שתף קטע נבחר

ניו יורק: אפל טיפסה ב-2.4%, הנפט צנח ב-2.5%

המדדים המובילים עלו בעד 0.7%; עליות במניות השבבים: אינטל עלתה ב-1.4%, קוואלקום ב-4.5%, מיקרון ב-5%; הגירעון הפדרלי הוכפל באוגוסט; הירידה בנפט - לאחר שיא חדש באספקה העולמית

המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים: דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק התחזק ב-0.7% ו-S&P 500 עלה ב-0.5% - יום רביעי רצוף של עליות במדד זה.

  

ברקע למסחר

לאחר שיא של חודשיים שנקבע אמש: הנפט מסוג WTI ירד ב-2.5% וננעל ברמה של 68.6 דולר לחבית, והברנט איבד 2% לרמה של 78.2 דולר לחבית. ברקע לירידות: דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית, לפיו תפוקת אופ"ק עלתה בחודש שעבר ב-420 אלף חביות ביום לממוצא על 32.63 מיליון חביות. כמות זו מפצה על הירידה הצפויה באספקת הנפט מאיראן עקב הסנקציות האמריקאיות שהוטלו עליה. כן דווח שהאספקה העולמית עלתה באוגוסט לשיא של 100 מיליון חביות.

 

מחיר הזהב ירד היום ב-0.2% (2.70 דולר) ונקבע על 1,208.20 דולר לאונקיה.

 

הגירעון של הממשל הפדרלי עמד בחודש שעבר על 214 מיליארד דולר, כך לפי דיווח משרד האוצר האמריקאי. מדובר בסכום כמעט כפול מהחודש המקביל אשתקד. ההוצאות גדלו ב-30%, כאשר בתוכנית הביטוח הרפואי מדיקייר נרשם זינוק של 48%, בתשלומי הריבית - 26% ובתוכניות לגימלאים נרשם זינוק של 54%. במקביל ההכנסות ירדו ב-3%.

 

לשנה הפיסקאלית כולה עומד הגירעון על 898 מיליארד דולר, או עלייה של 224 מיליארד דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות הממשל עלו ב-1% בלבד בשנה האחרונה לעומת עלייה של 7% בהוצאות. רפורמת המס הגדולה של טראמפ חתכה את התקבולים ממסי חברות ב-20%, ותשלומי מס ההכנסה האישיים עלו ב-1%.

 

בנעילת המסחר באירופה: דאקס עלה ב-0.2%, קאק ירד ב-0.1%, פוטסי ירד ב-0.4%, סטוקס 600 ירד ב-0.2%. המסחר באסיה נחתם בירוק בוהק: הונג קונג עלתה ב-2.5%, שנגחאי הוסיפה 1.2% לערכו וטוקיו התחזקה ב-1%.

 

מאקרו ארה"ב: מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.2% בחודש אוגוסט, מתחת לתחזיות הכלכלנים שעמדו על 0.3%. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ירדה ל-2.7%, התחזית עמדה על 2.8%, לאחר נתון של 2.9% בחודש יולי. מדד הליבה של המחירים עלה בחודש שעבר ב-0.1% וב-12 החודשים האחרונים ב-2.2%, התחזיות עמדו על עלייה חודשית של 0.2% ושנתית של 2.4%; מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ב-1,000, ל-204 אלף, התחזיות עמדו על 210 אלף בקשות. מספר הבקשות השבועי הממוצע בחודש האחרון ירד ב-2,000, ל-208 אלף.

 

שרשרת החלטות ריבית באירופה: הבנק האירופי הודיע כצפוי על הותרת הריבית ללא שינוי ברמה האפסית וכך גם את הריבית על הפקדונות שנותרה 0.4%-; הבנק הבריטי הותיר גם הוא ללא שינוי את הריבית, ברמה של 0.75% וציין כי אי הוודאות הגוברת בכל הנוגע לתנאי הברקזיט מונעים שינוי נוסף בריבית (בחודש שעבר העלה הבנק את הריבית ב-0.25%, העלאת שנייה בלבד בעשור האחרון); בטורקיה העלה הבנק בחדות את הריבית, מרמה של 17.75% ל-24%.

 

לפני 10 שנים, בשעה 18:00 שעון מזרח ארה"ב (ביום שבת בערב), כינס נשיא שלוחת הפד בניו יורק טימותי גייטנר (Timothy Franz Geithner) פגישה דחופה וחשאית (שנחשפה במהירות) שבה נכחו מנהלי הבנקים הגדולים בארה"ב. המטרה העיקרית היתה לייצר שיתוף פעולה בנקאי לטובת הזרמת נזילות לליהמן ברדרס, שהיה על סף קריסה מוחלטת, בניסיון למצוא פיתרון רגע לפני חידוש המסחר במניה ביום שני.

 

בשישי-שבת התברר שתוכניות הצלחה פוטנציאליות, מכירת ליהמן ברדרס לברקליס או לבנק אוף אמריקה, התנפצו שתיהן לרסיסים. לאחר שהתברר שהמדינה לא מתכוונת לחלץ את ליהמן, מנהלי הבנקים שנפגשו בערב ושהתמודדו גם הם עם הפסדי עתק, הסכימו להזרמה חלקית של נזילות. עם סיום הפגישה היה ברור למדי לכל הנוכחים שגורלו של ליהמן ברדרס נחרץ. יומיים מאוחר יותר, בשעה 1 בבוקר של יום שני - שעות לפני פתיחת שבוע המסחר - הודיע הבנק כי יגיש במהלך היום בקשה לצ'פטר 11 (מקבילה להקפאת הליכים) במסגרת הליכי פשיטת רגל. הבנק הכריז על חובות של 613 מיליארד דולר, בנוסף לחוב למחזיקי אג"ח בסכום של 155 מיליארד דולר.

מניות מרכזיות

מנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, הודיע על תוכנית הפילנתרופיה שלו, שכוללת בשלב ראשון 2 מיליארד דולר, סכום שיועבר למשפחות מוחלשות.

 

בחברת השילוחים UPS פורסמו היום תחזית ועדכונים על תוכניות עתידיות. בין השאר צופה החברה שתוכנית ההתייעלות תגדיל את הרווח למניה ב-1.2-1 דולר עד לשנת 2022. UBS מתכוונת להגדיל את עסקי הלוגיסטיקה בתחומים הבריאות ומדעי החיים, וכן להרחיב את פעילות ה-B2B וה-B2C שלה.

  

אינטל: גאס ריצ'ארד (Gus Richard), אנליסט Northland Capital Markets, העלה את ההמלצה על המניה מ'תשואת חסר' ל'תשואת שוק' – לאחר ירידה של 23% במניה מרמת השיא של 12 החודשים האחרונים, בחישוב סיכון-רווח יש הצדקה להעלאת ההמלצה.

  

קוואלקום מודיעה על כניסה לתוכנית רכישה עצמית מואצת בהיקף של 16 מיליארד דולר, במסגרת התוכנית שעליה הכריזה כבר בחודש יולי, שהיקפה הכולל עומד על 30 מיליארד דולר. קוואלקום הודיע בעבר כי אם עסקת הרכישה של חברת השבבים NXP לא תצא לפועל תזרים את הסכום המיועד לרכישה לטובת רכישה עצמית של מניות, ולאחר שהעסקה אכן נפלה אישרה קוואלקום העברת 30 מיליארד דולר לטובת העניין.

 

מנכ"ל טסלה, אלון מאסק, אישר בציוץ טוויטר שהלקוחות עשויים להמתין זמן רב מדי לתגובה על פנייה שלהם לנוכח הגידול המהותי במספר המכוניות שמפעלי החברה מוציאים לשוק. מאסק ציין שמציאת פיתרון היא "בעדיפות עליונה שלנו".

 

חברת אדוב (Adobe Systems) מנהלת מגעים לרכישת החברה הפרטית מרקטו (Marketo), כך מדווחים ברויטרס. מרקטו היא חברת תוכנות שיווק מבוססת ענן.  

 

יצרנית השוקולדים הרשי (Hershey ) רוכשת את חברת החטיפים פיירט (Pirate Brands) מקבוצת B&G Foods תמורת 420 מיליון דולר. השלמת העסקה צפויה לפני סוף השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים