שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את הפריזר בבית

הגלידות נמסות, הפיתות על דלת המקפיא מפשירות? אם המקרר חדש יחסית, כנראה שיש משהו שאתם לא עושים נכון. אם גם אתם שוכחים לשאוב אחת לשנה את המעבה, לא בודקים שדלתות המקפיא אכן אטומות ומצמידים אותו לקיר – אל תתפלאו שהוא לא באמת מקפיא את מוצרי המזון. אתר "המקצוענים" עם הטעויות שהורסות לכם את המקפיא ואת המוצרים שבתוכו

ישנן תקלות שמשביתות את המקפיא מיידית (כמו בלאי של המאוורר), ומחייבות אתכם לקרוא לטכנאי. ואולם, ישנן תקלות שמתפתחות לאורך זמן, והן פשוט נובעות מתחזוקה לקויה, סידור לא נכון של מוצרים, מיקום שגוי של המקרר ואי בדיקת רמת האיטום שלו. ואז, במקרה הטוב, הגלידות במקרר יימסו והפיתות יופשרו – כי רמת הקירור של המקפיא תרד.

 

במקרה הפחות טוב, תשלמו מעט יותר בחשבון החשמל על צריכת חשמל מוגברת בשל פעילות מאומצת של המנוע. במקרה הרע, רכיבים יקרים יותר – כמו כרטיס אלקטרוני – יתקלקלו ותצטרכו להיפרד מלא מעט כסף, ולעתים אף להחליף מקפיא.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מנסים להמיס את הקרח שהצטבר עם מים רותחים? אתם הורסים את המקפיא

"כשאת משאירים את דלת המקפיא פתוחה, לחות נכנסת אל חלל המקפיא. הדבר גורם להצטברות של קרח על המוצרים ועל המדפים. במצב כזה, תצטרכו לנתק את המקפיא מהחשמל למשך כמה שעות ולהשאיר אותו עם דלתות פתוחות עד להפשרת הקרח.

 

ממה כדאי להימנע במצב של הצטברות קרח בתוך המקפיא?

"חשוב מאוד להיזהר ולא לשפוך מים רותחים בניסיון להמיס את הקרח, שכן המים יכולים להגיע למערכת החשמלית ולגרום לתקלות ולסכנות הכרוכות במגע של מים עם חשמל", מסביר לירן ישי מלירן קירור באתר "המקצוענים". "כמו כן, כדאי מאוד להימנע מהפשרת הקרח עם מייבש שיער בעוצמה גבוהה מדי. אם מכוונים את מייבש השיער לנקודה מסוימת למשך זמן ממושך מדי, בטמפרטורה גבוהה מדי זה יכול לגרום להמסת רכיבי הפלסטיק של המקרר".

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה  

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם 

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

הדלת אינה אטומה כראוי? אתם גורמים לאורך זמן לנזק לרכיבי המקפיא  

גם אם אתם מקפידים לסגור את דלתות המקפיא, ייתכן שעדיין הדלתות אינן אטומות בצורה הרמטית. ישנן שלוש סיבות עיקריות לכך שהדלת אינה אטומה.

 

סיבה אחת היא שהדלת אינה מכוונת. ישי: "זה יכול להיות בשל "קריסה" של הדלת עקב שימוש, משקל יתר של מוצרים על הדלת עצמה או התרופפות של חלק מהרכיבים. במצב כזה, יש לכוון את הדלת ולוודא שהאיטום תקין".

 

הסיבה השנייה, היא שהמקרר עצמו לא מאוזן. "במצב כזה יש לכוון אותו, כך שהסגירה של הדלתות תהיה הרמטית" ממליץ ישי.

 

הסיבה השלישית היא בלאי של הגומיות. ישי: "במצב זה, יהיה צורך להחליף את גומיות המקרר. ואולם, במקפיאים זולים יחסית, זהו תיקון שלא ישתלם. זאת, משום שעלות החלפת גומיות תגיע לסכום של מחצית מעלות של מקפיא חדש. אם זהו מקפיא פשוט (די פרוסט) שעלותו נעה סביב 1,000 שקל עבור מקרר חדש, החלפת הגומיות תעלה 400-500 שקל, שכן הגומיות נמכרות כסט עבור 2 דלתות. אם זהו מקפיא יקר יותר (מסוג נון-פרוסט), שהוא יקר יותר בצורה משמעותית, אחת לתקופה יהיה כלכלי להחליף את הגומיות, במצב של בלאי".

 

מצמידים את המקפיא לקיר? אתם הורסים את המנוע

הצמדת חלקו האחורי של המקפיא אל הקיר, יכולה לאורך זמן לגרום למצב של התחממות של המנוע. "במצב כזה, הגז העובר בצנרת הוא חם, והדבר גורם למוצרים להפשיר", מסביר ישי. "מבחינה כלכלית זה גם מאוד לא משתלם, שכן ברגע שרכיבי המקרר מתאמצים לקרר, זה גורם לצריכת חשמל מוגברת ולבלאי מואץ שלהם, עד כדי הרס המנוע. לכן, חשוב מאוד להקפיד על מרחק של לפחות 7 ס"מ בין חלקו האחורי של המקפיא לקיר".

 

  (צילום: shutterstock)
גם אתם דוחסים מזון עד אפס מקום? אל תתפלאו שייגרם נזק לחלקי המקפיא(צילום: shutterstock)

שוכחים לנקות את המעבה אחת לשנה? אל תתפלאו אם יש ירידה ברמת הקירור

אחת לשנה צריך לנקות את המעבה הממוקם בחלקו האחורי של המקרר. ישי: "הוא סגור מאחורי רשת, באמצעות 4-6 ברגים. קל מאוד לפתוח אותם ולנקות את האבק שהצטבר על המעבה בעזרת שואב אבק או מייבש שיער".

 

אין לנקות אותו עם מים, בשל הקרבה למערכת החשמל. "רק טכנאי מקררים יכול לנקות אותו עם מים, שכן הוא יודע מהם מיקומי החשמל המדויקים", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "בכל מקרה, אם טכנאי מגיע לביתכם לצורך תיקון תקלה במכשיר חשמלי כלשהו, בקשו ממנו, כחלק משירות לנקות גם את המעבה. אין צורך להזמין בעל מקצוע במיוחד בשביל פעולה זו".

 

אי הקפדה על ניקוי המעבה יכולה לגרום לבלאי מואץ של המנוע. ישי: "אולי בשנה-שנתיים הראשונות לא יקרה כלום, אבל לטווח ארוך זה יגרום למנוע להתחמם ותהיה ירידה ברמת הקירור".

 

מצמידים את האוכל לגב המקרר? כך אתם גורמים למוצרים להפשיר

הגלידות נמסות וכל מוצרי המזון שעל דלת המקפיא מופשרים? סביר להניח שאין פיזור קור אחיד במקפיא. "ברגע שמסדרים את המוצרים במקפיא כמו בגדים בארון בגדים, אין פיזור קור", אומר ישי. "חשוב מאוד לשמור על מרחק של 2-3 ס"מ מהקיר הפנימי של המקפיא, ולא לדחוס את כל המוצרים פנימה עד אפס מקום. ברגע שמצמידים קופסה לקיר הפנימי של המקרר, פתחי האוורור נסתמים. ואז, התוצאה היא שכל מוצרי המזון שממוקמים בדלת מפשירים. חייבים להשאיר מספיק מקום גם בחלק האחורי וגם בין המוצרים, כדי שיהיה פיזור קור אחיד".

 

בייחוד בחורף: התקינו מגן ברקים שמתאים ספציפית למקפיא  

מכשיר השהייה לא מונע במאה אחוז תקלות בכרטיסים אלקטרוניים של מקפיאים, אבל הוא בהחלט נותן מענה פעמים רבות. ישי: "חשוב מאוד להתקין את מכשיר ההשהיה בשקע שישמש רק את המקפיא ולא מוצרי חשמל נוספים. כמו כן, יש לוודא שמכשיר ההשהיה מיועד למוצר החשמלי הספציפי הזה, ולא לכלל מוצרי החשמל. ישנם 'מגני ברקים' שעובדים על מתחים שונים, ולא נותנים מענה למקפיא שנחשב למוצר לבן (בעל צריכה חשמל גבוהה) ומצריך מתח חשמלי מסוים".

 

לדבריו, "אם ידוע על הפסקת חשמל יזומה, מוטב לנתק את המקרר מראש. כמו כן, במקרה של קצר שבו כל החשמל בבית נופל (כלומר, שממסר הפחת מנתק אוטומטית את כל מערכת החשמל של הבית) – חשוב מאוד לנתק את המקרר מהחשמל. אחרת, כשהחשמל חוזר, הוא יכול לחזור בעוצמה גבוהה יותר ולהרוס כרטיסים אלקטרוניים. זהו רכיב יקר יחסית במקרר, וכדאי להימנע מההוצאה המיותרת של החלפתו".

 

צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים