שתף קטע נבחר

כחודש לפתיחת שנה"ל: המורים נערכים על חשבונם

בבתי ספר רבים נדרשים המורים להגיע לפגישות הכנה אך אפילו החזרי נסיעות לא משלמים להם. ארגוני המורים: לא ניתן לקרוא ליותר מיום היערכות אחד בבית הספר. משרד החינוך: הכול מוסדר בתקנון שירות עובדי ההוראה

 

יום הכנה אחד? (ארכיון) ()
יום הכנה אחד? (ארכיון)
 

בעוד כחודש תיפתח שנת הלימודים בגנים ובבתי הספר, ובחלקם כבר מתחילים להיערך ליום הגדול. לטענת ארגוני המורים, לא ניתן לקרוא למורים ולמורות ליותר מיום היערכות אחד בבית הספר, וזאת בתמורה לקיזוז שעות עבודה לאחר פתיחת שנת הלימודים. ואולם המציאות שונה. מתלונות שהגיעו לידי ynet עולה כי מורים נדרשים ליותר מכך: פגישות בבתי קפה, כנסים ייעודיים למקצועות מסוימים ופגישות בבתי ספר. משרד החינוך טוען שניתן לקרוא להם "בהתאם לצורך".

 

"אני יודעת שלא יתגמלו אותי על הזמן הזה", אומרת מורה מבאר שבע שזומנה לשני ימי היערכות. לטענתה, זומנה לפגישה גם בבית קפה עם רכזת השכבה, יחד עם מורות נוספות. "זה נעשה בצורה של יציאה לבית קפה, כדי שזה לא יהיה בבית הספר. לא היה לי נעים לכתוב שאני לא מגיעה. אני אגיע למרות שזה אסור ולא צודק, אבל אף אחד לא יכול להגיד שום דבר".

 

 

מורה מאזור השרון: "בנוסף ליום ההיערכות בבית הספר, יש יום היערכות נוסף שהוא סוג של כנס רק למורים לחינוך גופני". לדבריה, "נאמר לנו שההשתתפות בכנס היא חובה, ואני לא מקבלת עליו כלום על ההשתתפות ואפילו לא החזרי נסיעות. לא עושים שום דבר למי שלא מגיע, אבל גם לא ממש רואים את זה בעין יפה. כדי להגיע לכנס הזה, אני צריכה למצוא סידור לתינוקת ולעוד ילדה קטנה, וזה אומר שבעלי מפסיד ימי עבודה או שאני פשוט אהיה בבעיה. זה די מתסכל ואין כל כך מה לעשות או למי לפנות".

(אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)
מורה נוספת מהשפלה סיפרה כי עד כה הייתה כבר בשתי פגישות בבית הספר ולקראת שנת הלימודים הוזמנה ללא פחות משלושה ימי היערכות. "בשביל שבאמת נהיה מוכנים, נדרש ומצופה מאיתנו שנגיע עם תוכניות עבודה ותכנון שנתי של אירועים", היא מספרת. "קוראים רק לחלק מהימים ימי היערכות. מניסיון של שנים אחרונות לא קיבלנו לא תוספת ולא קיזוז בשעות. מצד שני, הציפייה היא תמיד להגיע".

 

מנהל בית ספר במרכז הארץ: "רוב רובם של מנהלי בתי הספר אכן מזמינים את המורים ליום עד יומיים של היערכות לפני פתיחת שנת הלימודים, מה שמוסכם על ידי ארגוני המורים. עם זאת, אני כן שומע שיש מנהלים שמזמינים ליותר מיומיים".

 

ומה אומרים ארגוני המורים? כאמור, הנוהל ברור: לא ניתן לזמן מורה ליותר מיום היערכות אחד. בהסתדרות המורים שמאגדת את הגננות ואת המורים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים, אומרים כי המזכ"לית יפה בן דויד עדכנה את עובדות ועובדי ההוראה כי השנה יתקיים יום היערכות אחד בלבד. בנוסף, לראשונה בהיסטוריה עובדי ההוראה יקבלו החזר נסיעות עבור יום זה וכן יקזזו את שעות עבודתם מול שעות השהייה בתחילת השנה. הנחייה זו יושמה במלואה למעט מקרים בודדים שטופלו ונפתרו".

 

בארגון המורים, המאגד את מורי החינוך העל יסודי, מפנים לאיגרת שהוציאו לעובדי ההוראה בתחילת חודש יוני. "אין להיענות לדרישות מנהלים אשר מתייחסים אחרת למספר ימי ההיערכות ומתחילים לבצע אותם אפילו שבוע לפני תחילת שנת הלימודים", הפצירו בארגון. "אין להסכים לכך בשום פנים ואופן!".

 

אך משרד החינוך מבטל את טענות ארגוני המורים ומפנה לתקנון שירות עובדי ההוראה בחינוך היסודי. בתקנון נכתב כי "ישתתף המורה בכל ישיבה אחרת שזימן המנהל לצורך מיוחד, גם שלא בזמנים הקבועים מראש של ישיבת המועצה הפדגוגית, לרבות ישיבות הנערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים ולסיכומה".

 

באשר לחינוך העל יסודי מצוין בתקנון כי המורה משתתף בכל הישיבות שהוזמן אליהן על-ידי המנהל, לרבות ישיבות הנערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים.

 

אייל נמר, יו"ר ארגון עובדי ההוראה 'יציגים', פנה למבקר המדינה בדרישה לבדוק את הנושא. "למרות פניותינו למשרד החינוך, המנהלים ממשיכים לדרוש מהעובדים להגיע לעבודה ללא שכר ובניגוד גמור להוראות החוק במהלך השנה בכלל ובחופשת הקיץ בפרט. אנו מקווים כי מבקר המדינה יבדוק את הנושא בהמשך לפנייתנו ויעצור את הפגיעה והניצול של עובדי ההוראה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
נערכים על חשבונם (ארכיון)
צילום: מוטי קמחי
מומלצים