שתף קטע נבחר

לנצל את החגים כדי להציל את הרומנטיקה

במקום להסתכל על החגים בבעתה, נסו לנצלם כדי לעבוד על נושא אחד בזוגיות שלכם שטעון שיפור. שאלו את עצמכם האם יש במערכת היחסים שלכם נתינה, אהבה והערכה, ומה עליכם לעשות כדי להשיג זאת?

 

 

בראש השנה נהוג לברך "תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה". זוגות מנצלים את ראש השנה לקניית פריטים חדשים לבית ולמשפחה, וכהזדמנות להשארת הדברים הרעים מאחור ולפתיחת דף חדש. עם זאת, זוגות רבים שוכחים לתחזק את הזוגיות שהיא חשובה יותר מכל מתנה חומרית, ומשפיעה על איכות החיים לכל אורך השנה.

 

עוד בנושא:

זוגות, קחו נשימה עמוקה. החגים האיומים בפתח

 

התחדשות מוגדרת כהוספת פריטים חדשים המעשירים בידע, וכן כיכולת לפתור בעיות ולגלות דברים חדשים. ההתחדשות הזוגית מתמקדת בניסיון ליצור שינוי במחשבות, ברגשות ובהתנהגות של כל אחד מבני הזוג כלפי הפרטנר/ית שלו, כשהמטרה היא למצוא פתרונות טובים יותר לקונפליקטים. נהוג לראות בתקופת החגים תקופה מלחיצה המזמנת משברים ומריבות לזוג. החג שובר שגרה, ולא מאפשר לזוג לברוח למקומות מפלט כמו עבודה, חברים וחוגים כדי להתמודד עם הבעיות. עם זאת, ניתן גם לראות את החגים כהזדמנות לחשבון נפש ולהשארת החוויות המכאיבות שבני הזוג עברו בשנה החולפת, כדי ליצור נתיב חדש וטוב יותר.

זוגיות (צילום: Shutterstock)
זוגיות. החגים הם הזדמנות טובה כדי לעבוד עליה(צילום: Shutterstock)
 

החגים הם הזדמנות לחשבון נפש זוגי בו בני הזוג שואלים את עצמם שאלות כמו: עד כמה הזוגיות מהווה עבורם מקום בטוח? האם יש במערכת היחסים אהבה, נתינה והערכה, ומה צריך לעשות על מנת להשיג זאת? מענה על שאלות אלו הוא מאתגר ודורש גמישות מחשבתית ונכונות להשקעה. אני ממליצה לכל זוג לבחור נושא אחד בזוגיות שלו שטעון שיפור, ולנצל את תקופת החגים כדי לעבוד עליו. אילו נושאים ניתן לשפר?

 

1. שחזור חוויות נעימות - היזכרו במצבים זוגיים בעברכם בהם חשתם קרבה והנאה. נסו להיזכר מה עשיתם וממה נהניתם. האם יש משהו שאתם יכולים לקחת מזיכרונות אלו וליישם אותם כעת?

 

2. הגשימו את החלום - דמיינו לעצמכם תמונה זוגית אליה אתם משתוקקים להגיע. חשבו מהם הצעדים שאתם יכולים לעשות כדי לממש את החלומות ולהשיג תמונה זאת. האם תוכלו לבצע צעדים אלו?

 

3. מתנות קטנות – הכניסו לשגרת הזוגיות החלפה של מתנות קטנות. ערכו רשימה של כל הדברים הקטנים שאהובים על שניכם, וקבעו מינון להענקת מתנות אלו.

 

4. יצירת חוויות נעימות ביחד - זוגיות זקוקה להזנה על מנת שתמשיך להתקיים לאורך זמן. פנו בלוח הזמנים השבועי זמן איכות לדברים ששניכם אוהבים ונהנים מהם.

 

5. פיתוח מנגנון לפתרון קונפליקטים – חשבו על נושא שמעורר קונפליקטים בזוגיות. קבעו כללים כיצד אתם רוצים לנהוג כאשר בעיה זו צצה. כמו כן, קבעו סל חיזוקים לכל אחד אשר שומר על הכללים הללו.

 

גוטמן, פסיכולוג אמריקאי, מדמה את אימוץ הכללים הללו למילוי "קופסת השוקולד הזוגית". על פי גוטמן, מילוי קופסת השוקולד בתכנים שאתם אוהבים יבטיח לכם חיים עשירים ומהנים. זכרו כי אף אחד לא יכול לעשות זאת במקומכם. רק אתם יכולים להבטיח שהשנה הזוגית תהיה מתוקה וטובה. אז קדימה, אל תקפאו על השמרים. קחו אחריות על מערכת היחסים שלכם, וזכרו את שירה של לאה גולדברג:

 

"למד את שפתותי ברכה ושיר הלל.

בהתחדש יומך בוקר ועם ליל.

לבל יהא יומי היום כתמול שלשום.

לבל יהיה יומי עלי הרגל".

 

שנה טובה!

 

רונית כהן זמורה היא מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
החגים הם הזדמנות להציל את הקשר שלכם
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים