שתף קטע נבחר

תמ"ל עם סוכר לבן? לא לתינוק שלי. כיצד בודקים ונמנעים

תזונת תינוקכם חשובה לכם - ובצדק. כולנו רוצים להטמיע הרגלים נכונים ולתת מזון בריא ככל הניתן לתינוקות שלנו. שנות הינקות הן חלון הזדמנות נפלא וחשוב להשפיע על הרגלי התזונה של התינוק לטובה ולמשך שנים רבות קדימה. במקרים בהם התזונה של התינוק מגיעה מתמ"ל, חשוב לוודא שהיא מכילה רכיבים איכותיים ההכרחיים לתזונה ולהתפתחות, כמו ויטמינים ומינרלים, פרוביוטיקה וכן אינה מכילה רכיבים מיותרים כמו סוכר לבן וחומרי טעם וריח.

תמ"ל עם סוכר לבן? לא לתינוק שלי. כיצד בודקים ונמנעים

 

תזונת תינוקכם חשובה לכם - ובצדק. כולנו רוצים להטמיע הרגלים נכונים ולתת מזון בריא ככל הניתן לתינוקות שלנו. שנות הינקות הן חלון הזדמנות נפלא וחשוב להשפיע על הרגלי התזונה של התינוק לטובה ולמשך שנים רבות קדימה. במקרים בהם התזונה של התינוק מגיעה מתמ"ל, חשוב לוודא שהיא מכילה רכיבים איכותיים ההכרחיים לתזונה ולהתפתחות, כמו ויטמינים ומינרלים, פרוביוטיקה וכן אינה מכילה רכיבים מיותרים כמו סוכר לבן וחומרי טעם וריח.

 

התינוק שלנו הוא כל עולמנו. אנו רוצים לדאוג לו ולבריאותו וליצור אצלו הרגלים שיעזרו לשמור על בריאותו גם בעתיד. לכן אימהות רבות מעדיפות להניק ולספק לתינוק את המזון הטוב ביותר. כאשר הנקה בלעדית לא מתאפשרת, תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) מצטרף לתמונה ומרכיביו נקבעים בתקנים מחמירים מתוך השאיפה להרכב הקרוב ביותר למזון הנכסף - חלב האם. אם כן, מהם המרכיבים החשובים ביותר שתינוקות צריכים לקבל מהתמ"ל, ומאילו מרכיבים כדאי להימנע?

 

• חפשו את הפרוביוטיקה - החיידקים הטובים שקיימים גם בחלב אם

חיידקים פרוביוטיים קיימים באופן טבעי בחלב אם, מתחילים להתבסס במערכת העיכול של התינוק כבר כשבוע לאחר הלידה ויש להם חשיבות רבה בחיזוק ההגנה הטבעית שלו. מחקרים מלמדים על הבדל בין הרכב החיידקים הטובים של תינוק יונק מול זה של תינוק הניזון מתחליפי חלב ולכן, אם התינוק אינו יונק, חשוב לבחור עבורו תמ"ל המכיל פרוביוטיקה בכל השלבים.

 

תחליף חלב תמ
(צילום: shutterstock)

• יש כזה דבר סוכר טוב? יש. הכירו את הלקטוז

חלב אם, המזון המומלץ והטוב ביותר לתינוק, מכיל לקטוז (סוכר החלב) כרכיב הראשון בכמותו. זהו סוכר טוב, המספק לתינוק אנרגיה זמינה הדרושה למשימת הגדילה המהירה בשנת החיים הראשונה. בנוסף, הוא מעודד את ספיגת הסידן ותורם לשגשוג הפרוביוטיקה במעי של התינוק. מתיקותו של הלקטוז גם פחותה משמעותית מסוכרים אחרים מהם מומלץ להימנע.

 

אם הנקה אינה מתאפשרת, או לאחר ההנקה, חשוב לבחור בתמ"ל המכיל לקטוז, אך אינו מכיל סוכר לבן, סוכרוז. סוכר לבן הוא הסוכר בעל המתיקות הגבוהה ביותר (פי 6 מלקטוז!) והוא אינו מציע אף יתרון תזונתי לתינוק, נהפוך הוא. הסוכר הלבן מייצר הרגלי אכילה לא רצויים של העדפה לטעם, מזיק יותר לשיניים וילדים שניזונים מתזונה עתירת סוכרים עלולים להיות בעלי הרגלי תזונה לקויים ולקבל פחות רכיבים תזונתיים חשובים, כמו ויטמינים ומינרליים.

 

ההוכחה הטובה ביותר לכך, היא האיסור על הוספת סוכר לבן לתמ"ל שלב 1, בשל תסמינים מסכני חיים אפשריים בקרב תינוקות. הורים רבים שואלים את עצמם, ובצדק - מדוע להוסיף אותו בשלב 2 או 3? רק כדי שיהיה לתינוק מתוק יותר? כאמור, מיותר לחלוטין.

 

• ללא חומרי טעם וריח - תינוקכם יכול להסתדר גם עם טעם טבעי

חלב אם אינו מכיל חומרי טעם וריח, מן הסתם. מתיקותו הטבעית מגיעה מהלקטוז, סוכר החלב הטבעי שבו. עם זאת, רוב חברות התמ"ל בשוק מוסיפות ארומת וניל לתחליפי החלב בשלב 3 (מגיל שנה), כדי להפוך את הבקבוק ליותר אטרקטיבי על ידי הגברת טעמו המתקתק.

 

גם בגיל שנה מומלץ להמשיך ולתת תמ"ל ללא תוספת טעמים וארומות. הפעוט שלכם ישמח להמשיך ולאכול תמ"ל בטעם טבעי ואתם תהיו רגועים שאתם לא מטמיעים בו את ההעדפה למתוק.

תחליף חלב פורמולה תמ
(צילום: shutterstock)
 

איך תזהו סוכר לבן / חומרי טעם וריח בתמ"ל שלכם?

הבחירה הראשונה והמומלצת של תמ"ל, אם הנקה אינה מתאפשרת, היא פורמולה על בסיס חלבי.

 

כל הפורמולות החלביות מכילות לקטוז, הסוכר טוב, אך חלקן מכילות גם סוכר לבן ויש לבדוק ברשימת הרכיבים על תווית האריזה האם אכן כך. מוצר איכותי, המבוסס על לקטוז וללא סוכר לבן, צריך להכיל כמות דומה של לקטוז לשיעור שלו בחלב אם (כ-7-7.5 גרם לכל 100 מ"ל).

סימון רכיבים על תווית האריזה מחייב לציין את הרכיבים בסדר יורד לפי הכמות שלהם במוצר. כלומר, ככל שהרכיב מופיע קודם כך כמותו במוצר גדולה יותר.

אם מצאתם סוכרוז ברשימה, המשמעות היא שהתמ"ל מכיל סוכר לבן. ככל שהתינוק שותה בקבוקים גדולים יותר, כך אתם מכניסים יותר סוכר לבן לגוף שלו בכל ארוחה וסביר להניח מבלי שבכלל הייתם מודעים לכך.

 

בהמשך הרשימה אולי תמצאו חומרי טעם וריח, תמציות וניל, אשר מספקות ארומה ומגבירות את הטעם המתקתק לתמ"ל וכאמור גם אלה מיותרים לחלוטין.

 

בכל התחליפים החלביים של מטרנה אין סוכר לבן ואין חומרי טעם וריח

חברת מטרנה, המובילה את תחום תזונת התינוקות בישראל, רואה חשיבות עליונה בהרכב ובאיכות המוצרים שלה, ומקפידה לייצר תחליפי חלב חלביים ללא סוכר לבן (סוכרוז) וללא חומרי טעם וריח. זאת בניגוד לתחליפי חלב אחרים הקיימים בשוק. כמו כן, בסדרות Extra Care ו- GOLD של מטרנה קיימת פרוביוטיקה בכל השלבים.

 

רוצים לדעת עוד על ההשפעה של סוכר לבן על הרגלי התזונה העתידיים של תינוקכם? לפרטים היכנסו>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים