שתף קטע נבחר

המקבילה של החץ: תיעוד של יירוט טיל בליסטי

ניסוי מוצלח שני ברצף למערכת האמריקנית אייג'יס: יירטה טיל בליסטי ששוגר ממטוס תובלה. ראש פרויקט החץ לשעבר, עוזי רובין, אמר לאולפן ynet: "זו הצלחה מרשימה. מערכות ייפרסו באירופה, גם מול איומים מאיראן"

 

 

ניסוי אמריקני מוצלח נגד טילים במקבילה האמריקנית של טיל החץ הישראלי: צבא ארצות הברית בחן בהצלחה השבוע את הטיל החדש של הגרסה היבשתית למערכת להגנה מטילים "אייג'יס", ובכך הראה את יכולתו ליירט טילים לטווח בינוני ממדינות סוררות כמו צפון קוריאה - ומבלי לומר זאת, גם מאיראן. צפו ביירוט ובראיון באולפן ynet עם עוזי רובין, ראש פרויקט החץ לשעבר.

 

בניסוי שוגר טיל בליסטי לטווח בינוני ממטוס התובלה האסטרטגי האמריקני C-17. הטיל המיירט SM-3 שוגר מבסיס הניסויים האמריקני בהוואי, ויירט אותו בהצלחה. מדובר בניסוי מוצלח שני ברציפות, פחות מחודשיים לאחר הניסוי הקודם. לפני כן חוו האמריקנים שני כישלונות בשיגור אייג'יס, מערכת שמוצבת לרוב על ספינות.

 

 
שיגור איגיס יירוט טיל בליסטי ניסוי (צילום: AP)
שיגור הטיל מהוואי(צילום: AP)

הגרסה החדשה של מערכת אייג'יס פותחה במשותף על ידי חברת ריית'און האמריקנית ומיצובישי היפנית. הטיל SM-3 צפוי להיות מוצב במערכות אייג'יס ברומניה ופולין. ב-2016 הפעילו האמריקנים את מערכת ההגנה המוצבת ברומניה, דבר שהכעיס את הרוסים. המערכת המוצבת בפולין צפויה להיות מבצעית החל מ-2020.

  

"זו מערכת שמקבילה לחץ 3 ומוצבת לרוב על ספינות", הסביר באולפון ynet עוזי רובין, ששימש כראש הראשון של "מינהלת חומה" - המינהלת של משרד הביטחון שבמסגרתה פותח טיל החץ. "בניסוי האחרון ניסו את הגרסה היבשתית, זה היה ניסוי מאוד מסובך. בדרך כלל הם יורים מטרה מאחד מאיי הוואי ומהספינה יורים את המיירט, והפעם זה היה הפוך. יירוט יפהפה והצלחה מרשימה מאוד. זה ניסוי שני של גרסת הטיל הזה, שהוא לטווח ארוך יותר מהגרסה הקודמת".

שיגור איגיס יירוט טיל בליסטי ניסוי ()
רגע היירוט

שיגור איגיס יירוט טיל בליסטי ניסוי (צילום: AP)
(צילום: AP)

שיגור איגיס יירוט טיל בליסטי ניסוי (צילום: AP)
שיגור איגיס יירוט טיל בליסטי ניסוי(צילום: AP)

לדברי רובין, שזכה בעבר פעמיים בפרס ביטחון ישראל, "האמריקנים פורסים עכשיו שתי מערכות כאלה באירופה. אחת נפרסה כבר ברומניה והשנייה תיפרס בשנה הבאה בצפון פולין. זה גורם להמון מתח עם פוטין. הרוסים מאוד מתנגדים לזה, אבל האמריקנים עומדים על דעתם. זה סלע מחלוקת, גם בתוך אירופה, בין אירופה המזרחית והמערבית. באירופה לא אומרים את זה בקול רם, אבל זה נפרס נגד איומים איראנים. לאיראנים יש כבר היום טילים שיכולים להגיע למרכז אירופה. הם אפילו מציגים אותם אבל טוענים שהטווח שלהם יותר קצר מהטווח האמיתי".

 

הוא הסביר כי "זו מערכת שלא הייתה עוזרת לנו. זה נגד טילים מאוד ארוכי טווח, לנו יש את חץ 3, הוא מבצעי ונמצא בייצור, וזו מערכת מקבילה. הם מברכים אותנו כשאנחנו מצליחים בניסוי ואנחנו מברכים אותם". עם זאת הבהיר כי "האמריקנים פורסים באופן קבוע במזרח הים התיכון שתי ספינות עם מערכות כאלה, לא עם הטיל המשוכלל הזה אלא עם דגם קודם. אחת נועדה להגן על אירופה ואחת נועדה להגן על ישראל. זה דברים שפחות מדברים עליהם, אבל בכל זאת יש לנו קשר למערכת הזאת. כל המערכות שלנו משולבות ביחד ויודעות לעבוד יחד עם המערכות האמריקניות, כולל המערכת הזאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים