שתף קטע נבחר

מי שלא קופץ, אדום

טקסס היא מדינה רפובליקנית שתוצאות הבחירות בה ידועות מראש, אך הפעם משהו עשוי להשתנות. עו”ד דן שחורי על הקרב הגדול בין טד קרוז לבטו או’רורק

טקסס ידועה בשפה הסגנונית שלה, כובע הבוקרים, הסדרה דאלאס, סוכנות החלל נאס"א והיותה מדינה שתומכת במפלגה הרפובליקנית. אך בבחירות הקרובות לסנאט ייתכן ויש סיכוי לשינוי – המירוץ במדינה הדרומית מושך את עיניה של התקשורת האמריקאית ונחשב לאחד המירוצים המסקרנים של השנים האחרונות.

מן הצד האחד נמצא הסנאטור הרפובליקני השמרן טד קרוז, זה שהיה הכי קרוב לנצח את הנשיא טראמפ בפריימריס של הרפובליקנים ב-2016. מן הצד השני, הדמוקרט בטו או’רורק, המתמודד הנאה מאל פאסו, המשמש כחבר בבית הנבחרים האמריקאי.

 

אחוזי התמיכה של תושבי טקסס בנשיא טראמפ, המהווים אינדיקציה כיצד יסתיימו הבחירות, נשארים יציבים במדינה כאשר 52 אחוזים מהתושבים מכריזים כי הם מרוצים מהנשיא. זהו יתרון חשוב לקרוז. בנוסף, טראמפ הודיע שיגיע בחודש אוקטובר לטקסס על מנת לתמוך בסנאטור שהפסיד לו במירוץ לנשיאות ב2016.

כדאי לציין שאף מועמד לנשיאות לא זכה שם במדינת הבוקרים מאז שנת 1976. אז איך קורה שהמירוץ הופך ליותר צמוד ככל שמתקרבים ליום הבוחר? התשובה היא או’רורק. או יותר נכון – ההייפ סביב או’רורק.

 

חבר הקונגרס הכריזמטי הצליח לגייס יותר כסף מקרוז, בעל נוכחות מרשימה יותר ומנהל קמפיין יעיל ויצירתי (הוא הספיק לבקר בכל 254 המחוזות של טקסס כשהוא נוהג בטנדר של טויוטה). כאשר 42 אחוזים מהתושבים בעלי זכות הצבעה טוענים כי יש להם דעה שלילית על קרוז, נוצר ואקום – ואו’רורק הצליח להיכנס לתוכו בסערה. השבוע, אירע מהפך. לראשונה, סקר של רויטרס מצא כי או’רורק מוביל בשני אחוזים. אם הסקר יתממש, לטקסס יהיה נציג דמוקרטי בסנאט אחרי רבע מאה. אומנם מדובר רק בסקר, אבל סקרים יוצרים תודעה ותודעה יוצרת מציאות.

בנוסף, השבוע נערך העימות הראשון בין השניים. 58 דקות של שני אנשים שונים זה מזה בתכלית. מגזין "הניו יורקר" היוקרתי ניתח את העימות וקבע שהסתיים ב"תיקו".

 

קרוז ידוע בשמרניות שלו, הוא נגד הפלות (או בעד חיים, כפי שאוהבים השמרנים להגדיר זאת), בעד סחר חופשי, נגד נישואים מאותו מין ובעד החופש להחזיק נשק. אורורק מגדיר עצמו כאיש מרכז, תומך באי הפללה של משתמשי קנאביס, תומך בנישואים חד מיניים, תומך ברפורמה במדיניות ההגירה, מתנגד לחומה המוצעת של הנשיא טראמפ ותומך בהפלות.

 

- (MCT)
קרב צמוד. קרוז ואורורק(MCT)

 

אצלנו, עולה השאלה, מי מהם טוב יותר לישראל ולקהילה היהודית בארה"ב? אתם מוזמנים להחליט בעצמכם. ממרכז המידע שהקים הקונגרס היהודי האמריקאי (American Jewish Congress), עולה כי הסנאטור קרוז חתום על חקיקה כנגד תנועת החרם העולמית כנגד ישראל, ה-BDS, תומך בסיוע הבטחוני לישראל, מתנגד להעברת תשלומים למשפחות של מחבלים, תומך במעבר השגרירות לירושלים והתנגד להסכם הגרעין האיראני.

 

או’רורק לעומתו, תמך בהסכם הגרעין האיראני, הצביע נגד המימון לכיפת ברזל, מתנגד להתנחלויות בטענה כי אין להן תוקף משפטי והתנגד למעבר השגרירות לירושלים.

 

למפלגה הדמוקרטית יש חזון אוטופי של "גל כחול", רצף נצחונות של הדמוקרטים בשלל המירוצים, שהלכה למעשה יצמצם את כוחו של הנשיא טראמפ. יש פרשנים הטוענים שאם הדבר יתרחש, בשילוב החקירה הרוסית אותה מוביל התובע מיוחד מולר, זה עשוי להביא להדחתו של הנשיא האמריקני. 35 מושבים בסנאט עומדים לבחירה, 24 מאוישים על ידי הדמוקרטים, תשעה על ידי הרפובליקנים ושניים נוספים על ידי עצמאיים. הדמוקרטים צריכים לנצח בשתי מדינות עם סנאטורים רפובליקנים. המירוץ בטקסס עשוי להיות נקודת האור או החושך. אחד הגורמים המכרזיים במשוואה יהיה שיעור ההצבעה. יש אמרה מפורסמת שאומרת כי "אזרח אמריקאי יחצה את האוקיינוס כדי להילחם למען הדמוקרטיה, אבל לא יחצה את הרחוב כדי להצביע בבחירות לנשיאות". נראה שב-6 בנובמבר, המשימה של המפלגה הדמוקרטית די ברורה – לסחוף את האנשים לקלפי.

 

עו"ד דן שחורי הוא מנכ"ל הקונגרס היהודי – אמריקאי (American Jewish Congress).

מידע נוסף תמצאו ב-

2018jewishvote.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים