שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    הגיע הזמן לעבור לדשא סינתטי

    ראשי הכדורגל בישראל אוהבים להתפאר באצטדיונים החדישים, אבל אף אחד לא מזכיר את המשטחים המחפירים. ככה זה כשארבע קבוצות משחקות על מגרש אחד. הפתרון המתבקש והיעיל: דשא מלאכותי

    בתזמון כמעט מושלם, בעודי יושב לכתוב את הטור על מצבו העגום של הדשא במגרשי הכדורגל כאן בארץ, קראתי שישנה כוונה להעמיד לדין את קבוצת ויאדוליד מה"לה ליגה" הספרדית על כר דשא רעוע במשחקה נגד ברצלונה – מה שהביא לטענות רבות של שחקני האלופה הספרדית על סכנה לשלום השחקנים ועל ביזוי מיתוג הליגה הספרדית כליגה הטובה בעולם.

     

    הסיטואציה שנוצרה סביב משטח הדשא בספרד מתמזגת עם העובדה שבכל קיץ, עם פתיחתה החגיגית של ליגת העל, אנו עדים לדשא מצהיב, מלא בורות ובמצב מוזנח שמעלה תהיות מה עשו כאן בפגרה? ובכן, אבהיר כי כל הכתוב כאן נוגע לשתי הליגות הראשונות בישראל ולא מעבר (מכיוון שבכל העולם, משטח הדשא בליגות הנמוכות אינו במצב איכותי במיוחד).

     

    דשא סינתטי (צילום: getty images) (צילום: getty images)
    דשא סינתטי(צילום: getty images)
     

     

    כששואלים את קברניטי הכדורגל הישראלי על מצב המתקנים שמשמים את הקבוצות, מיד הם מתפארים באצטדיונים חדישים שהוקמו בשנים האחרונות ומצביעים על עמידה בתקנים המחמירים של פיפ"א. סמי עופר בחיפה, טוטו טרנר בבאר שבע, המושבה בפתח תקווה, האצטדיון בנתניה, טדי בירושלים ואפילו האצטדיון שבעכו – כל אלה מהווים את חלון הראווה של מגרשי ישראל. אך לצערי הרב (ולצערם של עוד רבים נוספים לבטח), כר הדשא של האצטדיונים האלה נמצא ברמה מחפירה ברוב עונות השנה. בקיץ, אומרים שזה החום, בחורף אומרים שזה הקור וכולנו נשארים לבסוף עם הצבע הצהבהב/חום ש"מעטר" על כר הדשא באצטדיונים החדישים והמשוכללים.

     

    שלא לדבר על המגרשים שלא עברו שדרוג מאז הוקמו באשדוד, קריית שמונה, סכנין ו... זהו בערך, כי רק בליגת העל המיוחדת שלנו משחקות ארבע קבוצות באותו מגרש – ואף מילה על המונח "ביתיות". בכל פעם שבאים בטענות למנהלי המגרשים, לרוב הם טוענים כי מדובר בתנאי אקלים בעייתיים שפוגעים בדשא ומקשים על שיקומו וצמיחתו התקינה. תוסיפו לזה את העובדה שציינתי לגבי מספר הקבוצות שמשחקות על כל משטח ותקבלו את התוצאה היבשושית והחולית הנגלית לעינינו מדי עונה. אבל הפלא ופלא, יש לזה פתרון! ואפשר לראות אותו במדינות עם אקלים בעייתי, בעיקר בהקשר של הקור.

     

    בליגת הMLS בארצות הברית ובליגה הרוסית, האוסטרית והשווייצרית, למשל, כר הדשא הטבעי הוחלף בסינתטי. דשא מלאכותי, שגם לא מצריך השקיה וגם לא תלוי בשום צורה באקלים זה או אחר. במצב כזה, המרת הדשא הטבעי במלאכותי, תביא לא רק למשטח טוב יותר וכזה שלא יסכן את שלומם של השחקנים, אלא גם לחיסכון במים שכה נחוצה למדינתנו ששוב מתייבשת ולראייה מצבה העגום של הכינרת שמתקרבת בצעדי ענק אל עבר ה"קו השחור".

     

    תהליך המרה מסוג זה דורש זמן ולא יכול לקרות ברגע, אבל מן הראוי שכחלק מהמיתוג של הליגות הבכירות בישראל, יש להשקיע ביסודות ובבסיס וזה מתחיל בין היתר במגרשים ובמתקני האימון. מי יודע, אולי כשהמגרשים יהיו עם כר דשא ראוי לליגה מקצוענית ופחות עם כר שמתאים לבקר (ישנם מגרשים שגם לזה הם לא ראויים), אזי נתחיל לראות כאן משחק קצבי יותר שידביק את הפער מליגות ברחבי העולם.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים