שתף קטע נבחר

יחידת הרחפנים של תושבי עוטף עזה

לא רק צה"ל נלחם בטרור בלוני התבערה: התושבים שסובלים מהשריפות החליטו לאסוף כסף ולרכוש רחפנים מיירטים. "השאיפה - רחפן בכל יישוב"

בעוד שבצה"ל שוברים את הראש בניסיון להתמודד עם טרור בלוני ועפיפוני התבערה, תושבי עוטף עזה החליטו להרים את הכפפה בעצמם ולהילחם גם הם בתופעה שממררת את חייהם כבר יותר מחצי שנה. התושבים החלו לאסוף כסף לטובת רכישת רחפנים מבצעיים של חברת סטארט-אפ ישראלית ליירוט בלונים.

 

אמנם צה"ל מפעיל מספר אמצעים כדי להילחם בתופעה, אבל לאזרחים שסובלים משריפות כמעט מדי יום זה לא מספיק. בימים אלו נאספו יותר מ־50 אלף שקלים לרכישה והמשך פיתוח של רחפן מיירט חדש.

 

מדובר ברחפן קטן עם אמצעי זיהוי טכנולוגיים מתקדמים שיכולים לאתר עצם באוויר. הרחפן, שמופעל על ידי תוכנת מחשב, יכול לזהות בלון או עפיפון בעירה מרחף, לצאת לעברו וליירט אותו. לרחפן יש חוד מתכת בחזית וכנפיים חדות, הוא עמיד לפגיעות ויכול להגיע למהירות של 300 קמ"ש. חברת הסטארט־אפ Aerialax, שבבעלות הישראלי נועם קנינג, פיתחה את הרחפן בקנדה.

 

עזתים מבעירים בלוני תבערה (צילום:  בראל אפרים)
שריפה מבלוני תבערה בכרם שלום(צילום: בראל אפרים)

הכנה ושיגור של בלוני תבערה מעזה בלילה (צילום: AFP)
הכנה ושיגור של בלוני תבערה מעזה. ארכיון(צילום: AFP)

נועם קנינג אלון אלשיך קארן הלפרין בתיה הולין (צילום: מתן צורי)
(צילום: מתן צורי)

נועם קנינג אלון אלשיך קארן הלפרין בתיה הולין (צילום: מתן צורי)
(צילום: מתן צורי)

 

"הרחפן נוח להפעלה ויחסית פשוט. המטרה שלנו היא שלכל יישוב יהיה רחפן כזה וכך נוכל להתמודד עם טרור הבלונים והעפיפונים. ולא רק זה. הרחפן יכול ליירט גם מטעני נפץ שמגיעים מהאוויר", סיפר אלון אלשייך מקיבוץ ניר־עם. "השאיפה שלנו היא למנות בכל יישוב אדם שיוכשר להפעיל את הרחפן".

 

חצי שנה מאז התחלת טרור עפיפוני ובלוני התבערה, מתברר המחיר הסביבתי הכבד. מנתוני קק"ל לידי ynet עולה כי 11,920 דונמים של יער וחורש טבעי עלו בלהבות בחודשים הללו.

 

ביערות שנמצאים בעוטף עזה נרשמו 1,053 שריפות שכילו עצים רבים. היערות שספגו את מרבית האש היו יער בארי עם 452 שריפות, יער כיסופים עם 353 שריפות, יער שוקדה עם 75 שריפות, יער נחל חנון עם 31 שריפות ויער נחל הבשור עם 29 שריפות.

 

לא מעט עצים נפגעו בצורה משמעותית ויעברו עוד שנים רבות עד שישוקמו. זאת בנוסף לבעלי החיים השוכנים ביערות ששילמו בחייהם. את הנתונים אספו היערנים של קק"ל באזור הנגב המערבי שנמצאים בכוננות מזה חצי שנה ויוצאים לכל קריאה על שריפה.

 

 הטבע בעוטף עזה ניזוק בצורה משמעותית", סיפר איש צוות כיבוי באחד היישובים בעוטף עזה, "אני מאמין שלאחר הגשם התמונה מעט תתבהר ונוכל לדעת מה התחדש ומה לא. אבל אין ספק שזו מכה קשה לטבע. מקומות שבהם נהגו לשבת אנשים בצל היערות- כעת הכל אדמה חרוכה".

 

 

האש מעזה נמשכה גם אתמול: שלוש שריפות פרצו ביישובי עוטף עזה. אחת מהן פרצה מבלון באזור קיבוץ גבים והאש התפשטה קרוב לבתי מגורים וציוד חקלאי. הושגה שליטה ולא היו נפגעים או נזק. בנוסף נחת בלון תבערה בחצר בניין בקרית מלאכי. חבלנים הגיעו למקום וטיפלו בבלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים