שתף קטע נבחר

נח קליגר ז"ל: אבן פינה חשובה בספורט הישראלי

העיתונאי שהלך לעולמו בגיל 92 ייסד את מדור הספורט ב"ידיעות אחרונות" והיה העורך שלו, כיהן כיו"ר מכבי ת"א בשנות החמישים והשישים והיה הישראלי הראשון שנכנס להיכל התהילה של פיב"א. הצהובים יערכו דקת דומייה לזכרו לפני המשחק מול באסקוניה

העיתונאי נח קליגר ז"ל, שהלך היום (חמישי) לעולמו בגיל 92, היווה אבן פינה חשובה בספורט הישראלי לאורך דורות. פעילותו הענפה לא הייתה רק בעיתונות הספורט – קליגר היה האיש שייסד את מדור הספורט ב"ידיעות אחרונות" והיה העורך שלו - אלא גם בהנחת יסודות משמעותיים בענף הכדורסל.

 

קליגר היה ידוע כחובב מושבע וכמומחה לענף האופניים, ולטור דה פראנס בפרט, תחרות אליה היה מחובר במיוחד וסיקר באדיקות, אך תרומתו העצומה לבנייתה של מכבי ת"א בכדורסל הייתה נקודה בולטת בקריירה שלו. הוא שימש כיו"ר המועדון בין השנים 1951 ל-1969, שנים קריטיות בעיצוב הקבוצה, בהן התחילה לשחק באירופה. בין השאר, הוא היה האיש שיזם את החתמת טל ברודי במכבי ת"א ב-1966. לאחר מכן, מ-1970 ועד סוף שנות ה-90, שימש בהפסקות כיו"ר מכבי ר"ג.

 

כיהן שנים רבות כיו"ר מכבי ת"א. קליגר ז"ל (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
כיהן שנים רבות כיו"ר מכבי ת"א. קליגר ז"ל(צילום: ראובן שוורץ)

 

הצהובים יערכו הערב (21:05) דקת דומייה לזכרו של קליגר לפני המשחק מול באסקוניה ביורוליג.

 

על חשיבותו בעולם הכדורסל תעיד העובדה שבשנת 2015 הפך לישראלי הראשון שנבחר להיכל התהילה של פיב"א (שנתיים מאוחר יותר הצטרף אליו מיקי ברקוביץ'), בחירה שריגשה אותו במיוחד. "אני נרגש וגאה שנבחרתי", אמר אז. קליגר נכלל ברשימה בתור עיתונאי ספורט נחשב בעל שם עולמי, ומי שכיהן במשך כ-25 שנים כיו"ר ועדת התקשורת של הארגון. בין השאר, יחד איתו נבחר להיכל התהילה באותו המחזור גם מייקל ג'ורדן.

 

  (צילום: מכבי ת
(צילום: מכבי ת"א)

 

מעבר לכך, קליגר היה חבר מוערך ב-AIPS, הארגון העולמי של עיתונאי הספורט, ושימש כיו"ר ועדת הכדורסל שלו. הוא התקבל בכבוד רב ובאהבה בכנסים השנתיים של הארגון, אליהם הקפיד להגיע, ונחשב לא רק לעיתונאי הספורט הפעיל הוותיק בעולם, אלא לעיתונאי נטו הוותיק מכולם.

 

אך מי שהכיר את קליגר ידע שמומחיותו לא הייתה מוגבלת לענפים מסוימים בלבד. קליגר היה אנציקלופדיה אמיתית לספורט, ישראלי ועולמי, הכיר אישית ספורטאים רבים והבין לעומק במגוון ענפים. רק לאחרונה הוא סיפר על קבוצת הכדוריד הישראלית הראשונה שאירגן ליציאה במשחקים בקפריסין בשנות החמישים, קבוצה שאף שיחק בשורותיה. הוא היה חובב איגרוף נלהב, לא החמיץ תחרויות אתלטיקה גדולות ואהב כדורגל, שחייה, כדורעף וענפים רבים נוספים. כאמור, הוא היה מחובר במיוחד לטור דה פראנס, וידע לספר בהתלהבות על הנופים בקטעים השונים, אלופי עבר ורעיונות עליהם חשב לשיפור התחרות.

 

בכניסה להיכל התהילה של פיב"א (צילום: אלי ליפשיץ) (צילום: אלי ליפשיץ)
בכניסה להיכל התהילה של פיב"א(צילום: אלי ליפשיץ)

 

פעילותו למען שימור זיכרון השואה הייתה היסטורית והשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם, ובזכותה הוא חקק את שמו בכל פינה בתבל ולא יישכח. אך הספורט הישראלי על כל גווניו – מעיתונות הספורט, דרך פעילות מעשית ועד ניהול ויצירה – חב חוב גדול לענק הזה, שהיה אחד האנשים החשובים בתולדותיו. יהי זכרו ברוך.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
נח קליגר
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים