שתף קטע נבחר

תביעה: הרופאים בבית החולים התעכבו – העובר נפטר

בני זוג תובעים את ביה"ח רמב"ם בטענה כי רשלנות הצוות הרפואי לאישה שהגיעה לביה"ח בשבוע ה-39, לאחר היריון בסיכון גבוה, ולאחר מסכת ארוכה שלל ניסיונות להיכנס להיריון, גרמה למות העובר. מבית החולים לא נמסרה תגובה

בני זוג שנאלצו לעבור ארבע הפלות ולידה אחת של ילד הסובל מפיגור פסיכומוטורי, לא התייאשו מחלומם להיות הורים ובהמלצת הרופאים עברו תהליך של הפריית ביצית מתרומה.

 

במהלך ההיריון שהוגדר בסיכון גבוה, דאגו בני הזוג לבצע את כל בדיקות הנדרשות שנמצאו תקינות. כעת השניים מגישים תביעה בגין רשלנות רפואית נגד בית החולים רמב"ם.

 

לטענתם, כאשר הם הגיעו לבית החולים כשהאישה הייתה עם צירים, הצוות הרפואי לא חיבר אותה למוניטור בזמן וגם לאחר שנצפתה מצוקה עוברית, פעולת החילוץ נמשכה זמן רב מה שהוביל למותו של העובר.

 

  (צילום: shutterstock)
טוענים כי נאלצו להמתין לצוות זמן רב עד הטיפול(צילום: shutterstock)

 

"חילוץ העובר בשלבים המוקדמים היה מונע את מותו"

לפני 18 שנה נולד בנם הראשון של בני הזוג ולאחר לידתו אובחן כסובל מפיגור פסיכומוטורי, על רקע מחלה גנטית בלתי מאובחנת. לכן כשרצו להרחיב את התא המשפחתי שוב, הם התייעצו עם רופאים והחליטו להיכנס להריון באמצעות תרומת ביצית. לאור הרקע הרפואי של האישה הרופאים הגדירו את ההיריון כ"הריון בסיכון גבוה" והאישה נאלצה להיות בשמירת הריון במשך תקופה ארוכה.

 

בני הזוג ערכו בדיקות רבות במהלך ההיריון. בין היתר בוצעו בדיקת שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 16 להריון, סקירת מערכות מאוחרת בשבוע 24 להריון, בדיקת MRI מוח עוברי בשבוע 32 להריון, חיסון לאדמת, חיסון ל-CMV, בדיקת סוכר ובדיקות נוספות. כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין ובני הזוג סברו שההיריון מתקדם כשורה.

 

במהלך תקופה ההיריון נאלצה האישה להתאשפז בבית החולים רמב"ם פעמיים: בפעם הראשונה ניתנה לה זריקה להבשלת הריאות מחשש ללידה מוקדמת, ובפעם השנייה בשבוע ה-38 להיריונה. היא שוחררה לביתה לאחר בדיקות ונקבע לה מועד לביקורת לשבוע ה-40.

 

לפני מועד הביקורת סבלה האישה מהתכווצות וכאבים בגב והגיעה שוב לבית החולים לקראת סוף השבוע ה-39. על פי כתב התביעה, האישה שהייתה מוכרת לצוות הרפואי כמטופלת עם היריון בסיכון, נאלצה להמתין כשעה עד שחיברו אותה למוניטור ואז התברר כי העובר סובל ממצוקה קשה.

 

לטענת בני הזוג, למרות הממצאים, הצוות הרפואי לא עשה דבר במשך זמן רב, וחילוצו של העובר נעשה באיחור רב. לדבריהם, גם שכבר נעשה החילוץ לא נכחה במקום רופאת ילדים שהגיעה בהמשך לצורך ביצועה של החייאה שנמשכה 20 דקות ולאחריה נקבע מותו של התינוק. לטענת בני הזוג, חילוצו המאוחר של העובר הביא למותו.

 

יראון (צילום: אורן שלו)
עו"ד יראון פסטינגר. "חיי בני הזוג נהרסו בשל מות העובר"(צילום: אורן שלו)

 

ד"ר דן פלג, מומחה לגניקולוגיה ומיילדות, אשר חוות דעתו צורפה לכתב תביעה, קובע כי מותו של העובר נגרם כתוצאה מן ההתנהלות הרשלנית של הצוות המטפל, וכי חילוץ העובר בשלבים מוקדמים של הלידה, בטרם אירע הידוק הקשר האמיתי בחבל הטבור, היה מונע בסבירות גבוהה מאוד את מותו.

 

עורכי הדין יראון פסטינגר ודוד וינטר ממשרד רון – פסטינגר, המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, הגישו באחרונה בשם בני הזוג תביעה נגד בית החולים רמב"ם, שלטענתם פעל באופן רשלני ואחראי לסיום הטרגי של הלידה.

 

"אין מילים שיוכלו לתאר את הסבל, התסכול, הכעס, הצער הנורא והסבל אשר נגרמו ונגרמים לתובעים שעה שלאחר שבנם הגדול סובל מנכות קשה, ולאחר שהאם עברה ארבע הפלות טבעיות", אמרו עורכי הדין פסטינגר ווינטר, "כל מהלך ההיריון היה תקין לחלוטין, ובשל רשלנותו החמורה של הנתבע, בנם נפטר לאחר לידתו. כתוצאה מכך בני הזוג ובפרט האישה סובלת מדיכאון קשה, עצבנות, תסכול רב, בכי, הזוגיות שלהם נפגעה קשות, וחייהם נהרסו".

 

מבית החולים רמב"ם לא נמסרה תגובה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
ביה"ח רמב"ם. עיכוב בטיפול
צילום: דורון גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים