שתף קטע נבחר

שנה טובה תלמידים, איך הייתה הנסיעה שלכם?

הידעתם שתלמידים יכולים לחסוך המון כסף בשימוש חכם ברב-קו? ידעתם שהשימוש בסלולר עלול לגרום לתאונות כתוצאה מחוסר זהירות בעלייה לאוטובוס? המדריך לנסיעה בטוחה וחסכונית לקראת שנת הלימודים שבפתח, לתשומת לב ההורים

בשנת הלימודים הקרובה כ-200 אלף תלמידים צפויים להשתמש מדי יום בתחבורה הציבורית באמצעות האוטובוסים של חברת "דן" - החל ממרחב התחבורה הציבורית העמוס ביותר בישראל של גוש דן ועד לאזורי הצפון והדרום. הקבוצה הזו, שתזדקק לאוטובוסים כל בוקר וצהריים (והמבוגרים יותר גם בשעות מאוחרות יותר לצורך נסיעה לחוגים ולבילויים, כולל גם קווי הלילה לבליינים), עתידה ליהנות בשנה הקרובה מכמה שיפורי שירות שיישחקו לטובתה הן בנוגע לרמת ההוצאות שלה על נסיעות, והן בנוגע לקלות השימוש בהטבות. מצד שני, היא גם מועדת יותר לפורענות כי היא תזזיתית, הראש שלה מוסט על ידי החברים ומסכי הסלולר, וגם – פחות מודעת לסכנות האורבות בדרך בגלל חוסר ריכוז. אז לכבודה, ולכבודכם ההורים, הנה המדריך לנסיעה חכמה ובטוחה יותר באוטובוסים, אותו מביאים מומחי חברת "דן".

 

איך לחסוך המון כסף עם הרב־קו

לקראת סוף השנה הנוכחית מתכנן משרד התחבורה להשלים את המהפכה הגדולה של התשלום בתחבורה הציבורית, כך שכבר אי אפשר יהיה לשלם במזומן לנהג, בדומה לנהוג בארצות אחרות. יש בכך היגיון: תשלום במזומן מאריך את משך העלייה לאוטובוס, מעכב את הנוסעים וכמובן דורש מהנהג פיצול קשב בין מתן העודף לנוסע, השגחה על נוסעים עולים ויורדים (בעיקר אלה שרצים בשנייה האחרונה כשהדלת כבר נסגרת), יציאה ממפרץ החנייה לכביש, מענה לשאלות נוסעים ועוד. הפתרון: שימוש בכרטיס חד־פעמי (באמצעות מכונות שיותקנו בתחנות, אולם בשלב הראשון רק בחלקן) או בדרך היעילה יותר – שימוש בכרטיס "רב־קו".

 

  (צילום: חיים צח)
(צילום: חיים צח)

 

כבר כיום ניתן להטעין את הרב־קו, מעבר לעמדות השירות הפזורות בערים, דרך המחשב הביתי או באמצעות הסלולר, והתלמידים (כמו הגמלאים) הם הראשונים ליהנות מכך. ראשית, הם נהנים מערך צבור של 100% (לעומת הנחה של 20% לשאר הנוסעים). דהיינו, אם הטעינו את הרב־קו ב־30 ש"ח – השווי של ההטענה בפועל יהיה 60 ש"ח (הטענה של 50 ש"ח שווה 100, ושל 100 ש"ח – 200). שנית, הם יכולים להשתמש בכמה קווי אוטובוס שהם רוצים במשך שעה וחצי.

 

ועכשיו לא צריך לחפש את עמדות הטעינה של הרב-קו, או להטריד את הנהג בהטענה ולעכב את הנוסעים האחרים - אפשר לעשות זאת בפשטות באמצעות אפליקציית Hopon, אותה תתקינו באופן חד־פעמי במחשב, ובאמצעות קורא כרטיסים שמחובר ל־USB (אותו תוכלו לקנות בסכום של 10־5 ש"ח בעמדות השירות של דן, המפורטות באתר החברה) תוכלו לקרוא ולטעון את כרטיס הרב־קו שוב ושוב בצורה פשוטה וקלה. לדברי עופר סיני, יזם משותף בהופ־און, כיום על פי חוק החינוך הרשות המקומית מחויבת לספק לתלמידים שהמתגוררים במרחק של יותר מ־3 ק"מ מביה"ס (או כאלה המתגוררים בשכונות שאין בהן בי"ס וכן לאוכלוסיות מיוחדות) שובר דיגיטלי, באמצעות מסרון או מייל, כשהתלמיד יוכל לבצע את הטעינות ללא עלות.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אפליקציית הופ־און לסלולר (למכשירי אנדרואיד בלבד) מאפשרת לאחר רישום חד־פעמי והזנת אמצעי תשלום, לטעון את כרטיס הרב־קו באמצעות מכשיר הסלולר בצורה קלה וידידותית. לדברי סיני, האפליקציה מאובטחת ואינה שומרת את פרטי כרטיס האשראי, והיא תקפה עד גיל 18, או לסיום שנת הלימודים – המאוחר מביניהם.

 

בעתיד הקרוב, מוסיף סיני, תוכלו להטעין את הכרטיס גם בעמדות הטענה שיהיו באוטובוסים עצמם, לצד הרחבה משמעותית של נקודת הטעינה בערים – בקיוסקים, בתחנות האוטובוס ובעמדות הטענה נוספות. מערך זה – שהתחיל בירושלים והמשיך בגוש דן – עתיד להתרחב במהירות לכל רחבי הארץ, עד ליישום היעד של משרד התחבורה: כל האוטובוסים ללא תשלום לנהג.

 

איך להיזהר בנסיעה באוטובוס

אתם, ההורים, שולחים את היקרים לכם מכל ליום העבודה שלהם (זאת אומרת, ליום הלימודים) בשמחה ובדאגה. ובמציאות שבה תשומת הלב שלהם מוקדשת בעיקר לסמארטפון, אם בשל שיחה עם חבר/ה או בשל צפייה בתמונה חדשה שה"בסטי" העלתה באינסטוש, או סתם צפייה בסדרה – הראש שלהם לא בדיוק מחובר למציאות שסביבם. זהו מתכון לתאונות. לכן, "דן" מציעה לכם סדרת כללי זהירות בדרך לאוטובוס וממנו - שכדאי שילדיכם יפנימו בעזרתכם (ראה רשימת כללים בהמשך).

לפרטים על רב־קו ערך צבור:

www.dan.co.il/pages/1353.aspx

לפרטים על אפליקציית: www.hopon.co.il  

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כללי זהירות

בדרך לאוטובוס וממנו:

כאשר עולים לאוטובוס חשוב לשים לב למדרגת האוטובוס ולגובהה.

בזמן העלייה/ירידה יש לאחוז במעקה.

לעלות/לרדת לאוטובוס בצורה מסודרת (ללא דחיפות).

בהגיעכם למחוז חפציכם חכו עד שהאוטובוס עוצר לגמרי ואז לגשת לדלת כדי לרדת.

חשוב להיות ערניים לתנאי מזג האוויר ולרצפה חלקה.

יש לשים לב להיסח הדעת כאשר אנו משתמשים בתחבורה הציבורית, לא רצוי לדבר ולסמס תוך כדי עלייה/ירידה.

להחזיק בשתי ידיים את העמוד אם אתם עומדים באוטובוס.

לחכות שהאוטובוס ייעצר עצירה מוחלטת לפני שניגשים אליו.

להימנע מהמתנה על שפת המדרכה.

במהלך הנסיעה כדאי לא להסתובב באוטובוס.

בזמן הנסיעה אין להוציא ידיים וראש מבעד לחלון האוטובוס.

לא לחצות כביש לפני/אחרי האוטובוס. כמה תאונות קטלניות כבר אירעו מסיבה זו!

אין לרוץ לכיוון האוטובוס, אם הנהג סגר דלתות והתחיל בנסיעה.

אין לנסות להיכנס/לצאת מדלתות האוטובוס, אם הדלתות נמצאות בתהליך סגירה/פתיחה.

 

בברכת נסיעה בטוחה ושנת לימודים מוצלחת וללא תאונות - "דן" איתכם לאורך כל הדרך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בדרך לבית הספר
צילום: shutterstock
מומלצים