שתף קטע נבחר

שת"פ אולימפי לטכניון, כבוד לנשיא אונ' ייל בחיפה

חדשות האקדמיה: בטכניון יוקם מרכז למחקר ספורט אולימפי, שינסה לקדם את הספורט בישראל. באוניברסיטת חיפה הוענק תואר ד"ר לשם כבוד לנשיא אוניברסיטת ייל ואילו באוניברסיטה העברית נפתח מסלול לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול רכש בעברית

הטכניון והוועד האולימפי בישראל יקימו יחד את "המרכז הישראלי למחקר ספורט אולימפי" בראשות פרופ' אלון וולף מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. מטרת המרכז החדש היא עידוד מחקרים שיקדמו את הספורט האולימפי בישראל על ענפיו השונים, וזאת במודל הנהוג במדינות שונות באירופה ובארצות הברית.

 

הפעילות המחקרית המשותפת למעשה כבר החלה בפועל, ואחד המחקרים הראשונים במסגרתה קשור בגלישת רוח. גור שטיינברג, מאמן נבחרת ישראל בגלישת רוח, ויאיר טלמון מהיחידה לספורט הישגי, ביקשו לערוך מחקר שיתאים את תכונות הגלשן לגולש כך שיספק לו את הביצועים הטובים ביותר לאורך זמן.

 

תחרות בגלישת רוח. ארכיון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
תחרות בגלישת רוח. ארכיון(צילום: אורן אהרוני)

 

הרקע, לדברי שטיינברג, הוא ההבדל בין סנפירי-גלשן שונים מאותו דגם. הבדל זה מחייב כל גולש לבחון לאורך זמן את הסנפיר שבחר, דבר הגוזל זמן רב ולעתים אף גורם לשבירת הסנפירים. יוזמתם של שטיינברג וטלמון הובילה למחקר בטכניון: "חתימה מכנית של סנפירי הגלשנים האולימפיים", שמאפשר לאפיין במדויק את הסנפירים השונים ולהתאימם באופן מיטבי לתכונות הגולש. המחקר נערך במרכז למכניקת חומרים בפקולטה להנדסת מכונות בראשות פרופ' דני ריטל ובליווי מדעי של פרופ' נתאי דרימר ופרופ' אלון וולף.

 

יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יגאל כרמי, אמר: "הקמתו של המרכז הישראלי למחקר ספורט אולימפי על ידי הטכניון, מוסד אקדמי יוקרתי בעל מוניטין בינלאומי, והוועד האולימפי בישראל יציב את ישראל בעמדת יתרון בידע מדעי ובטכנולוגיה על פני המתחרים שלנו בספורט העולמי. תחומי הביומכניקה, ניתוחי התנועה והפיתוח הטכנולוגי הם תחומי היישום שיזכו מעתה לתשומת לב ייחודית, במטרה להביא לשיפור בביצועי הספורטאים שלנו. הוועד האולימפי בישראל מברך ומודה על שיתוף הפעולה האסטרטגי עם הטכניון. מדובר בשילובם של מוחות מדע מבריקים לטובת הספורט האולימפי בישראל. אנו משוכנעים שהדבר יצעיד אותנו קדימה".

 

נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא בירך על הקמת מרכז המחקר החדש ואמר: "שיתוף הפעולה בין הוועד האולימפי הישראלי לטכניון הוא יוצא דופן ומבטיח מאוד. החיבור בין מדעני הטכניון לספורטאים המובילים בישראל ישדרג את הביצועים האנושיים ויבטיח הישגים עתידיים".

 

מחיפה ועל ייל

כחודשיים לאחר שהעניקה תואר ד"ר לשם כבוד לקנצלרית גרמניה, אוניברסיטת חיפה העניקה השבוע תואר ד"ר לשם כבוד גם לפרופסור פיטר סאלוביי, נשיא אוניברסיטת ייל בארצות-הברית, הנחשבת לאחת מעשר האוניברסיטאות הטובות בעולם.

 

טקס הענק תואר ד
טקס הענק תואר ד"ר לשם כבוד לנשיא אוניברסיטת ייל באוניברסיטת חיפה(צילום: אוניברסיטת חיפה)

 

התואר הוענק לסאלוביי בהוקרה על מחקריו פורצי הדרך ותרומתו המדעית בתחום הפסיכולוגיה בכלל ותחום האינטליגנציה הרגשית בפרט. נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' רון רובין, אמר בטקס: "כושר מנהיגותו יוצא הדופן של פרופ' סאלוביי מעורר השראה אדירה באקדמיה. באמצעות תואר הכבוד אנחנו מבקשים להודות לו על מחקריו המכוננים ועל קשריו האיתנים עם האקדמיה הישראלית בכלל ועם אוניברסיטת חיפה בפרט".

 

תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול רכש בעברית

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית פתח השנה התמחות חדשה בניהול רכש, במסגרת לימודי תואר שני במנהל עסקים במסלול הלא-מחקרי. הלימודים יתקיימו במשך שנתיים, כשמחציתם יהיו לימודים עיוניים רגילים במסגרת בית הספר ומחציתם הם בעלי גוון יישומי, במטרה להכשיר את הסטודנטים להשתלב בגופים גדולים בעלי פעילות רכש משמעותית. באוניברסיטת העברית אמרו כי זוהי התכנית היחידה בישראל לניהול רכש במסגרת תואר שני במנהל עסקים.

 

עוד אמרו באוניברסיטה העברית כי תוכנית ההתמחות בניהול רכש, הוקמה מתוך צורך שהביע מנהל הרכש במשרד הביטחון לספק לעובדיו הכשרה מסודרת בתחום. המשרד יצא במכרז להקמת תכנית כזאת בקרב מוסדות אקדמיים בישראל, בה זכה בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. בעקבות ההכרה בצורך במשק הישראלי לעובדים מלומדים בנושא, התכנית פתוחה לכל סטודנט שעומד בתנאי הקבלה של תואר שני במנהל עסקים, ולא רק לעובדי משרד הביטחון.

 

התחומים המרכזיים שבהם תתמקד ההתתמחות באוניברסיטה הם בניית תכנית רכש לפי צרכי הארגון, התנהלות מול ספקים, ניהול סיכונים, יסודות משא ומתן, היבטים משפטיים ואסטרטגיים של ניהול מכרזים והיבטים ייחודיים ברכש ממשלתי וגלובלי. הקורסים יועברו על ידי מומחים בתחום הרכש מהאוניברסיטה, התעשייה ומשרדי הממשלה השונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
הטכניון בחיפה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים