שתף קטע נבחר

פיצה או שקשוקה: עוד מתכוני שמינית גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

הפיצה המיוחדת של משפחת באוך או שקשוקת בריאות לצד לחמניות מקמח שמרים מלא של משפחת צנוירט? הכל נראה טעים עכשיו תורכם לנסות את המתכונים של שלב שמינית גמר תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

 

פיצה | משפחת באוך

פיצה (צילום: שאול גולן)
פיצה(צילום: שאול גולן)

המרכיבים:

לבצק:

250 גרם קמח לפיצה

200 גרם קמח כוסמין

1 חבילה אבקת אפיה

50 גרם חמאה מומסת

25 גרם שמן זית

100 מ"ל מים פושרים

3 גרם שמרים יבשים

5 גרם מלח

למילוי:

3שיני שום, כתושות

קופסת עגבניות שרי

כף אורגנו יבש

2 פלפלים צבעונים

מלח

פלפל

200 גרם פרוסות מוצרלה

50 גרם גבינת גרוייר (קוביות)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים לבצק לתפוח.
  2. צולים את הפלפלים בתנור שחומם לטמפ' של 220 מעלות, במשך 20 דקות כשתוך כדי מסובבים אותם כדי שכל הצדדים ייצלו.
  3. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומצננים מעט, מכניסים לשקית ניילון וסוגרים.
  4. מחממים מעט שמן זית בתוך סיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד במשך כ-10 דקות.
  5. מוצאים את הפלפלים מהשקיות מנקים, קולפים ומכניסים אותם אל הסיר, לבישול של כ5-6 דקות.
  6. מתבלים עם מלח, סוכר, פלפל אדום חריף מעט אורגנו ועלה אחד של בזיליקום.
  7. טועמים לתיקון תיבול.
  8. לאחר שהטעם הרצוי מושג, מכבים את האש וטוחנים את הרוטב במיקסר/ מוט מיקסר.
  9. מכינים מחבת עם ידית ברזל שניתן להכניס אל תוך תנור, שופכים מעט קמח תירס אל תוך המחבת ומפזרים באופן אחיד.
  10. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומניחים אותו בתוך המחבת, מחוררים את הבצק עם מזלג ועליו מניחים שכבת פרוסות גבינת מוצרלה, מעל השכבה שופכים את
  11. רוטב הפיצה לגובה של סמ' עד סמ' וחצי, מעל לשכבת הרוטב מפזרים קוביות קטנות של גבינת גרווייר.
  12. מכניסים את הפיצה לתנור המחומם ל-220 מעלות - לאחר 10 דקות ניתן להוריד את החום ל-200 מעלות ולאפות במשך כ-20 דקות נוספות.
  13. כשהבצק מקבל צבע של חום זהב טרי כהה, מוצאים מהתנור, מצננים כמה דקות, חותכים בעדינות ומגישים.

 

משפחת באוך (צילום: שאול גולן)
משפחת באוך(צילום: שאול גולן)

  

שקשוקת בריאות לצד לחמניות מקמח שמרים מלא | משפחת צנוירט

שקשוקת בריאות לצד לחמניות מקמח שמרים מלא (צילום: ירון ברנר)
שקשוקת בריאות לצד לחמניות מקמח שמרים מלא(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לשקשוקה:

3 בצלים

4 עגבניות

2 קופסאות רסק עגבניות

שמן זית

מלח, פלפל

2 קופסאות פטריות טריות

שקית תירס קפוא

זיתי קלמנטה שחורים מגולענים

8 ביצים

8 שיני שום

גבינה בולגרית

2 חצילים

 

ללחמניות מקמח שמרים מלא:

ביצה

אגוזי מלך ואגוזי לוז

חמוציות

שומשום וקצח

 

אופן ההכנה:

  1. שקשוקה: מקפיצים בשמן את הבצלים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק עגבניות ומעט מים. מבשלים מספר דקות.
  2. מוסיפים את הביצים בחלוקה שווה במחבת, ומפזרים את התירס, הפטריות ואת הזיתים. מכסים למספר דקות עד שהשקשוקה מוכנה. 
  3. לחמניות: מכינים בצק תופח (ההתפחה נעשית במהלך הלילה) מקמח מלא.
  4. מוסיפים לבצק אגוזים וחמוציות.
  5. מחלקים למנות אישיות, מורחים ביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. אופים כחצי שעה ב-200 מעלות.
  6. את הלחמניות מגישים לצד השקשוקה.

 

משפחת צנוירט (צילום: ירון ברנר)
משפחת צנוירט(צילום: ירון ברנר)

 

בשיתוף אסם

 


פורסם לראשונה 04/12/2018 09:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מאפים למשפחה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים