שתף קטע נבחר

"יהודי-נאצי": הושחת מוזיאון אלי ויזל ברומניה

כתובות נאצה אנטישמיות רוססו במוזיאון בעיר סיגט, השוכן בבית הולדתו של הסופר זוכה הנובל שנפטר לפני שנתיים. המשטרה המקומית פתחה בחקירה

גרפיטי אנטישמי במוזיאון אלי ויזל ברומניה: הושחת הבית בעיר סיגט שבו נולד הסופר ניצול השואה, והמשמש כיום כמוזיאון לזכרו. כלי תקשורת מקומיים דיווחו כי אלמונים ריססו על המבנה כתובות נאצה אנטישמיות. המשטרה ברומניה פתחה בחקירה. בסיגט שבצפון טרנסילבניה הושחתו בעבר כמה סמלים יהודיים.

ביתו של אלי ויזל ברומניה הושחת ()
המוזיאון שהושחת, כפי שפורסם בתקשורת הרומנית

על קירות המוזיאון נכתב "שירותים ציבוריים של פדופיל אנטישמי", "יהודי נאצי שוכב בגיהנום עם היטלר" ו-"מז**** עם מרקל, טראמפ ופוטין". דוברת המשטרה המקומית אמרה כי "ההשחתה היא פשע. אנחנו חוקרים במטרה לזהות את החשודים ולהעמיד אותם לדין".

 

ויזל, ניצול השואה שהקדיש עצמו לשימור זכר הנספים בשואה, הלך לעולמו לפני שנתיים בגיל 87. ויזל פעל למען קורבנות מעשי דיכוי בעולם באשר הם. על פועלו נגד גילויי אנטישמיות ונגד גילויי גזענות כלפי קבוצות מיעוט בחברה, ועל תרומתו לקידום זכויות האדם ולחיזוק ערכי הצדק, השוויון והסובלנות בחברה, זכה בפרס נובל לשלום.

אלי ויזל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אלי ויזל(צילום: רויטרס)

הוא נולד למשפחה דתית אורתודוכסית בשנת 1928 והתגורר כילד באותו בית שהושחת כיום, עד הקמת הגטו של סיגט ב-1944, ממנו נשלחה המשפחה לאושוויץ. המבנה נמצא במרכז העיר ונחנך בטקס רשמי בשנת 2002, במעמד נשיא רומניה דאז, יון איליאסקו. 

  

הוריו ואחותו הקטנה של ויזל נספו בשואה, בעוד הוא ושתי אחיותיו הגדולות נותרו בחיים. לאחר ששוחרר ממחנה בוכנוולד, עבר לפריז שם למד באוניברסיטת סורבון ועבד כעיתונאי. ב-1956 עבר לארצות הברית ושם קבע את משכנו. ספרו הראשון, "הלילה", נכתב במקורו ביידיש. זהו ספר זיכרונותיו של ויזל מתקופת שהותו במחנות ההשמדה, והוא נחשב לאחד הספרים הנפוצים ביותר על תקופת השואה. בשנת 1986 הוענק לו הנובל על פועלו ב"וועדה הנשיאותית לזכר השואה", שבראשה עמד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתובות הנאצה בבית אלי ויזל
מומלצים