שתף קטע נבחר

מתכון אחד, 4 גרסאות: שולחן משפחתי בריא יותר

יש לכם מתכון שכולם אוהבים, אבל אתם חושבים שאפשר להפוך אותו לבריא יותר רק לא יודעים איך? צוות חיים בריאים התאספו אל המטבח עם מתכון של פסטה עם ברוקולי וגבינה ויצרו עוד 3 גרסאות בריאות יותר למתכון המקור - כמה פשוט, ככה טעים ובריא יותר

בשיתוף אסם

 

 

לכל משפחה יש מתכון, ולפעמים כמה מתכונים, שהם מכינים הכי הרבה כי זה הכי קל, הכי טעים, הילדים תמיד רוצים, כולם אוכלים מזה - בקיצור המתכון המשפחתי המושלם. ומה אם נאמר לכם שאפשר לעשות אותו יותר מושלם כי הוא יהיה יותר בריא? צוות חיים בריאים של אסם: השפית איילת הירשמן, המאמנת המשפחתית סיגל קפלן והדיאטנית הקלינית אורלי פיינה, התאספו את המטבח והכינו מתכון אחד בשתי גרסאות, שתיהן טעימות, שתיהן קלות ואחת אף בריאה יותר.

 

מה המתכון המשפחתי המנצח שלכם? ספרו לנו ואולי תזכו במטבח חדש

 

גרסת המקור:

 

פסטה עם ברוקולי וגבינה

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה כמו פנה או פוזילי

מלח

500 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים או 1 חבילה ברוקולי מוקפא, מופשר

50 גרם חמאה

2-4 שיני שום, קלופות וקצוצות

1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטה והברוקולי: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות, מוסיפים לאותו סיר עם הפסטה את הברוקולי ומבשלים עוד 3-4 דקות – צריך לבשל עד שהפסטה מגיעה למצב נגיס (אל דנטה) והברוקולי מתרכך אבל עדיין נשאר פריך - זה ייקח 5-7 דקות, וכדי לדעת, תצטרכו לטעום. מסננים.
  2. במחבת גדולה, מחממים את החמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את השום, מוסיפים את הפסטה והברוקולי המסוננים למחבת, מערבבים, מוסיפים את הגבינה ומבשלים יחד 5-6 דקות דקות, תוך ערבוב - אפשר לערבב בכף עץ או במלקחיים – עד שהגבינה נמסה היטב ומתערבבת בפסטה ובברוקולי. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מחלקים לצלחות ומגישים חמים.

     


הגרסה הבריאה קצת יותר:

 

פסטה עם ברוקולי וגבינה

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה כמו פנה או פוזילי, מחיטה מלאה או בתוספת חלבון 

500 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים או 1 חבילה ברוקולי מוקפא, מופשר

20 גרם שמן קנולה

4 כפות שמן זית

2 שיני שום, קלופות וקצוצות

1 קובייה (250 גרם) גבינת פטה או גבינה מלוחה 5% שומן

פלפל שחור גרוס

 

אפשרות: קליפה מגוררת מ-1 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטה והברוקולי: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות, מוסיפים לאותו סיר עם הפסטה את הברוקולי ומבשלים עוד 3-4 דקות – צריך לבשל עד שהפסטה מגיעה למצב נגיס (אל דנטה) והברוקולי מתרכך אבל עדיין נשאר פריך - זה ייקח 5-7 דקות, וכדי לדעת, תצטרכו לטעום. מסננים.
  2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום, מטגנים לשניה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהגבינה מתרככת ונמסה קצת. מוסיפים את הפסטה והברוקולי המסוננים למחבת, מערבבים ומבשלים יחד 3-4 דקות תוך ערבוב - אפשר לערבב בכף עץ או במקלחיים, עד שהפסטה והברוקולי מעוררבים ומכוסים ברוטב שנוצר מהגבינה שנמסה. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ואם רוצים בקליפת הלימון המגוררת. 
  3. מחלקים לצלחות ומגישים חמים.

     


עוד 2 אפשרויות להכנת המנה בגרסה בריאה:

  • להחליף את פרחי הברוקולי בפרחי כרובית (אפשר להשתמש בכרובית קפואה)
  • להוסיף למתכון לבנה (גבינת היוגורט הים תיכונית) - אפשר גם ריקוטה - משתמשים במחצית מכמות הגבינה המלוחה במתכון, ומכינים באותה דרך. כשהמנה מוכנה, מוסיפים למחבת חבילה קטנה (200 גרם) של לבנה ומערבבים היטב. מתקבל רוטב טעים ובריא שעוטף את הפסטה. 

 

יש לכם מתכון משפחתי בריא שעובר מדור לדור? ספרו לנו ואולי תזכו במטבח חדש במסגרת תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה" שתצולם במטבח באולפני y-productions, בית ההפקה מקבוצת ידיעות אחרונות

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 22/10/2018 06:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
צוות חיים בריאים של אסם (ימין): איילת הירשמן, אורלי פיינה וסיגל קפלן
צילום: אביגיל עוזי
צילום: אביגיל עוזי
טעימה ובריאה
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים