שתף קטע נבחר

דוד החשמל התקלקל דווקא בחורף? בדקנו כמה יעלה התיקון

מחכים יותר מדי זמן למים חמים? שוכחים את הדוד דלוק זמן רב? בדקנו מהן התקלות הנפוצות וכמה יעלה לתקן אותן. אתר "המקצוענים" עם הסקירה

זו בדיוק העונה הזו בשנה שבה טכנאי דוד השמש החשמלי עובדים מסביב לשעון. אם גם אתם גיליתם שהמים לא באמת מתחממים מהר, או שמספיקים רק למקלחת אחת, ייתכן שיש תקלה באחד הרכיבים. כמה יעלה התיקון, מה יהיה הנזק אם תתעלמו מהתקלה וכיצד כדאי לתחזק את הדוד כדי שהוא יעבוד בצורה תקינה למשך זמן רב יותר? בדקנו.

 

החלפת גוף חימום

אחת התקלות הנפוצות בדוד שמש הוא שגוף החימום מתקלקל. לעתים, הסיבה היא פשוט בלאי. לרוב, אורך החיים שלו יהיה של כ-3 שנים. הסיבה העיקרית היא הצטברות של אבנית על גוף החימום, ולכן באזורים שבהם כמות האבנית במים גדולה יותר, כך גם הצורך בתדירות החלפת גוף החימום תהיה גבוהה יותר.

 

כמה זה עולה? "החלפת גוף חימום תעלה 450-500 שקל, כשהמחיר כולל את גוף החימום ואת העבודה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "במקרים שבהם ישנה מורכבות בהתקנה (למשל, הדוד מותקן על גג רעפים), ההתקנה יכולה להתייקר בכ-20 אחוז".

 

 

    (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
(צילום: shutetrstock)

החלפת פלאנג'

הפלאנג' הוא למעשה חלק מהדוד אשר מתחבר אל הדוד באמצעות ברגים וכולל את גוף החימום, את התושבת שעליה הוא מורכב, תרמוסטט ומאיץ.

 

כמה זה עולה? "עלות החלפתו היא 550-650 שקל, כשהמחיר כולל את כל רכיבי הפלאנג' ואת עלות העבודה וכן הסרת אבנית מהדוד", מוסרים ממוקד השירות. "גם במקרה זה, העבודה יכולה להתייקר בכ-20 אחוז במקרה של התקנה מורכבת יותר והיעדר גישה נוחה לדוד".

 

טיפים לחיסכון: גם במקרה של תקלה רק בגוף החשמל, עדיף להחליף את כל הפלאנג' ולא רק את גוף החימום. מבחינת עלויות זה יהיה כלכלי יותר להזמין בעל מקצוע לביצוע החלפה רחבה יותר. כמו כן, כדאי לנצל את הגעתו לניקוי של שאריות חלקי פלסטיק ואבנית שהצטברו בתוך הדוד עצמו.

 

 

אם בעל המקצוע גובה תוספת עבור ניקוי האבנית, קחו בחשבון שזו לא דרישה לגיטימית לתוספת, שכן זהו חלק מהשירות שניתן עבור ההתקנה. כמו כן, אם הדוד ישן במיוחד, מוטב לא להשקיע אף בהחלפת הפלאנג', כי אם לרכוש דוד חדש.

 

עוד כתבות בנושא:

מים חמים ומהר: הכל על מאיץ חום בדוד  

דוד שמש: העיקר האמינות   

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?

 

החלפת תרמוסטט  

תרמוסטט הוא רכיב שתפקידו להגביל את הטמפרטורה המקסימלית בדוד וכן לנתק את החשמל כאשר המים מגיעים לטמפרטורה הרצויה. אם הוא מקולקל, מדובר במצב מסוכן במיוחד שכן הדוד יעבוד ללא הפסקה. דבר שיכול במקרה הרע לגרום לפיצוץ הדוד או הצנרת, ובמקרה הטוב לגרום לגוף החימום להישרף ולגרום לקצרי חשמל בבית.

 

מה גורם לתקלה בתרמוסטט? השארה של הדוד למשך שעות ארוכות (ולעתים ימים) יכולה לגרום לנזק לתרמוסטט. כמו כן, תרמוסטט מאיכות ירודה יכול להתקלקל בתדירות גבוהה יותר, מאשר תרמוסטט איכותי. בכל מקרה, ההמלצה היא לא לקחת סיכון ולהחליף את התרמוסטט מדי 3 שנים, שכן אין אפשרות לבדוק את יעילותו.

 

כמה זה עולה? "החלפת התרמוסטט תעלה 250-350 שקל", אומרים במוקד השירות. "שימו לב שהחלפת פלאנג' אמנם עולה פי 2, אך אם ממילא בקרוב אתם מתכננים להחליף את גוף החימום, מוטב לא להשקיע בהחלפת התרמוסטט, שכן רכיב זה כלול בתוכו. כמו כן, החלפת גוף חימום ותרמוסטט במעמד אותו ביקור טכנאי תוזיל עלויות, שכן ההצעה שתקבלו תהיה כוללת, ובחישוב כולל תהיה זולה יותר מאשר להזמין בעל מקצוע בנפרד לכל אחד מהתיקונים".

 

הטיימר התקלקל? החליפו אותו

אמנם הטיימר מצריך התקנה נפרדת, ואינו חלק מהתקנה סטנדרטית, ואולם הוא אחד הרכיבים החשובים שישמרו על התרמוסטט ויכולים למנוע אסון הכרוך בפיצוץ של הדוד עקב חימום יתר. מעבר לכך, מדובר בפתרון המאפשר נוחות בשליטה על שעות ההדלקה והכיבוי של הדוד.

 

הוא מונע מכם לקום מוקדם בבוקר כדי להדליק את הדוד ומונע מצב של שכיחת הדוד דולק למשך שעות ארוכות. כיום קיים מגוון גדול של טיימרים: אנלוגיים, דיגיטליים, כאלו הנשלטים באמצעות אפליקציה וכו'. כמו כן, ישנם סוגי התקנה שונים שלו (מעל הטיח או מתחתיו).

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "עלות החלפת טיימר היא 350-450 שקל, כשהמחיר כולל טיימר אנלוגי סטנדרטי".

 

טיפ להתקנה: כדי למנוע מצב של הגעה מיותרת של בעל המקצוע, דאגו לשלוח לו תמונה של הטיימר הקיים, במידה שזה התקלקל וכן של הטיימר שתרצו להתקין. זכרו כי מדובר ברכיב חשמלי, ולכן אל תתפשרו על הזמנת טכנאי דודי שמש, אלא אם הוא בעל הסמכה של חשמלאי. אחרת, הזמינו חשמלאי מוסמך. מדובר בשילוב קטלני של מים וחשמל, וזה מסוג ההתקנות שלא כדאי להקל בהן ראש, גם אם הם לכאורה נראות פשוטות לביצוע.

 

התקנת מסנן אבנית  

כשמו כן הוא, תפקידו של מסנן האבנית הוא למנוע הצטברות של אבנית על גוף החימום של הדוד. המים בישראל כוללים אחוז גבוה יחסית של אבנית, וברגע שהאבנית מצטברת על גוף החימום, היא גורמת למעין שכבת בידוד שלו. וכך, למרות שהדוד פועל שעות ארוכות, משך החימום שלו מתארך.

 

הדבר גורם לו להתאמץ לשווא, עד שהוא נשרף וגורם לקצרים בחשמל. ועדיין, גם מסנן אבנית לא ימנע לחלוטין הצטברות של אבנית, כי אם רק יפחית את אחוז האבנית שבמים. דבר נוסף שתוכלו לעשות הוא להתקין מסנן אבנית נוסף ליד השיבר (ברז המים הראשי של הבית), כך שסינון האבנית יהיה כפול.

 

כמה זה עולה? "התקנת מסנן אבנית סטנדרטי יעלה 300-400 שקל", אומרים במוקד השירות. "אחת לשנה, מומלץ להחליף את מילוי המסנן, לשם יעילותו".

 

טיפול תקופתי ועיגון קולטי שמש למניעת נפילתם

גם אם כעת אין לכם תקלה בדוד, ישנם כמה דברים שחשוב לעשות אחת לשלוש שנים כדי למנוע תקלות שעלות התיקון שלהן תהיה גבוהה הרבה יותר. מה חשוב לעשות? לנקות את הצנרת של קולטי השמש, להסיר אבנית מהדוד, לבדוק את מצב התושבת שעליה ממוקם הדוד למניעת קריסתו וכן להחליף את גוף החימום. במהלך כל ביקור של טכנאי דודי שמש חשוב לבקש שידאג לעגן ולחזק היטב את הדוד ואת קולטי השמש, כדי למנוע מצב שהם יתעופפו ויסכנו את העוברים ושבים וכן את רכושכם. זאת, בייחוד לקראת עונת החורף.

 

כמה יעלה ניקוי תקופתי ועיגון רכיבי הדוד? מוקד השירות: "המחיר הוא 500-800 שקל, בהתאם למורכבות הגישה לדוד ומידת התחזוקה הנדרשת. טיפול זה לרוב יכלול שטיפת קולטים, עיגון של הדוד, תיקוני נזילות והסרת אבנית".

 

בכתבה הבאה, תקלות הגורמות לנזילות מים בדוד ובקולטי השמש, וכמה יעלה התיקון שלהם.

 

מחפש מתקין דודי שמש? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 20/11/2018 07:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים