שתף קטע נבחר

הצלחת המוצלחת: עוד רבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

מרק הודי כתום מלווה בלחמניות כוסמין מלאכת יד נגד קציצות בקר וקישואים על מצע קוסקוס מלא. הבריאות זועקת, הטעם נהדר, שיתוף הפעולה של שתי המשפחות בולט לעין. מי תהיה העולה האחרונה לחצי הגמר של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

 

כתום זה השחור החדש, כך לפחות לפי סדרת הטלוויזיה המצוינת, וברבע הגמר האחרון של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה" הוא כיכב בצלחת, כמרק, מלווה בלחמניות כוסמין תוצרת בית. האם הוא חגג, או הוריק מקנאה מול מנת קציצות קישואים על מצע קוסקוס מלא? התשובות לפניכם.

 

בצד אחד של המטבח – משפחת גלסר מהיישוב אפרת, ידידיה (42) ודורית (42) וילדיהם הלל (13), יוחאי (10), בארי (בת 8) ואליה (5). "להיות פה זה מרגיש לנו כמו תחרות ספורט כזו", אמרו הילדים, ומיהרו לסיים את שלב האיפור וקשירת הסינרים. הלל, הבן הבכור שכבר התגלה כשף מוכשר, מזכיר לנו שמשפחתו אוהבת לטעום טעמים חדשים ומגוונים, ולא חשוב אם זה מלוח, מתוק או חריף.

משפחת גלסר (צילום: יאיר שגיא)
משפחת גלסר(צילום: יאיר שגיא)
 

בזמן שהתמקמו במטבח סיפרה דורית שבבית יש חלוקת תפקידים. אליה אחראי על ניפוי קמח וקילוף ירקות, בארי שולטת היטב בחיתוך ירקות ופירות ויוחאי סו־שף רב תחומי. האבא, ידידיה, קצר מחמאות גדולות מארבעת ילדיו: "אבא שלנו הוא אלוף במאכלים הודיים, אז גם במנה שאנחנו מכינים לכם היום, מרק כתום משולב בחלב קוקוס, יהיו טעמים מהודו", אומר הלל, בעודו קוצץ בצל.

 

אחר כך הוא מספר בחיוך כיצד למד מאבא של חבר רק באחרונה לקצוץ בצל בשיטה מהירה וזהירה, עם הנחת היד השנייה מעל היד

הקוצצת כדי לתת תמיכה לפעולת חיתוך יעילה ואפקטיבית.

 

יוחאי שוקד כל הזמן על ערבוב הפרודוקטים בסיר ומוסיף מים בהתאם לצורך. "שנים רבות זה היה המרק שנהגנו לאכול בשישי בערב, מרק כתום עם ג'ינגר וחלב קוקוס", הוא מספר, ואז מוסיף את חלב הקוקוס, שתהיה אמינות.

 

"הלחמניות זה מתכון שקיבלנו מהשכנה שלנו, טלי", מספרת דורית. "באחת מארוחות השבת טעמנו מהחלה שלה, התאהבנו והיא ציידה אותנו במתכון הסודי שלה. אנחנו מקווים שזה יעזור לנו לנצח היום עם המנה שלנו ולעלות לשלב חצי הגמר".

 

אליה, בן הזקונים, מכין כדורים מהבצק. מאחר שידיו זעירות, הלחמניות בגודל מיני – בדיוק כמו שצריך. "אליה, מה שמוכן אנחנו מניחים בעדינות במגש ואז נכניס לתנור לאפייה", אומרת אמא. הילד מחייך.

 

כשהמנה מוכנה היא עוברת לבדיקתן של חברות "צוות חיים בריאים של אסם", השפית איילת הירשמן, מדריכת ההורים סיגל קפלן ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם.

לחמניות ומרק כתום אסייתי (צילום: יאיר שגיא)
לחמניות ומרק כתום אסייתי(צילום: יאיר שגיא)
 

"זו משפחה שמכינה אוכל טעים, מדויק ושמח", אומרת הירשמן. "לחמניות הכוסמין היו עשירות בטעמן ורכות רכות. המרק האסייאתי הכתום הפתיע במינון הנכון, המאוזן, של טעמיו ותיבולו, ובמרקם מושלם. ציון: 8".

 

קפלן: "חוויה לראות את המשפחה הזו בעשייה. הלל הוא כישרון עולה בתחום הקולינריה ומקבל את כל התמיכה של בני המשפחה הנוספים. היד של ההורים ניכרת באווירה השולטת של שיתוף הפעולה, וההומור הנפלא של דורית שמשאיר טעם של עוד. ציון: 9".

 

אורלי פיינה: "לחמניות הכוסמין משדרגות את המנה , שוב הוכחה לכך שחשוב לא להירתע ולנסות לשלב קמחים מלאים ממגוון דגנים

כחלק מהתפריט זה מרענן את התפריט ומשדרג אותו תזונתית. ציון: 8.5".

 

המתחרה השנייה בדו־קרב היא משפחת גלברט־סנסינו מהיישוב כרם מהר"ל בצפון, שבחרה להכין קישואים מוגש על מצע קוסקוס מקמח מלא. ההורים, רובי ושירי, נמצאים בסיבוב שני. הם הביאו איתם את בן (4 וחצי), יהונתן (13 וחצי), אופיר (15 וחצי), רוני (18) וירדן (26) – חלק שלו, חלק שלה ובן שמשותף לשניהם.

משפחת סנסינו גלברט (צילום: צביקה טישלר)
משפחת סנסינו גלברט(צילום: צביקה טישלר)
 

"בן לא אוכל ירקות בכלל אז אני מאלתרת ומוסיפה את הירקות בתוך כל מיני מאכלים כך שהוא לא ירגיש. גם בקציצות שנכין היום אנחנו משלבים קישואים, והוא זולל אותן", מסבירה שירי, ומוסיפה: "זה לא רק מתכון טעים, זה גם בריא מאוד".

 

במטבח זו קבוצה מגובשת. אי אפשר לדעת מי אח ביולוגי ומי אחים שקיבלו זה את זה במתנה. "אצלנו במטבח יש הרמוניה", הם מספרים, "ואנחנו מקפידים על נושא הבריאות".

 

ירדן שוקדת על חיתוך העגבניות. בן מגרד את הקישואים לקערה גדולה. לכל אחד יש תפקיד. שירי מנהלת את כולם ביד רמה, עם חיוך גדול ובלי פספוסים, מדריכה את הילדים כיצד לעבוד ליד כיריים עם סיר שבו רותחים מים, מסבירה לבן כיצד מגלגלים את כדורי הבשר לקציצות, ולא שוכחת לבקש שהאזור יישאר נקי אחרי הבישול.

 

המנה מוכנה. "זו מנה קלאסית שאהובה מאוד על ילדים ושודרגה בקלות מבחינה תזונתית", אומרת פיינה. "ראשית, הבשר הוא מנתח דל שומן. בשר בקר הוא מקור טוב לחלבון ולברזל החשובים לגדילה ולהתפתחות. יש גם קוסקוס שמועשר בסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע, שמירה על משקל תקין, פעילות תקינה של מערכת העיכול ועוד. ציון: 9".

קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו  (צילום: צביקה טישלר)
קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו (צילום: צביקה טישלר)
 

קפלן: "הכנת ארוחה משפחתית והישיבה המשותפת סביב השולחן זו דרך נפלאה לייצר קרבה והווי משפחתי חדש, שיהפוך עם הזמן למסורת. זה חשוב במיוחד בקרב משפחות משולבות. שיתוף הפעולה היה יפה. ציון: 9.5".

 

הירשמן: "כביכול רק כדורי בשר על קוסקוס, אבל הביצוע מיומן, ההכנה מתוקתקת באלגנטיות, המרקם והטעם טובים בהרבה מעבר לממוצע. ציון: 8".

 

שתי המנות נהדרות, שתי המשפחות מקסימות, אך משפחת גלברט-סנסינו עולה לחצי הגמר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
שיתוף פעולה במטבח, משפחת גלסר
צילום: יאיר שגיא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים