הליכות ארוכות בין כל מחלקות המרכז הרפואי הענק.

     

    היא החלה את עבודתה במרכז הרפואי בגיל 32, כעולה חדשה מטג'יקיסטן. אחרי לימודי העברית באולפן היא למדה ניהול משק בבית הספר תדמור ואחר כך

    התקבלה לבית החולים. ההליכות המאומצות בין שני בנייני בית החולים החלו להתיש אותה עם השנים. וכך, כשנתקלה לפני שלוש שנים בבית החולים במודעה של "קרן מעגלים" אשר בישרה על פתיחת קורסי עבודה מגוונים לעובדי עבודות שוחקות ומאומצות, היא ידעה שזה הדבר שהיא חיכתה לו כל הזמן הזה. "זה היה בשנת 2015", היא משחזרת, "מאוד התרגשתי לראות את המודעה כי במשך שנים רבות רציתי לפתח את עצמי וללמוד דברים חדשים אבל לא ידעתי למי פונים והאם אוכל לעמוד בכך כלכלית. לשמחתי, הקורסים בקרן הם ללא תשלום. לאחר שווידאתי שאני עומדת בקריטריונים נרשמתי לקורס קוסמטיקה, מה שהתברר כהחלטה מאוד נכונה עבורי כי אני מאוד אוהבת את התחום והוא גם קשור להיבטים רפואיים של העור ומתחבר לעולם בית החולים".

    מרגריטה מספרת כי במהלך הקורס, שהתקיים אחת לשבוע במשך שנה וחצי בבית הספר לקוסמטיקה "נאווה קולאז'" בחיפה, היא למדה נושאים מגוונים כגון אנטומיה, סוגי העור השונים, השפעת תזונה וויטמינים על העור, חומרי טיפוח, חומרי מילוי ועוד ועוד. "אני חייבת לציין לטובה את הממונים עליי בבית החולים, שנתנו לי אישור ללמוד פעם בשבוע בקורס ללא פגיעה בשכרי", היא אומרת, "אני נזכרת איך במשך השנה וחצי הזאת הייתי מחכה בציפייה לכל יום ראשון. זה ממש נתן לי אוויר לנשימה עד כדי כך שממש בכיתי כשהקורס הסתיים".

     

    @(copy_from_editor)@מרגריטה אלייב במכון הקוסמטיקה שפתחה.
    מרגריטה אלייב במכון הקוסמטיקה שפתחה. "בכיתי כשהקורס הסתיים"(צילום: אודליה מכלוף)

    עכשיו, בשעות הערב, היא מפעילה את הקליניקה הפרטית שלה, "ביוטי סיקרט מרגריטה", ומעניקה טיפולים קוסמטיים לנשים ולגברים. "זה נהדר שאני יכולה לעשות טוב לאנשים עם הידע שרכשתי בקורס. נכון להיום אני ממשיכה במקביל בעבודתי בבית החולים, אבל תחום הקוסמטיקה יהיה עיסוקי הראשי כשאצא לפנסיה", היא מסכמת.

     

    "קרן מעגלים" הוקמה לפני כשבע שנים כדי להתמודד עם הסוגיה המורכבת של שחיקה בעבודה. מי שעומדים מאחוריה הם הממשלה, הארגונים הכלכליים וההסתדרות, שרצו לתת מענה לעשרות אלפי עובדים שעובדים במשך שנים במקצועות פיזיים, מעייפים ולרוב מונוטוניים. מאז הקמתה של הקרן יצאו יותר מ־23 אלף עובדים להכשרות שונות במימונה המלא. הקורסים שאותם עברו סייעו להם לשדרג את תפקידיהם במקומות העבודה שבהם הם מועסקים מזה שנים ארוכות, או למצוא עבודה חדשה שהולמת את הכישורים שרכשו. מסלול נוסף מאפשר לעובדים שנמצאים שנתיים לפני גיל הפנסיה לזכות בפנסיית גישור מוקדמת. פן אחר הוא החיבור לחברות שנמצאות לפני סגירה או גלי פיטורים. במקום שהעובדים ייכנסו למעגל האבטלה, הקרן מעניקה להם הכשרות ומנסה למצוא להם עבודה חדשה לפני שיפוטרו, פתרון הומני ויעיל כלכלית בהרבה.

     

    מי שפנתה גם היא ל"קרן מעגלים" והקורס שאותו עברה תרם לה במישרין בתחום עבודתה ובהעלאת שכרה היא שלומית חנניה בת ה-48 מתל אביב. שלומית עובדת באחד ממעונות ויצ"ו בעיר ב-13 השנים האחרונות, מתוכן שמונה שנים כסייעת וחמש שנים כטבחית הראשית האחראית על תזונתם של 150 ילדים מגילאי 3 חודשים ועד 3 שנים.

     

    שלומית חנניה.
    שלומית חנניה. "זה לא היה קל אבל נהניתי". (צילום: קרן זינגלו)

     

    "ל'קרן מעגלים' הגעתי דרך פרסומים שלהם בפייסבוק", היא מספרת, "ולאחר שבדקו שאני עומדת בקריטריונים כמועסקת בעבודה מאומצת ושוחקת זכיתי להירשם לקורס של 'בישול מוסדי לגיל הרך', התואם את עבודתי בויצ"ו. אני אומרת זכיתי כי לקורס היה ביקוש גדול ובאופן פרטי הוא מאוד יקר. את הקורס שהתקיים פעמיים בשבוע בשעות אחר הצהריים שילבתי עם עבודתי במעון. זה לא היה קל אבל נהניתי מכל רגע ולמדתי המון".

     

    שלומית מספרת כי הקורס העשיר אותה באופנים רבים. "למדתי דברים רבים שקשורים לעבודתי ביום יום כמו איזה סכינים מתאימים לחיתוך סוגים שונים של אוכל, איך לפלט דגים, שיטות טיגון, טמפרטורות רצויות לאחסון בשר ועופות במקררים, אפיית עוגות ופשטידות, היבטים הקשורים לכשרות ועוד ועוד. רכשתי כלים מקצועיים חדשים, קיבלתי בזכות זה גם העלאה במשכורת - כך שאני מאוד מרוצה", היא אומרת.

     

    הצד השני לסיפור הזה הוא כמובן המעסיקים, ששולחים את עובדיהם לקורסים או לחילופין מקבלים עובדים חדשים שעשו הסבה דרך הקרן. "את 'מעגלים' אני מכירה מעבודתי הקודמת ברשת שיווק גדולה וזה אחד הדברים שחשוב לי לקדם גם פה, כי אני חושבת שמה שהקרן עושה עבור העובדים הוא פשוט נפלא", מספרת רות מרדכי, מנהלת משאבי האנוש בחברת "מבושלת", מחברות ההסעדה הגדולות בארץ.

     

    לדבריה, "חברת 'מבושלת', המכינה ומספקת מדי יום עשרות אלפי ארוחות חמות למגזר הפרטי והציבורי בכל רחבי הארץ, מונה מעל 1,000 עובדים, שרבים מהם מוגדרים כעובדי צווארון כחול. כאשר הם בעלי ותק מספק בתפקיד הם עומדים בתנאי 'קרן מעגלים' להכשרה חדשה. אנחנו מביאים למודעות העובדים את הזכאות שלהם לקבל קורסים מקצועיים בחינם דרך הקרן, והמגמה שלנו היא לשלוח את העובדים לקורסים הקשורים לתפקידיהם כמו טבחות, קצבות, ניהול משק, קונדיטוריות, ניהול מחסנים ועוד. כך גם העובד ירוויח, כי הוא יקבל כלים והעשרה מקצועית בתחום עבודתו, וגם הארגון ירוויח, כי הוא יקבל עובד יותר ממוקצע ומיומן. עם זאת, חשוב לי לציין כי העובדים יכולים לבחור באיזה קורס שהם רוצים ממגוון הקורסים הקיים בקרן, בלי קשר לתפקידם בחברה, ואנו כמובן מעודדים זאת כי הקורסים האלו מקדמים מאוד את העובדים לא רק מבחינת מקצועית, אלא גם, וביתר דגש, מבחינה אישית".

     

    בשיתוף קרן מעגלים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים