שתף קטע נבחר

נדחתה בקשת נובל אנרג'י להיתר פליטה לאסדת לוויתן

במשרד להגנת הסביבה הסבירו כי הבקשה נדחתה בעקבות בדיקות שמהן עולה כי כמות רכיבי הציוד באסדה תהיה גבוהה ממה שהוצהר על ידי החברה. שותפות לווייתן: "אנחנו נוקטים בצעדים שיבטיחו כי הפליטות יהיו מתחת למספר שעליו הצהרנו"

המשרד להגנת הסביבה הודיע היום (ד') לחברת נובל אנרג'י, המפעילה את אסדת לוויתן בים התיכון מול חופי ישראל, כי הוא דוחה את בקשתה להיתר פליטה במתכונתה הנוכחית - בשל פער הנוגע למספר הרכיבים הצפויים להיות באסדה.

 

אסדת קידוח לווייתן (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר) (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)
אסדת קידוח לווייתן(צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)

 

במשרד הסבירו כי בבקשה של נובל אנרג'י, שעודכנה לפני כחצי שנה, צוין כי יהיו באסדה 1,403 רכיבי ציוד בעלי פוטנציאל דליפה של חומרים אורגניים - ללא מתאן - מה שעשוי להיות מקור פליטה. מומחי המשרד להגנת הסביבה, שבחנו את סבירות הנתונים ואת הבקשה, דרשו מנובל לבצע גם בדיקה חוזרת של מספר זה.

 

לאור חשיבות הנושא חייב משרד האנרגיה את חברת נובל אנרג'י לקבל לידיו חוות דעת חוזרת, שתבוצע באמצעות חברה חיצונית.

 

בהודעת המשרד להגנת הסביבה נכתב כי לאור הבדיקה החוזרת, שבוצעה על ידי חברה חיצונית, לפני כחודשיים נובל אנרג'י עדכנה כי מספר הרכיבים העדכני הוא 8,852 - שינוי מהותי שלא ניתן לקבלו. לאור זאת, המשרד להגנת הסביבה דוחה את בקשתה הנוכחית של נובל אנרג'י.

 

המשרד להגנת הסביבה הדגיש, כי אם נובל אנרג'י תבחר להגיש מחדש את הבקשה, עליה לכלול בה אמצעי טכנולוגיה מיטבית (BAT) לרכיבי ציוד, כולל רכיבים ללא דליפות וכי על החיבורים להיות אטומים טכנית. במשרד הוסיפו כי משמעות דחיית הבקשה היא, בין השאר, כי על נובל לשאת מחדש בכל העלויות הכרוכות בהגשה נוספת של בקשה להיתר הפליטה, בהיקף של מאות אלפי שקלים.

 

משותפות לווייתן נמסר בתגובה: "שותפות לווייתן מעריכה את חשיבות עבודתו ופיקוחו של המשרד להגנת הסביבה. כחלק מההערכות מקצועית ולבקשת המשרד להגנת הסביבה נערכה בדיקה שבעקבותיה עודכן מספר הרכיבים באסדה. בדיקה נוספת מטעם צד שלישי, שבוצעה עבור נובל אנרג'י על ידי חברה חיצונית, מצאה כי בהתאם למודלים המחמירים הנהוגים לאסדות בים הצפוני אין שינוי מהנתונים שמסרה החברה עד כה ביחס לפליטות".

 

עוד נמסר כי "לבקשת המשרד נגיש בקשה להיתר פליטה בהתאם למספר הרכיבים החדש. יחד עם זאת, אנחנו נוקטים בצעדים שיבטיחו כי הפליטות יהיו מתחת למספר שעליו הצהרנו במקור כדי לעמוד בהתחייבות שלנו ואף מתחת למה שהובטח. כפי שעשינו עד כה, נמשיך לפעול בשקיפות ובאחריות מול המשרד להגנת הסביבה ומול הציבור. אסדת לווייתן, שנבנית בטכנולוגיה הטובה ביותר ובסטנדרטים המחמירים של ה -OECD, תחל להזרים גז בסוף שנת 2019, היא לא תפגע באיכות האוויר ביבשה ובחוף, לא תזהם את הים ותביא לשיפור משמעותי באיכות האוויר בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
אסדת לווייתן בים התיכון
צילום: אלבטרוס צילומי אוויר
מומלצים