שתף קטע נבחר

כדי שמטבח החלומות לא יהפוך לסיוט

למיקום מכשירי החשמל השפעה קריטית על הבטיחות שלכם, על נוחות השימוש ועל הריחות שיתפשטו בסלון. כשהמטבח והסלון קרובים מתמיד, הנה כל מה שצריך לדעת לפני שעושים הזמנה. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

אם המקרר יחסום את המעבר, אם המדיח יהיה בצד לא נוח לתפעול ואם לא תתאימו את קולט האדים לגודל החלל – תשלמו על כך בחוסר נוחות במטבח לאורך שנים ארוכות. כדי שזה לא יקרה, הכנו לכם מדריך שכולל את הפרמטרים העיקריים שכדאי שתבדקו מראש.

 

בכתבות קודמות התייחסנו לתשתית, למקרר ולתנור, ובכתבה זו נפרט על הכיריים, קולט האדים ומדיח הכלים.

 

במוקד השירות של אתר "המקצוענים" מסבירים: "לפני שבוחרים נגר, חשוב מאוד לוודא שהוא מתמחה במטבחים. זהו החלל המצריך את הדיוק המקסימלי, החל מלקיחת מידות מדויקות בצורה מקצועית, דרך בחירת פרזול שיהיה עמיד לאורך שנים ועד להתקנה ומתן אחריות. לפני שמבררים מחירים, כדאי לערוך סיבוב בחנויות החשמל השונות ולבחור לכל הפחות את המידות של מכשירי החשמל. בימינו, הריבוי שלהם גורם לכך שהם חלק בלתי נפרד מתכנון המטבח. השארת נישה תהיה אפשרית עבור חלקם, אך פעמים רבות כדי שההתנהלות במטבח תהיה נוחה, כדאי להגיע כשיש מידות, כיווני פתיחה והחלטות לגבי האם תרצו שהמוצרים יהיו אינטגרלים, חצי אינטגרליים או "פרי-סטנדינג (ללא ציפוי כלשהו של החזית שלהם)". 

  (צילום: shutterstock)
עד כמה נוחים המרחקים בין מכשירי החשמל השונים? (צילום: shutterstock)
 

 

כיריים: גז או חשמל ובאילו מידות?

קיימים גדלים שונים של כיריים, וצריך לקבל החלטה לגבי גודל הכיריים וסוג הכיריים. "אמנם ניתן לשנות בהמשך, אבל החיתוך של השיש הוא פעולה מאוד מלכלכת, ואם מתחרטים זה יצריך 'התעסקות' מורכבת יותר שכרוכה גם בהוצאות מיותרות", אומר דני דבח, מנהל המכירות של סימנס.

 

עומק הכיריים הוא סטנדרטי, והשוני הוא בעיקר ברוחב הכיריים. "המידות הפופולאריות של כיריים הן רוחב של 60-70 ס"מ, כשהכיריים הרחבים יותר הם ברוחב של 90 ס"מ", אומר אלכס לוין, מנהל הדרכה בברימאג. "לא כל מטבח יכול להרשות לעצמו כיריים רחבות כל-כך מבחינת גודל המטבח, אך אם יש אפשרות זה פתרון נוח שמאפשר לבשל במקביל במספר סירים וחוסך זמן עבודה במטבח. ישנה אפשרות להגביה את השיש שבאזור הכיריים באמצעות אותו חומר ממנו עשוי השיש, ואז לא משנה מה עומק השיש שמתחת, ומאפשר גמישות גדולה יותר בבחירת המידות של הכיריים".

 

מבחינת מיקום, יש המלצות מיוחדות? "אני חושב שכיריים צריכים להיות על אותו משטח עבודה של הכיור", מוסיף דבח. "כשממלאים סיר במים, הרבה יותר נוח כשהם על אותו המשטח".

 

אל תשכחו את קולט האדים  

תכנון גודל הקולט, סוג הקולט ומיקומו תלויים בסוג הכיריים. דבח: "כיריים הפועלים על גז יצריכו קולט רחב ובעל עוצמת יניקה גדולה יותר. הוא צריך להיות תלוי בגובה מסוים מעל הגז, השונה מאשר במקרה של כיריים חשמליים".

 

"ישנם שני סוגים עיקריים של קולטי אדים", מסביר אסי ארביב, מבעלי חברת TEKA ישראל. "הסוג הראשון הוא קולט בעל יציאת אדים אל מחוץ לבית. זו הסוג המועדף, אשר התקנתו מתאפשרת בעיקר בבתים פרטיים. במצב זה, הקולט יפעל במצב של 100 אחוז עוצמת יניקה. כשמדובר בבית משותף, נהוג להשתמש בסוג השני, של קולט עם פילטרים מפחם. זאת, משום שאנו לא יכולים לקדוח להוציא ארובה אל מחוץ לדירה, אשר תפזר את הריחות הלא נעימים לשכנים בקומות האחרות. בסוג קולט אדים זה, עוצמת הקולטת יורדת בכ-15 אחוז, שכן הפילטרים של הפחם חוסמים את מעבר האדים".

 

עוד כתבות בנושא:

איך מונעים עובש בבית  

נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית

סימנים של רטיבות

 

עבור דירה בבית משותף, מהי ההמלצה מבחינת עוצמת המנוע ועוצמת הרעש?

"בשל קרבת המטבח לסלון, אשר בימינו נהפך ליחידה אחת – מומלץ מאוד לבחור בקולט אדים עם מנוע של לפחות 800 ממק"ש (מטר מעוקב אוויר לשעה)", אומר ארביב. "אחרת נרגיש את העשן ואת ריחות הבישולים והטיגונים בסלון. מבחינת עוצמת הרעש, מאוד מומלץ שהעוצמה המקסימלית תהיה 70 דציבלים. מבחינת איכות הקולט עצמו, כדאי לבחור בנירוסטה נטולת מתכות, כדי שבמשך הזמן לא תתפתח חלודה. הדרך לבדוק זאת מאוד קלה, פשוט מאוד מצמידים מגנט אל משטח הכיסוי של הקולט ורואים אם הוא נצמד או לא. אם הוא נצמד, סימן שהנירוסטה כוללת מתכות. אם הוא נופל, זו נירוסטה טהורה".

 

מעבר כיצד מתאימים את קולט האדים לכיריים, לגובה התקרה ולהיקף השימוש במטבח?

ארביב: "יש השפעה על השאלה אם הכיריים ממוקמות בסמוך לקיר או שהם ממוקמים על אי במטבח. אם הם סמוכות לקיר, ניתן לתלות את הקולט מעליהן. אם הכיריים ממוקמות על האי, יש מספר אפשרויות: קולט אדים שתלוי על התקרה שמעל הכיריים, קולט אדים שמחובר לכיריים וממוקם על השיש לצדן או קולט אדים שנשלף בעזרת מנגנון רק בעת השימוש. ישנם פערי מחיר כשהמכשיר המשולב הוא היקר ביותר מבניהם (יכול לעלות עד פי 2 במחיר בהשוואה לקולט רגיל תלוי). חשוב לציין שאם מדובר במטבח פעיל שמבשלים בו 3-4 סירים במקביל, חשוב מאוד שיהיה קולט שימוקם מעל הכיריים (בין אם נשלף או תלוי). קולט בילד-אין שצמוד לכיריים, יוכל להיות בעל עוצמת יניקה של לא יותר מסיר אחד. ברגע שנחמם מספר סירים במקביל, הם יחסמו את המעבר ולא יאפשרו יניקה מספקת והאדים יתפזרו בחלל החדר. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון, הוא שקולט אדים משולב בכיריים יחייב אותנו במקרה של תקלה לרכוש מכשיר חלופי דומה. לעומת זאת, אם רוכשים כיריים וקולט בנפרד, זה מאפשר יותר דינאמיות בהמשך".

 

    (צילום: יח
(צילום: יח"צ חו"ל, באדיבות Beko)

 

מדיח כלים: ימין או שמאל?

אמנם למדיח כלים יש גדלים סטנדרטיים, אבל המיקום שלו קריטי לנוחות התפעול של המטבח. "הטעות הנפוצה שמעצבים עושים היא מיקום המדיח", מציין דבח. "למשל, כשהמדיח הוא בפינת המטבח, יכול להיות שדלת הארון של המטבח לא תוכל להיפתח, או ששתי דלתות יתנגשו האחת בשנייה. תכנון נכון יאפשר לשמור שימוש בכל ארונות המטבח במקביל. כמובן, שיש מקרים שיש אילוצים בשל גודל המטבח, אבל לעתים זה פשוט בשל תכנון גרוע. צריך להתחשב בכך שלמדיח יש צורת פתיחה שונה (מלמעלה כלפי מעלה), בעוד שדלתות הארון נפתחות על ציר שפותח אותן מימין לשמאל. לכן, בחירת המיקום צריכה להתחשב בנקודת המפגש של המדיח עם שאר הארונות במטבח".  

 

מה ההמלצה לגבי מיקום המדיח – ימין או שמאל? "זה תלוי ביד-החזקה של המשתמש העיקרי", אומר דבח. "בכל מקרה, 95 אחוז מהישראלים ממקמים את המדיח משמאל לכיור".

 

הסיבה שבגללה לרוב בוחרים למקם את המדיח מצד שמאל היא שעבור רוב האנשים ימין היא היד החזקה. היא זו שאוחזת בסקוטש ופותחת את דלתות הארונות והמגירות. השנייה, נותרת פנויה ומתאימה יותר לאחיזת הכלים הרטובים או היבשים. תשומת לב לפרט קטן זה, תקל עליכם במשך שנים, במהלך עבודתכם במטבח.

 

מהם סוגי המדיחים השונים? לוין: "מדיח קיים ב-3 סוגים: הסוג הראשון הוא מדיח רגיל שפשוט נכנס בתוך הנישה המתאימה לו מתחת לשיש. הסוג השני הוא מדיח אינטגרלי שכל כולו מוסתר ושהחזית שלו מחוברת לדלת המדיח והיא חלק בלתי נפרד מהחזיתות של שאר ארונות המטבח. הסוג השלישי הוא מדיח חצי אינטגרלי, כלומר צג ההפעלה שלו גלוי, ואילו החזית שלו מחופה בחזית התואמת את יתר ארונות המטבח. הבחירה בין סוגים אלו משתנה ממטבח למטבח, ואפשר לומר שאין סוג מסוים שהוא יותר פופולארי מהאחרים, זה עניין של תקציב ובחירה עיצובית".

 

מהן המידות הנפוצות למדיח כלים? לוין: "מדיח מגיע ב-2 מידות נפוצות: רוחב של 45 ס"מ או של 60 ס"מ. הגובה של המדיחים הוא סטנדרטי והוא בגובה של 85 ס"מ, שכן הוא צריך להתאים לגובה השיש".

 

צריכים נגר למטבח? לחצו כאן  

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ חו"ל, באדיבות Beko
צילום: יח"צ חו"ל, באדיבות Beko
מומלצים