שתף קטע נבחר

בדקתם כבר את איטום הבית? מדריך לקראת הגשם

חוששים מנזילות והצפות? אל תחכו עד שיהיה מאוחר מדי. אתר "המקצוענים" עם עצות לבחירת קבלן איטום בחוכמה ולדברים שחשוב שתסגרו מראש

לא צריך יותר מכמה ימים של גשם ללא הפסקה כדי לגרום לנזק של אלפי שקלים ולעתים של עשרות אלפי שקלים לתשתית הבית שלכם. קירות גבס שיחייבו החלפה, ריהוט ושטיחים שיירטבו ונזק שתגרמו לשכנים ותחויבו בעלויות התיקונים. אם אתם לא מעוניינים להעביר את החורף הקרוב עם הצפות מים, רטיבות על הקירות ומריבות עם שאר דיירי הבניין – דאגו בימים אלו לתיקון כשלי האיטום. מה חשוב לבדוק לפני שסוגרים עם קבלן האיטום הראשון שעונה לכם לטלפון? לפניכם המדריך.

 

מעוניינים באחריות לטווח ארוך? כך תפעלו

אחד הדברים החשובים ביותר באיטום הוא משך האחריות. מדובר בעבודה שאינה זולה במיוחד ובנזק לרכוש שיכול להסתכם באלפי ואף בעשרות אלפי שקלים. כדי למנוע מצב שבו קבלן האיטום "ייעלם" לכם למרות שהבטיח אחריות של 10 שנים, דאגו שיהיה ברשותכם מספר תעודת הזהות של בעל העסק. כך, גם אם יחליף את שם החברה, עדיין תוכלו להתחקות אחריו. בייחוד אם אתם מתכוונים לבצע עבודת איטום מקיפה (למשל, יישום יריעות ביטומניות על הגג), חשוב שתחשבו לטווח ארוך.

 

דאגו לבדוק שמדובר בחברה ותיקה ומוכרת, כדי שתהיה לכם כתובת גם כעבור מספר שנים. בנוסף, אל תסכימו לתיקון נקודתי, שכן אם הנכם עושים זאת, אתם למעשה מאפשרים לקבלן האיטום להסיר מעצמו אחריות לעבודה. תמיד הוא יכול לטעון שמקור נזילת המים הוא באזור אחר שנאטם על-ידי בעל המקצוע הקודם.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ודאו שקבלן האיטום מפנה את הגג מחפצים בטרם הוא מבצע את האיטום  

הדבר קריטי כשמדובר באיטום עם יריעות ביטומניות - סוג האיטום שהולך ונהיה נפוץ יותר ויותר. אחרת, כל נקודות החיבור שבין היריעות לשלל האלמנטים הפזורים על הגג, יהפכו להיות כשלי איטום, ואז, אין משמעות לכסף ששילמתם עבור איטום הגג, אם ממילא מים יכולים לחדור אל תשתית הגג, ולהיקוות מתחת ליריעות שהונחו. נהוג לגבות תוספת על פינוי הגג, אך היא אינה בבחינת מותרות, כי אם פעולה שמבטיחה עבודה מקצועית לטווח ארוך.

 

"קולטי שמש, דוודים, שאריות חומרי בניין, אנטנות או כל דבר אחר המחובר חיבור קבע לגג, חייבים להיות מוסרים בטרם יישום היריעות", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"נקודת תורפה נוספת היא החיבור שבין משטח הגג לקירות המעטפת. ודאו שקבלן האיטום מכסה את קירות המעטפת בגובה של 10-25 ס"מ, כדי להבטיח שמים לא יחדרו דרך החיבורים. לגבי סוג היריעות, הרי שאם מדובר ביישום יריעות על שכבת זפת, תוכלו להסתפק ביריעה בעובי של 4 מ"מ. אחרת, אל תתפשרו על איכות והעדיפו יריעה בעובי של 5 מ"מ, שכן ההבדל הוא לא רק בעובי כי אם גם באיכות היריעה (העבה יותר כוללת לבד ואוטמת בצורה טובה יותר). ההבדל במחיר ממילא יהיה זניח".

 

מעוניינים לחסוך כסף? התקשרו למספר קבלני איטום וקבלו הצעות מחיר שונות, עד שתגיעו לבעל מקצוע שמעניק לכם מחיר הוגן ותמורה מלאה לכספכם.

 

אם מדובר בחידוש זפת (לרוב בגגות של בניינים ישנים, כשוועד הבית מעוניין לחסוך בעלויות) - אין צורך לפנות את הגג מחפצים. ואולם, חשוב לוודא שהזפת שנמרחת היא על פי התקן. מוקד השירות: "מבחינת הכמות הנדרשת הרי שיש לוודא שהוא מורח קילו וחצי למ"ר, בשתי שכבות, אשר ביניהן ישנה יריעת פיברגלס. לגבי המעטפת, יש לוודא שהוא מניח יוטה באזור הפאנלים של הגג".

 

עוד כתבות בנושא:

הכל על איטום אדניות ביריעות ביטומניות  

לפני שהחורף מגיע: כך תכינו את הגג שלכם 

סימנים של רטיבות

 

אל תוותרו על ניקוז תקין ועל בדיקת הצפה

לפני התקנת היריעות הביטומניות, חשוב לוודא שבעל המקצוע מתקין אותם על תשתית שתאפשר ניקוז תקין. "אם השיפוע בגג או במרפסת אינו תקין ואינו מאפשר למים להתנקז, מהר מאוד תמצאו את עצמכם סובלים משלוליות מים ועם צורך לפרק את הריצוף ולבצע את כל העבודה מחדש", מסבירים במוקד השירות. "יש לוודא שבעל המקצוע מתקין נקז מים כפול מתחת ליריעות ומעל מפלס המרפסת. במקרים של שיפועים לא תקינים, ניתן לשנות אותם בעזרת בטקל (בטון קל)".

 

דאגו שקבלן האיטום יבצע בדיקת הצפה  

אם אתם אוטמים את הגג ומתכננים לרצף אותו לאחר מכן, אל תמהרו. דאגו שקבלן האיטום יבצע בדיקת הצפה. מוקד השירות: "הבדיקה כוללת מילוי הגג במים, עד לגובה הרולקות (הפאנלים), והשארתם למשך 3 ימים. במקרה של כשלי איטום, תגלו זאת בזמן ולא לאחר שריצפתם את הגג, דבר שיחייב פירוק של הריצוף ויישומו מחדש (עלות גבוהה ומיותרת)".

 

בעל מקצוע שמתעקש שאין צורך בבדיקה כזו, אינו מקצועי. "זכרו שבשלב ההתקנה, הרבה יותר קל לדרוש ממנו תיקונים, מאשר כעבור מספר חודשים או שנים", מוסיפים במוקד. "זאת ועוד, במהלך העונה הגשומה, רבים מקבלני האיטום נמצאים בשיא העבודה, ולא ימהרו להגיע לבצע תיקונים. לכן, דאגו לאיטום ולבדיקת האיכות מבעוד מועד".

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  


פורסם לראשונה 31/10/2018 10:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים