שתף קטע נבחר

השתלות שיניים ממוחשבות: כל מה שחשוב לדעת

נאמר לכם שאתם לא מתאימים? פוחדים מהשתלת שיניים? רוצים להימנע מהשתלת עצם? או שפשוט בא לכם לבצע טיפול מהיר ללא חתך? מדריך

שתלים דנטלים הינם הכלי הנפוץ ביותר לטפול בחוסר שיניים אצל מטופלים.

 

הצלחה של קליטת שתלים דנטליים מורכבת מכמה שלבים: הליך ההשתלה עצמו, סוג השתל, אורך ורוחב השתל, אזור ההשתלה, איכות העצם, הזווית בה מוחדר השתל ומידת הדיוק בה מוחדר השתל.

 

עד היום, הדיוק בהחדרת השתל ללסת נעשה על סמך מיומנותו של הרופא בלבד וכל טעות אנוש, תזוזה, חוסר דיוק, היסח הדעת או רעד, השפיעו על ההצלחה של השתל בעתיד.

 

קיראו עוד כתבות על בריאות השן

 

הגורם השני בהצלחת השתל הוא השיקום (הכתר) שמבוצע עליו. לכן יש צורך לוודא כי בעתיד ניתן יהיה למקם בדיוק מקסימלי , כתר או שיקום שן פונקציונלי ואסטטי על השתל.

 

קפיצת מדרגה טכנולוגית מאפשרת היום לבצע שתלים דנטלים בצורה ממוחשבת ומדויקת. שתלים ממוחשבים מאפשרים לרופא לקבוע על מסך מחשב טרם הניתוח את מיקום השתלים המדויק את אורך ורוחב השתלים, את זווית ההכנסה שלהם בתכנון אישי עבור המטופל הספציפי ללא צורך בניתוח.

 

צפו בשלבים בו מוחדר בשתל:

 

 

הטכנולוגיה החדשה של הרכבת השתלים

כל התכנון מתבצע על מסך מחשב תוך כדי הימנעות מפגיעה בכלי דם, עצבים וסינוסים. שיטה זו מאפשרת לבצע שתלים בבטחה, להימנע מסיכונים וסיבוכים קשים, ואף מאפשרת ביצוע השתלות במטופלים אשר נדחו בעבר בטענה כי לא ניתן לבצע להם שתלים.

 

כיצד זה עובד?

המטופל נשלח לבצע צילום סיטי דנטלי. זהו צילום עם קרינה מינימלית אשר מבוצע במכוני צילום, בעלות מינימלית, לוקח כשתי דקות ובעל דיוק מקסימלי.

 

מהמידע המופק מהסיטי מיוצר סד ממוחשב בהדפסה תלת ממדית. הסד הממוחשב הינו התקן פלסטי שקוף דומה מאוד לפלסטיק אותו לובשים ספורטאים ומתאגרפים בכדי להגן על השיניים.

 

בסד יוצרים חורים עם פתחים, אשר החדרת השתלים לתוך הלסת מתבצעת דרכם. פתחים אלו מאפשרים החדרת שתלים מדויקת לחלוטין ללא צורך בחתך ובניתוח.

 

השתל מוכנס בדיוק כפי שתוכנן על ידי המחשב. מחקרים אשר בדקו את השיטה הממוחשבת מצאו כי הסטייה בפועל לעומת התכנון הממוחשב הייתה בממוצע עד 0.2 מלימטר (להמחשה: עובי שערה בודדת הוא 0.1 מלימטר.. ) וסטייה בזווית עד 1.1 מעלות.

 

נתונים אלו הינם זניחים לעומת השיטה הרגילה בה השתלים בוצעו ביד חופשית על ידי הרופא, וכל נשימה של הרופא או תזוזת יד שלו יכולה לגרום לשינוי של עשרות אחוזים לעומת כוונותיו המקוריות.

 

יתרונות השיטה:

תכנון נכון ומוקדם, מונע הפתעות ומאפשר הצלחה גבוהה יותר של השתלים ללא מקום לטעויות אנוש.

 

החדרת השתל בצורה ממוחשבת מאפשרת לבצע את ההשתלה ללא חתך, והטיפול נמשך ממספר דקות בלבד. משך הניתוח קצר מאוד וההתערבות הכירורגית המינימלית, מאפשרת החלמה מהירה מאוד.

 

שתלים אלו ניתן לבצע בביטחון גמור גם במטופלים אשר סובלים מבעיות רפואיות ואינם יכולים לעבור ניתוח בשל נטילת תרופות לדילול דם או בשל מחלות לב / לחץ דם / סוכרת.

 

מחקרים אשר נעשו על שתלים בהנחיה ממוחשבת הראו הצלחה בשיעור של 98.6%.

 

ביצוע השתלה ממוחשבת מאפשר למעבדה לייצר כתר דיגיטלי בדיוק מקסימלי ומסירת הכתר כבר ביום ההשתלה, חיסכון של מפגשים ובזבוז זמן עתידי.

  

ד"ר נעם ברוק הוא רופא בכיר, מומחה לכירורגית פה ולסת, המחלקה לכירורגיה בית החולים ברזילי 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השתלת שיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים