שתף קטע נבחר

כך תשמרו על הרישיון: כמה אלכוהול מותר בנהיגה?

בימים שבהם המשטרה משקיעה מאמצים עילאיים במיגור תופעת הנהיגה בשכרות, ובתי המשפט מחמירים בענישה, יש כמה דברים שכדאי לכל נהג לדעת. כמה מותר לשתות? איך מודדים השפעת קנאביס? האם אפשר לסרב לבדיקה? עורך דין כפיר דור משיב

נהיגה בשכרות היא מהנפוצות ביותר מבין העבירות המגיעות לפתחו של בית המשפט לתעבורה מדי יום. מדובר בעבירה מסכנת חיים שהמשטרה משקיעה מאמצים רבים באכיפתה, והסנקציות המופעלות נגד מבצעי העבירה והחשודים בביצועה הן קשות.

 

כך, לקצין משטרה יש סמכות לפסול במקום רישיון נהיגה של אדם שרק נחשד בנהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, והוא רשאי גם לאסור את השימוש ברכב שבו התבצעה העבירה ל-30 יום על פי שיקול דעתו. מי שיורשע לבסוף בבית המשפט לתעבורה בעבירה של נהיגה בשכרות צפוי לעונש של שנתיים פסילה לפחות, ובמקרים חמורים אף מעבר לכך.

 

חשוב לדעת שאכיפת העבירה אינה פשוטה כלל מבחינה משפטית. תוצאות בדיקות השכרות לא תמיד חד משמעיות, וביצוע פעולות האכיפה באופן שגוי עלול לפגוע במהימנות התוצאות.

 

עו"ד כפיר דור מזכיר שהדרך הבסיסית להימנע מאישום היא פשוט לא לשתות ולנהוג, אך במציאות שבה המסר עוד לא חלחל לכולם – הוא כאן כדי לתת לכם טיפים חשובים.

 

צפו בשידור

 

 

עו"ד כפיר דור , עו"ד תעבורה

 

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

 

*המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים