שתף קטע נבחר

כל ילד חמישי גולש ברשת מבלי שהוריו מודעים למעשיו

מסקר חדש לרגל השקת המטה הלאומי להגנה על ילדים ובני נוער ברשת, עולה כי 32% נחשפו לאלימות ברשת ו-27% חושבים שלא ניתן לצמצמה. יותר ממחצית מבני הנוער לא שמעו על חוק הסרטונים וכרבע מהמתבגרים שנפגעו מאירועים ברשתות החברתיות לא דיווחו כלל

כשליש מבני הנוער (32%) דיווחו כי נחשפו לאיום או לאלימות מילולית ברשת, 27% נחשפו לשיימניג, השפלה או חרם ו-28% נחשפו לפנייה בעלת אופי מיני ברשתות החברתיות. כך עולה מסקר חדש שבוצע על ידי מחלקת המחקר של המשרד לביטחון פנים, בקרב 933 מתבגרים בגילאי 18-12. עוד עולה מהסקר כי, 13% מבני הנוער נחשפו לסחיטה, 16% נחשפו לגניבת זהות ו-12% נחשפו לאירועים אחרים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

עוד עולה מהסקר כי כל ילד חמישי (20%) גולש ברשת בלי שהוריו מודעים למעשיו ורק 29% טוענים כי הוריהם מודעים במידה מלאה למעשיהם ברשת. כרבע (26%) מבני הנוער שנפגעו מאירועים ברשתות החברתיות לא דיווחו כלל, והסיבות לכך: לא הייתה פגיעה (29%), טיפלו בעצמם בעניין (20%) פחד ובושה (14%) והשאר ציינו מגוון סיבות אחרות. כשליש מהנפגעים ברשת (29%) לא מודעים לכך שהיתה כלפיהם פגיעה וכחמישית מבני הנוער (20%) לא יודעים בדיוק מה נחשב כפגיעה ברשת.

 

 

הסקר בוצע לרגל השקת המטה הלאומי להגנה על ילדים ובני נוער ברחבי הרשת, שבמסגרתו יופעל מוקד טלפוני 105*. המוקד יופעל על ידי גורמי מקצוע שיתנו מענה על פניות כמו הפצת תכנים פוגעניים, אלימות ובריונות ברשת, סחיטה, פגיעה מינית ובמקרים המעוררים חשש לאובדנות.

 

קראו עוד:

ילדים בכיתה ג' מכורים לפורנו

4 פעולות שיעזרו לילד עם קשיים חברתיים

מופעי חנוכה 2018 - כמה זה יעלה לכם?

 

על פי הסקר, למרות עלייה קלה (5%) בתחושת הביטחון האישי ברשת, עדיין כ-40% מבני הנוער חשים בטוחים רק במידה בינונית ומטה במרחב זה. כחמישית (21%) מבני הנוער בגילאי 18-16 ציינו כי הכירו ילד שחשב לפגוע בעצמו בשנה האחרונה, בעקבות פגיעה קשה שחווה ברשת (חרם/שיימינג/ השפלה/הטרדה או פגיעה מינית).

 

חדר משלי גרסת 2018:

 

 

יותר ממחצית מבני הנוער (53%) כלל לא שמעו על חוק הסרטונים ולפיכך אינם מודעים לכך שהם עלולים לעבור עבירה פלילית בהפצת תמונה/סרטון בעלי אופי מיני. קרוב למחצית מבני הנוער גולשים ברשתות החברתיות (48%) באפליקציות (48%) ובאתרי האינטרנט (41%) בתדירות של שש פעמים או יותר ביום.

 

לרוב המוחלט מבני הנוער (84%) יש סמארטפון. לכמחציתם (49%) יש סמארטפון מגילאי 12-10, לכחמישית (22%) יש סמארטפון מגילאי 9-7. הרוב הגדול מבני הנוער בעלי סמארטפון (68%) נוטים לגלוש בו ארבע שעות ויותר ביום. מעל למחצית מבני הנוער (55%) חושבים שניתן לצמצם את האלימות ברשת וכרבע (27%) חושבים שלא ניתן לצמצמה.

 

"הנתונים מפחידים: כל ילד שלישי בישראל נחשף לאיומים או לאלימות מילולית ברשת וילדים רבים נחשפים לפניות בעלי אופי מיני", אומר השר לביטחון פנים, גלעד ארדן. "לא תמיד ההורים והילדים מודעים לכך שהפגיעה שהילד חווה הינה עבירה פלילית, והם לא יודעים למי לפנות. מהיום יש כתובת. אנחנו רוצים שהילדים וההורים ידעו שהם לא לבד, ושהמטה הלאומי החדש יעזור להם".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא מכירים את חוק סרטונים
צילום: shutterstock
מומלצים