שתף קטע נבחר

המוקפץ המושלם: 11 עצות מוקפצות

כמה זמן צריך להקפיץ את הירקות ומה קורה כשהווק לא חם מספיק, איך משיגים איזון בטעם ומה כמות הרוטב המתאימה, איזה נודלס בוחרים וכמה ירקות מומלץ להוסיף למוקפץ, ומה סדר ההכנה כדי שהמנה תצא טעימה? 11 עצות למוקפץ המושלם ועוד שלושה מתכונים נפלאים

מתי מכניסים את הירקות, האם יש סדר לכל ירק, מתי מוסיפים את הרוטב והאם הבוטנים המלווים נכנסים לתערובת כבר בהתחלה? המנה המוקפצת היא אחת מהמאהובות בישראל, בעיקר משום שהיא קלה להכנה, צבעונית ומהנה ואפשר להכניס לתוכה את כל מה שאוהבים. רגע לפני שאתם מחממים את הווק, הנה 10 עצות שיעזרו לכם להכין את המוקפץ המושלם:

 

1. כלי עבודה

ווק או מחבת כבדה שאפשר להרים (להקפיץ) את המרכיבים לגובה ולפזר את החום באופן שווה בכל החלקים.

 

2. יעילות

הכינו מראש את כל המרכיבים, תעשו את כל החיתוכים וההכנות וסדרו בקערות לפי סדר ההוספה לווק.

 

3. חום וזמן הכנה

הווק צריך היות לוהט וזמן ההקפצה קצר, אם מפריזים בזמן ההכנה או שהחום של הווק לא מספיק גבוה הירקות יצאו רכים עד עיסתיים והעוף או הבשר יבשים.

 

4. חיתוך

חותכים את הירקות הקשים יותר לגפרורים ואת הרכים יותר אפשר לרצועות, אנחנו רוצים לרכך את הירקות, אבל לא יותר מדי, שיהיו מצד אחד מבושלים ומצד שני לא רכים מדי, עם מרקם של פריכות קלה. את העוף או הבקר חותכים לקוביות קטנות או רצועות דקות.

סדרת המוקפצים של אסם
סדרת המוקפצים של אסם
 

5. ירקות

המוקפץ אוהב את כל הירקות שאתם אוהבים. תבדקו מה יש לכם במקרר ובמקפיא, תבחרו בערך 4 סוגים ותקפיצו לפי הסדר.

 

6. הקפצה ראשונה

קודם כל משחימים את נתחי העוף או הבקר ואז מניחים בצד ומחזירים יחד עם הרוטב. ככה הם לא ממשיכים לקבל חום ומתייבשים במחבת כשמקפיצים את הירקות.

 

7. אופציה צמחונית

במקום עוף או בקר אפשר להשתמש בטופו חתוך לקוביות או לוותר לגמרי ולהכין רק מירקות.

 

8. סדר הקפצה

אופן ההכנה של הירקות שונה, לפי דרגת הקושי שלהם. מתחילים בירקות הכי קשים שצריכים יותר זמן להתרכך וממשיכים עם הירקות שצריכים הכי פחות זמן ריכוך.

 

9. סוד התיבול

הרוטב הוא מרכיב התיבול היחיד במנות המוקפץ ולכן חשוב שיהיה מאוזן וטעים, לא מלוח מדי, סמיך במידה ומתקתק מעט. הרוטב של אסם מכיל בתוכו מרכיבים וטעמים מדויקים למוקפצים האסייתיים, כמה כפות מהם ונוצרות מנות מאוזנות בטעם וטעימות להפליא.

 

10. משדכים אטריות

כל רוטב והאטריה שלו. אטריות אורז מומלצות להכנת פאד תאי הודות לטעמן הניטראלי ולספיגת טעמי הרוטב במהלך הבישול. אטריות ביצים מושלמות להכנת נודלס קלאסי עם ירקות או עוף הודות למרקמן הרך והלעיס וטעמן המוצלח. אפשר להכין את המוקפץ מאטריות אורז עבות או דקות, מאטריות ביצים, אטריות שעועית או אורז חצי מבושל.

  

11. מי בא בסוף?

בוטנים, אגוזים, נבטים, כוסברה, לימון. לא צריך להקפיץ אותם, רק לעטר למיזוג טעמים.

 

(העצות באדיבות עידית זומר)

 

מוקפץ ירקות אסייתי

ארוחה שלמה ומהירה בווק אחד. מלאה בירקות בריאים במלא צבעים ותיבול טעים. המתכון באדיבות רות אוליבר

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 חבילת נודלס אטריות להקפצה אסם (מבושלות לפי הוראות על גבי האריזה ומסוננות)

3 כפות שמן

2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לגפרורים (1/2 מכל צבע)

1 בצל סגול פרוס דק

2 גזרים חתוכים לרצועות

 

לרוטב:

4 כפות רוטב אסייתי חריף למוקפץ אסם

3 כפות רוטב סויה קלאסי אסם

1 כף מיץ לימון

להגשה

1 חופן בוטנים קצוצים

1 גבעול בצל ירוק פרוס לטבעות

 

ציוד נדרש:

מחבת ווק

אופן ההכנה (כ-30 דקות):

  1. מלהיטים את הווק ומוסיפים את השמן והירקות.
  2. מקפיצים 2-3 דקות ומוסיפים את האטריות.
  3. מקפיצים עוד 2 דקות.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה.
  5. יוצקים רוטב על הירקות, מערבבים ומקפיצים עוד 2 דקות.
  6. מפזרים בצל ירוק ובוטנים.

 

פאד תאי

המנה התאילנדית האהובה על כולם בגרסה ממש טעימה וקלה להכנה. מתכון באדיבות רות אוליבר

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 גרם חזה עוף (חתוך לקוביות של 2 ס"מ)

3 כפות שמן

1 בצל סגול פרוס דק

2 סלסלות פטריות פרוסות

2 גזרים חתוכים למקלונים

1 קופסה נבטים סינים עבים

2 בצלים ירוקים פרוסים

1/2 כוס רוטב אסייתי למוקפץ אסם

מלח

1 חבילת נודלס אטריות אורז רחבות אסם (מושרות על פי ההוראות בגב האריזה)

2 כפות מיץ לימון

1/2 צרור כוסברה קצוצה

 

להגשה:

בוטנים

 

ציוד נדרש:

ווק

 

אופן הכנה (כ-20 דקות):

  1. מחממים היטב ווק.
  2. מוסיפים את השמן ואת קוביות העוף ומקפיצים כ - 3 דקות עד שהעוף משנה את צבעו.
  3. מוסיפים בצל, פטריות פרוסות, גזר, נבטים ובצל ירוק.
  4. מקפיצים 4-5 דקות, או עד שהירקות חמים, מוסיפם את הרוטב, אטריות ומיץ לימון, מערבבים ומקפיצים עוד דקה שתיים.
  5. מוסיפים כוסברה ומקפיצים.
  6. מקשטים בבוטנים ומגישים מיד.

 

מוקפץ עם רצועות בקר

מינימום מרכיבים ומקסימום טעם במנה מוקפצת אחת של רצועות בקר, אטריות ורוטב מושלם. מתכון באדיבות רות אוליבר

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

300 גרם רצועות בשר בקר (שייטל או סינטה)

3 כפות שמן

300 גרם שעועית ירוקה שלמה

1 פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים

1/2 כוס רוטב אסייתי חריף למוקפץ אסם

2 כפות שומשום

אטריות ביצים רחבות אסם (מבושלות לפי הוראות בגב האריזה)

 

ציוד נדרש:

מחבת ווק

  

אופן הכנה (כ-15 דקות):

  1. מחממים היטב ווק, שמים כף שמן ומוסיפים רצועות הבקר.
  2. מקפיצים דקה, רק עד שהבשר מחליף את צבעו.
  3. מוסיפים לווק שעועית ירוקה ופלפל. מקפיצים שתי דקות עד שהירקות חמים.
  4. מוסיפים רוטב, מקפיצים עוד 2 דקות, מוסיפים אטריות ומקפיצים עוד דקה.
  5. מפזרים שומשום, מערבבים ומגישים מיד.

 

רוצים עוד מתכונים? היכנסו לאתר בישולים . שיהיה בתיאבון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים