שתף קטע נבחר

רוחאני תקף את ישראל - באיחוד האירופי גינו הריסת מבנים בשועפט

הנשיא האיראני כינה את ישראל "גידול סרטני" וזכה לגינויים מצד ראש הממשלה וקנצלר אוסטריה. "דברי השטנה של רוחאני מוכיחים שוב מדוע אומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות", מסר נתניהו. מנגד, באיחוד גינו הריסת מבנים שבוצעה, לפי המשטרה, לבקשת תושבי מחנה הפליטים

  

 

נשיא איראן חסן רוחאני תקף אתמול (שבת) את ישראל בחריפות וכינה אותה "גידול סרטני שיצרו מדינות המערב כדי לקדם את האינטרסים שלהן במזרח התיכון". מנהיגי איראן נוהגים לעיתים קרובות לתקוף את ישראל במילים קשות, אך רוחאני, שנתפס מתון יחסית, נמנע מרטוריקה כזאת עד היום. דבריו זכו לגינוי מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו וקנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ. מנגד, באיחוד האירופי דווקא החליטו לגנות הערב הריסת מבנים במחנה הפליטים שועפאט שבמזרח ירושלים – מהלך שבוצע, לפי המשטרה ועיריית ירושלים, לבקשת התושבים.

 

בוועידה הבינלאומית השנתית לאחדות מוסלמית שהתקיימה בטהרן אמר רוחאני: "אחת התוצאות המאיימות של מלחמת העולם השנייה הייתה הקמת הגידול הסרטני באיזור". עוד אמר רוחאני כי "ישראל היא 'מדינת פייק' שהוקמה על ידי מדינות המערב כפועל יוצא של מלחמת העולם השנייה". בעבר אמר מנהיגה הרוחני של איראן חמינאי כי ישראל היא גידול ממאיר באזור שיש להסירו.

 

בוועידה אמר עוד רוחאני כי "היום אין דרך אחרת למוסלמים מלבד אחדות וסולידריות. אם נהיה מאוחדים, נוכל ללא ספק להשיג ניצחון על הציונים והאמריקנים", הוסיף. "היום העולם המוסלמי והמוסלמים צריכים לשלב ידיים. הסתמכות על גורמים חיצוניים היא הטעות ההיסטורית הגדולה ביותר", אמר רוחאני בוועידה - שבה משתתפים 350 פוליטיקאים וחוקרים מ-100 מדינות.

נשיא איראן חסן רוחאני שרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני חצי חצי (צילום: AP )
איראן: "ישראל מדינת 'פייק ניוז'" - האיחוד האירופי לא גינה. רוחאני ושרת החוץ של האיחוד פדריקה מוגריני(צילום: AP )

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אמש לדברי רוחאני ואמר: "ישראל יודעת היטב להגן על עצמה מפני המשטר הרצחני באיראן. דברי השטנה של רוחאני שקורא להשמדת ישראל, מוכיחים שוב מדוע אומות העולם צריכות להצטרף לסנקציות נגד משטר הטרור האיראני שמאיים גם עליהן".

 

קנצלר אוסטריה קורץ גינה גם כן את דברי הנשיא האיראני ומסר: "אני מגנה בחריפות את ההצהרה הלא-מקובלת של נשיא איראן בנוגע לישראל. אין זה מקובל שיטילו ספק על זכות הקיום של ישראל או שיקראו להשמדת ישראל. בגלל האחריות ההיסטורית שלנו, המאבק נגד אנטישמיות על כל צורותיה והתמיכה שלנו בישראל, ביטחונה של ישראל עבור אוסטריה הוא לא משהו הנתון למשא ומתן".

 

בנימין נתניהו מסיבת עיתונאים בקריה בתל אביב (צילום: AP)
"ישראל יודעת היטב להגן על עצמה מפני המשטר הרצחני באיראן". נתניהו(צילום: AP)

"אין זה מקובל שיטילו ספק על זכות הקיום של ישראל או שיקראו להשמדתה". קורץ (צילום: AP) (צילום: AP)
"אין זה מקובל שיטילו ספק על זכות הקיום של ישראל או שיקראו להשמדתה". קורץ(צילום: AP)

הודעת הגינוי של האיחוד האירופי מתייחסת להודעת המשטרה מיום רביעי האחרון, ולפיה היא הרסה 21 מבנים במחנה הפליטים שועפט. מדוברות המשטרה נמסר כי "באופן חסר תקדים, על רקע פניות תושבי מחנה הפליטים שועפט, ביצעה משטרת ירושלים בשיתוף עיריית ירושלים פעילות סיוע רחבת היקף שבמהלכה נהרסו חנויות אשר נבנו באופן בלתי חוקי במרכז המחנה ויצרו עומסי תנועה ודחק בלתי נסבל עבור התושבים".

 

במסגרת המבצע נהרסו 18 שטחי מסחר ושלוש תחנות דלק פיראטיות, שנבנו באופן בלתי חוקי, פגעו במרקם חייהם של התושבים והיוו סכנה ממשית לתושבי מחנה הפליטים.

הריסת בתים במחנה הפליטים שועפט (צילום: דוברות המשטרה)
"בוצע על רקע פניית תושבי מחנה הפליטים". מבצע הריסת המבנים בשועפט(צילום: דוברות המשטרה)

הריסת בתים במחנה הפליטים שועפט (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

המבצע, לדברי המשטרה, הוא תולדה של שיח רציף בין תושבי המקום לבין שוטרי המש"מ (מרכז שירות משולב). במסגרת השיח עלה כי הציר המרכזי שחוצה את מחנה הפליטים עמוס מאוד, וזאת כתוצאה מהשתלטות בלתי חוקית על ידי בתי עסק, שהביאה ליצירת סכנה בטיחותית להולכי הרגל ולרכבים.

 

דוברת מטעם האיחוד האירופי הגיבה למבצע ומסרה כי "בשבוע שעבר הרשויות הישראליות הרסו כ-20 מבנים פלסטינים מסחריים במחנה הפליטים שועפט שבמזרח ירושלים. ההריסה באה כמה שבועות לאחר החלטת עיריית ירושלים לקדם תוכנית לבניית כ-800 יחידות דיור בהתנחלות הישראלית רמת שלמה. בנוסף, מתנחלים בשכונת סילוואן במזרח ירושלים ממשיכים בהליכים שיכולים להביא לפינויים של כ-700 פלסטינים שחיים באזור".

 

עוד נמסר: "האיחוד האירופי מתנגד בתוקף למדיניות ההתנחלויות הישראלית, שהיא בלתי חוקית תחת הדין הבינלאומי, והמעשים שננקטים בהקשר זה. האיחוד האירופי מצפה שהרשויות בישראל ישקלו מחדש ויבטלו את ההחלטות האלה. מדיניות בניית והרחבת ההתנחלויות במזרח ירושלים ממשיכה לסכן את ההיתכנות של פתרון שתי המדינות עם ירושלים כבירה העתידית של שתי המדינות, שהוא הדרך היחידה להשיג שלום צודק ובר קיימא".

"נמאס מהצביעות של האיחוד האירופי". ניר ברקת (צילום: AP) (צילום: AP)
"נמאס מהצביעות של האיחוד האירופי". ניר ברקת(צילום: AP)
 

ראש העיר ירושלים היוצא, ניר ברקת, הגיב לביקורת של האיחוד האירופי על התוכנית שיזם במחנה הפליטים שועפט וציין כי "גם לתושבי מחנה הפליטים שועפט נמאס מהצביעות של האיחוד האירופי, שמעדיף פוליטיקה על חשבון האינטרס של התושבים. בכל הבדיקות והסקרים שנערכו הביעו תושבי מחנה הפליטים מיאוס מהניקיון, מהחינוך ומשירותי הרווחה הכושלים של אונר"א. התושבים מברכים על פעולות העירייה, כולל על ההריסה האחרונה שנעשתה לבקשתם למבנים שסיכנו את תלמידי המחנה. גם האיחוד האירופי צריך להבין שהגיע הזמן להפסיק את שקר הפליטים. ירושלים היא עיר אחת מאוחדת וריבונית, אין בה פליטים אלא תושבים והם יקבלו מעתה את השירותים מהעירייה כמו כל תושב אחר".

 

ה"תוכנית לבניית כ-800 יחידות דיור ברמת שלמה" שעליה מדבר האיחוד האירופי היא למעשה תוכנית לבניית 640 יחידות דיור מעבר לקו הירוק, שהובאה לאישור ועדת התכנון והבנייה המחוזית בירושלים בתחילת חודש אוקטובר. 500 מתוכן - בשכונת רמת שלמה. התוכנית זו הוקפאה קרוב לעשור בשל מדיניות הממשלה, וכעת אושרה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אשר כפופה למשרד האוצר.

 

אביב טטרסקי, חוקר בעמותת "עיר עמים" שהגיש התנגדויות להחלטת ועדת התכנון והבנייה, אמר כי "במקביל להחלטה זו, הממשלה פועלת גם לגרש מאות פלסטינים מבתיהם בשכונה שלמה בסילואן. המשך השליטה הישראלית במזרח ירושלים מהווה פגיעה בזכויות הבסיסיות ביותר, בניגוד מהמצופה ממדינה דמוקרטית. תגובת האיחוד האירופי היא דוגמה לכך שהעולם אינו משלים עם מציאות זו, הפלסטינים לא משלימים עם כך ואין גם שום סיבה שאנחנו הישראלים נסכים למדיניות שמרחיקה אותנו מעתיד של הסדר הוגן בירושלים".


פורסם לראשונה 24/11/2018 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים