שתף קטע נבחר

מטוס המטען הצבאי הגדול בעולם: כך מגיע לסוריה ה-S-300

יכול לשאת מטען במשקל 150 טון: כבר 3 ימים ברצף פועלים מטוסי אנטונוב 124 ענקיים בקו רוסיה-סוריה, ומנחיתים בלטקייה את רכיבי מערכת הנ"מ המתקדמת. זהו המטוס שמעביר לצבא אסד את הנשק שמטריד את ישראל

 

אנטונוב 124 הצבא הרוסי צבא רוסיה (צילום: ויקיפדיה)
אנטונוב 124(צילום: ויקיפדיה)

אלו מטוסי הענק שמעבירים את מערכת הנ"מ המתקדמת לידי צבא אסד: כבר יממה לפני הודעת שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב על כך שארצו החלה בהעברת מערכת ה-S-300 לצבאו של בשאר אסד בסוריה, יכלו לראות חובבי התעופה בעולם שהרוסים החלו באופן מעשי בהעברת לוגיסטיקה כבדה לאזור לטקייה. זאת, לאחר שצפו באתרי מעקב תעופה במטוס תובלה אסטרטגי ענק של חיל האוויר הרוסי, מסוג אנטונוב 124 "רוסלן", פועל כבר ביום חמישי בקו רוסיה-סוריה.

 

מאז, מטוסי האנטונוב העצומים פועלים ברציפות בקו זה, כבר שלושה ימים. מטוס התובלה הראשון שנצפה על ידי חובבי התעופה נחת בבסיס חמיימים ביום חמישי האחרון בשעה 19:05 (שעון ישראל). המטוס השני שזוהה בתוכנות מעקב אחרי מטוסים בזמן אמת נראה נוחת באזור לטקייה ביום שישי בשעה 21:12, כשעתיים לפני הצהרת לברוב. אתמול בשעה 20:15 נחת מטוס התובלה השלישי בנמל התעופה בלטקייה.

 

 

מסלול מטוס התובלה הרוסי אנטונוב 124 (צילום: אפליקציית  Flightradar24)
האנטונוב 124 חוזר מבסיס חמיימים לרוסיה, היום(צילום: אפליקציית Flightradar24)

מסלול מטוס התובלה הרוסי אנטונוב 124 (צילום: אפליקציית  Flightradar24)
ההמראה מלטקייה(צילום: אפליקציית Flightradar24)

בגלל קשיי קליטה באזור עיראק ולאורך שטחים נרחבים במסלול הטיסה מרוסיה, לא ניתן לראות את מסלולי הטיסות במלואן. עם זאת, אפשר להתחקות אחר המסלול המשוער ולוחות הזמנים. מבדיקת מסלולי הטיסות נראה כי לפחות בחלק מהמקרים עצרו מטוסי חיל האוויר הרוסי במהלך הטיסה לסוריה, ככל הנראה בבסיס צבאי סמוך לעיר מוזדוק הנמצאת מצפון לגיאורגיה.

 

המטוס הענק יוצר במהלך שנות ה-80 על ידי חברת אנטונוב האוקראינית, אז חלק מברית המועצות, לאחר שעלה צורך בבניית מטוס סילוני גדול שיוכל להעביר ציוד רב באוויר. במשך 30 שנה, עד שהבואינג 747-8F עלה לראשונה לאוויר, היה האנטונוב 124 מטוס המטען הגדול בעולם (לצד האנטונוב 225, גרסה מוגדלת של אותו מטוס). הוא נותר מטוס המטען הצבאי הגדול בעולם ויכול לשאת מטען שמשקלו 150 טון. המטוס נמכר ללוב, אוקראינה ואיחוד האמירויות לצרכים אזרחיים, ורק ברוסיה הוא משמש את הצבא.

מסלול מטוס התובלה הרוסי אנטונוב 124 (צילום: אפליקציית  Flightradar24)
מסלול טיסת האנטונוב ביום חמישי(צילום: אפליקציית Flightradar24)

לברוב מסר על תחילת העברת מערכת ה-S-300 ביום שישי, במסיבת עיתונאים שקיים בתום נאומו בעצרת הכללית של האו"ם. בתחילת השבוע שעבר אמר שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו כי ארצו צפויה לבצע את המהלך תוך שבועיים, בעקבות הפלת מטוס האיליושין בשבוע שעבר על ידי צבא אסד, במהלך תקיפת חיל האוויר בלטקייה. כל זאת, חרף בקשותיה של ישראל בעבר שלא להציב את ה-S-300 בסוריה.  

 

"בשנת 2013 הסכמנו לעצור את העברת המערכת לסוריה בעקבות בקשת הישראלים. אך המצב השתנה, ולא באשמתנו", אמר שויגו בתקיפות. עוד הוסיף כי רוסיה תפעיל אמצעי שיבוש אלקטרו-מגנטיים כדי למנוע תקשורת לוויינית מול חופי סוריה. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויקיפדיה
אנטונוב 124
צילום: ויקיפדיה
מומלצים