שתף קטע נבחר

אחת ולתמיד: כך תיפטרו מהפרסומות הקופצות באנדרואיד

הפרסומות שמשתלטות על מסך האנדרואיד הן הרבה מעבר למטרד - ולפעמים הן עלולות להצביע על שימוש באפליקציה זדונית, ועל ניסיון לגניבת מידע אישי. כך תיפטרו גם מהפרסומות המציקות, וגם מאפליקציות בעייתיות

גם אצלכם לאחרונה משתלטות פרסומות קופצות על מסך האנדרואיד? לא מדובר בתופעה חדשה: אפליקציות בעייתיות ואפילו זדוניות, מקפיצות מודעות פרסומות באופן אקראי במהלך השימוש בסמארטפון, אפילו כשהאפליקציה עצמה לא נמצאת בשימוש. וכן, זה מטריד, מרגיז וגם קצת מדאיג.

 

 

אפליקציות אלה מכונות Adware. כפי שמסביר יואב פלינט, ראש צוות מחקר סייבר במובייל בחברת צ'ק פוינט, פעמים רבות מדובר דווקא באפליקציות אמיתיות, רגילות ותמימות לכאורה, שהורדתם מגוגל פליי. למשל, אפליקציות לעריכת תמונות או וידאו, משחקים ואפילו אפליקציית פנס. כדי לקבל עוד הכנסות "מהצד", המפתחים שלהן מוסיפים לפעמים תכונות בעייתיות, כמו מודעות שקופצות על המסך ו"משתלטות" על המכשיר - גם כשהאפליקציה לא בשימוש.

 

אנדרואיד פרסומת (אילוסטרציה: Shutterstock)
כך תיפטרו מהאפליקציות הזדוניות(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

דוגמא לאפליקציה פופולארית שלאחרונה סופגת הרבה תלונות על דפוס פעולה כזה, היא S Photo Editor, אפליקציית עריכת תמונות סינית שהורדה כבר למעלה מ-100 מיליון פעמים מחנות האפליקציות. אבל זו עלולה להיות רק ההתחלה, כפי שמסביר פלינט. אפליקציות כאלה גם עלולות לנסות לגנוב סיסמאות, מידע אישי, להוביל לאתרים זדוניים ולהתקין עצמאית אפליקציות נוספות. אז מה עושים כדי להתמודד עם התופעה? הנה כמה שלבים:

 

1. התקינו כלי להסרת אפליקציות מזיקות

מומלץ להתקין על האנדרואיד שלכם אפליקציה לניקוי אפליקציות זדוניות (Malware). אחד הכלים הפופולריים והמומלצים (גם על ידי גוגל עצמה). הוא Malwarebytes. שימו לב – מדובר באפליקציה בתשלום, אך החודש הראשון לשימוש הוא בחינם.

 

2. הסרת אפליקציות חשודות

כאמור, הקפצת פרסומות נגרמת על ידי אפליקציה בעייתית כלשהיא שכנראה הורדתם. לכן, צריך לאתר אותה ולהסיר אותה. היכנסו להגדרות ואז ל"יישומים". אתרו אפליקציות חשודות שהתקנתם לאחרונה, והסירו אותן בזו אחר זו.

 

ניתן לעשות זאת קודם כל על ידי הכנסת האנדרואיד שלכם ל"מצב בטוח" – מצב שבו רק התכונות הבסיסיות של הטלפון פעילות, וחלק נרחב מהאפליקציות ומהפיצ'רים המתקדמים מושבתים. לחצו לחיצה ארוכה על לחצן ההפעלה של המכשיר, ואז לחיצה ארוכה על אייקון "כיבוי" שמופיע על המסך. על המסך תופיע אפשרות של "מצב בטוח", לחצו עליה. כשאתם במצב בטוח, הסירו את האפליקציות החשודות בזו אחר זו. לאחר כל הסרה, אפשר לבצע הפעלה מחדש של המכשיר (זה יבטל את ה"מצב הבטוח"), ואז לבדוק אם חל שיפור. אם לא, חזרו על התהליך. כדאי לרשום לעצמכם אילו אפליקציות הסרתם, כדי שתוכל להתקין מחדש לאחר מכן.

 

3. איפוס המכשיר

זהו נשק יום הדין: איפוס המכשיר יחזיר אותו למצב שבו הוא הגיע מהאריזה, ואמור להסיר את כל הווירוסים והתוכנות המזיקות שקיימות עליו. כמובן, זה ימחק גם את כל המידע שלכם, התמונות, אנשי הקשר, ההודעות, האפליקציות ובעצם הכל – אז מומלץ לוודא קודם שהכל מגובה ושמור. איך מאפסים? בכל אנדרואיד זה קצת אחרת, אך יש לחפש את כפתור "איפוס לנתוני יצרן". במכשירי סמסונג, למשל: הגדרות -> ניהול כללי -> איפוס -> "איפוס לנתוני יצרן".

 

4. מניעה

הדרך הכי טובה להתגונן היא מניעה: אל תתקינו אפליקציות לא מוכרות ומוזרות ממקורות חיצוניים. לפני שאתם מורידים אפליקציה מגוגל פליי, העיפו מבט בתגובות של המשתמשים, ובדקו אם לא מתלוננים שם על תופעות בעייתיות כמו החדרת מודעות. באופן כללי, אל תקליקו על לינקים חשודים עם הבטחות לזכייה בכל מיני דברים שנשמעים טוב מכדי להיות אמיתיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
פרסומות משתלטות
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים