שתף קטע נבחר

לא צריך לצאת מהבית

ההתמכרות לטכנולוגיה שמאפשרת לנהל את כל החיים מחדר השינה, קפצה השנה מדרגה ותקפוץ עוד יותר בשנה הבאה. גיא פרנקלין, מומחה הסטרטאפ של ניו יורק, מסביר שהמדע הבדיוני הוא כבר לגמרי מציאות

קשה לסכם שנה לישראלים באמריקה מבלי להתעמק באחד התחומים הכי חמים בקרבנו, הטכנולוגיה. המומחה שלנו, גיא פרנקלין, מנהל סוסא ניו יורק ומי שהקים את מפת הסטארטאפים הישראליים בעיר, מסכם עבורנו את שנת 2018 של הטכנולוגיה והטק בניו יורק בפרט ואמריקה בכלל.

"2018 הייתה שנה מצויינת לעיר ניו יורק במיצובה כעיר בעלת אקוסיסטם חזק ביותר של טק וחדשנות. רק בחודש שעבר בחרה אמזון, אחרי תהליך ארוך שאליו ניגשו 238 ערים, בניו יורק לפתיחת המטה החדש שלה ובו צפויים לעבוד לא פחות מ-25,000 עובדים. טכניון קורנל שברוזבלט איילנד גדל משנה לשנה, וממנו יוצאים עוד ועוד בוגרים מהנדסים לעבודה בחברות דוגמת גוגל ומיקרוסופט, ובנוסף, מקימים סטארטאפים בעצמם כחלק מתוכנית ה- RUNWAY שפועלת במתחם זה מספר שנים. אל אלו מתווספות הכרזתה של גוגל על השקעה של למעלה ממיליארד דולר בהקמת קמפוס חדש בניו יורק, והעובדה שניו יורק הוכרזה שוב לפני מספר חודשים כמרכז הפיננסי מספר אחד בעולם, כשהיא עוקפת את לונדון. על כל אלו, קיים החזון של ראש עיריית ניו יורק להפוך את העיר למובילת סייבר עולמית. ביחד מדובר בביסוס רציני של מעמדה ההולך ומתחזק של ניו יורק“.

 

פרנקלין מציין כי עם הנסיקה של ניו יורק כלוקיישן מוביל לתחום, גם הסטרטאפים הישראלים פרחו כאן השנה: ”ההתקדמות היתה מעוררת השראה. חברת Datorama, שהוקמה על ידי רן שריג ואפי כהן, נמכרה ביולי השנה ב-800 מליון דולר לSalesforce, במה שנחשב כאחד מהאקזיטים הישראליים הגדולים בכל הזמנים. עסקת הענק בשווי 300 מליון דולר של חברת אקו, אותה מנהל יוני בלוך עם הענקית וולמארט, הייתה סנסציה בפני עצמה. הצמיחה הנמשכת של וייוורק של אדם נוימן וכלה בגיוסים גדולים של סטראטאפים ישראליים דוגמת K-health, שהוקמה ע"י היזם הסדרתי אלון בלוך, שהכריזה על גיוס 25 מליון דולר בשבוע שעבר. Dynamic Yield גייסה 32 מליון דולר נוספים באוגוסט, Sisense שגייסה 32 מליון דולר נוספים, חברת Intsights שהוקמה ע"י גיא ניצן וגייסה 17 מליון דולר נוספים ועוד רבים וטובים אחרים“.

 

בשנה האחרונה, עברו לעיר לא מעט חברות ישראליות בשלבים שונים: "Axonius של דין זיסמן, למשל בתחום הסייבר, Obligo בתחום הנדל"ן ועוד. בין הסטארטאפים הישראליים הרבים הקיימים בעיר ניתן למצוא כ-30 שהוקמו על ידי נשים ישראליות. על מנת להקל את ההתאקלמות של היזמים והעובדים", הוא מזכיר את מה שציינו כאן ב'ידיעות אמריקה' בשבועות האחרונים, "אף הקמנו קבוצה בתוך הפלטפורמה של הומיז, שגם היא סטארטאפ ישראלי בפני עצמו והוקמה ע"י רן הר נבו וחנן לשובר, שמטרתה להקל, לייעץ ולהיות אוזן קשבת לשאלות, המלצות ותוכן הקשור להייטק בניו יורק."

כשחברת סטארטאפ וחברות טק שונות מגיעות מישראל ומקוות לעשות את הבחירה המכונה ללוקיישן, כזה שיניב התקדמות טכנולוגית כמו גם רווחים ואופק, לוקיישנים שונים באמריקה יכולים לנתב אותן בכיוונים שונים. בשנת 2019, פרנקלין מתאר את היתרונות של חברות שיבחרו בניו יורק: "אם מסתכלים על התחומים החמים כיום והטרנדים ל-2019, ניתן לראות התחזקות בכיוון טכנולוגיות העוסקות בבינה מלאכותית, איסוף נתונים תוך כדי למידה, ניתוחם והתאמה אישית של מוצרים ושירותים לכל לקוח. כמו גם טכנולוגיות חדשות שקשורות בשרשרת אספקה ובממשק בין קימעונאיות אונליין לבין הצרכן הסופי וייעול התהליך. עם הפיכתם של תהליכים רבים לאוטומטיים ובהיקף גבוה, ישנם סיכונים להתקפות סייבר ולכן נכנסות טכנולוגיות הגנה רבות. תחומים נוספים שצוברים תאוצה הם סביב רפואה דיגיטלית“.

 

ומה צפוי לנו בטכנולוגיה של 2019?

 

באוקטובר 2018 אמזון הגישה בקשה לרישום פטנט שיאפשר ל"אלכסה" להציע תרופות וטיפול לחולה וזאת בהסתמך על ניתוח השינוי בקול של המשתמש. גם אותן תרופות, יוכלו להגיע אלינו בלי שנצא מהבית וזאת ע"י חברת Pillback שנרכשה על ידי אמזון בחודש יוני האחרון. כמו כן, יתאפשר לאמזון לזהות לפי הקול האם אתה משועמם או עייף ולהציע לך אפשרויות בהתאם. ההתאמה האישית חודרת לכל תחום בחיינו. החברות השונות ממשיכות לאסוף מדי יום עוד ועוד מידע עלינו וככל שיש להן יותר מידע על האדם הפרטי, כך יכולות הן לבצע מיקוד אישי ולהציע שרותים ומוצרים שפעם היה קשה עד בלתי אפשרי לזהות את הצורך אצל הלקוח הסופי.

 

- ()

 

גם תחום ה Last Mile Delivery הוא תחום חם היום כאשר קמעונאיות האונליין מתמודדות איתו באופן הולך וגובר עם העלייה בהזמנות מוצרים ושרותים שונים באונליין. כיום לא מספיק שלחברה יש מוצר טוב שיש בו צורך ושוק, הם צריכים להתחרות במשלוח מהיר מהיום להיום עד בית הלקוח, תוך כדי חסכון בעלויות והטמעת טכנולוגיות חדשות כדי להשאר חדשניים ופורצי דרך. זוהי החוליה החלשה כיום בשרשרת האספקה. מתודולוגיות חדשות שאנו רואים משלב הנסיונות עד להטמעה כוללים בין היתר שימוש ב-Click to collect locations, רחפנים, רובוטים, Uber Delivery, שרותי משלוחים מקומיים שונים ועוד“.

הגישה הכמעט האינסופית למידע עלינו, דרך המחשב, המוצרים שקיימים בבית שלנו ומחוברים לאינטרנט ועד מערכות של בנקים, שרותי תחבורה והסעה ציבורית דוגמת הסאבויי או מכוניות אוטונומיות - יוצרות סיכון עצום וישנם איומי סייבר רבים חדשים שמאיימים להתרחב בשנת 2019.

"תארי לך שמישהו ישתלט מרחוק על מערכת האותות של הסאבויי ויגרום לשיתוק מערכת הרכבות או חס וחלילה לתאונה. זה נכון גם בנוגע לרכבים אוטונומיים שגוף עויין יוכל להשתלט עליהם מרחוק והנזק עלול להיות אדיר. גם מערכות ההצבעה האלקטרוניות של הבחירות חשופות לפריצה של האקרים ובמקרה הזה התוצאה עשויה להיות הרסנית עבור הדמוקרטיה. בכנס סייבר גדול שהיה לאחרונה, לקח להאקרים 15 דקות בלבד לפרוץ למחשב של מערכת הבחירות“.

זאת אחת הסיבות שעיריית ניו יורק בחרה למצב את עצמה כבירת הסייבר העולמית ולייצר 10,000 משרות בתחום בשנים הקרובות וזה מתחיל ממש עכשיו. "העירייה יצאה במכרז גדול ומתוך גופים רבים, SOSA הישראלית נבחרה להקים את מרכז הסייבר הגלובלי הרשמי של העיר שמטרתו לחבר בין חברות ענק המחפשות חדשנות וטכנולוגיות על מנת להתמודד עם איומי סייבר, ליצור רשת משקיעים גדולה, להוות בית לתעשיית הסייבר העולמית ושמרכז הסייבר יהווה מוקד ידע ומומחיות בתחומי הסייבר“.

טרנד נוסף ששייך גם הוא למלחמה של הקמעונאיות הגדולות בארצות הברית הוא על חווית הלקוח והמלחמה בין קניות האונליין לבין חוויית הקניות בחנות. "באוגוסט 2018 הגישה וולמארט בקשה לפטנט שמשלב טכנולוגיות של Virtual Reality ו-Augmented Reality ומטרתו לאפשר לקונה ללבוש משקפי VR וכפפות, וממש לשוטט בחנות וירטואלית ענקית. הוא יוכל לבחור מוצרים עם הכפפות, כאשר מהצד השני ישנו רובוט שמשוטט במחסן של וול מארט ואוסף עבור הקונה את המוצרים כאשר מאחורי כל זה מחשב חכם של ניהול מלאי“.

 

ומה בנוגע לחברות הישראליות?

 

"אנחנו צופים שרבות מהן עוד יתרחבו לניו יורק, כאשר חלק מההנהלה ומרכז הפיתוח יישאר בארץ בעוד אחד היזמים בדרך כלל עובר לניו יורק לפתוח את הפעילות כאן ולהיות קרוב לשוק, ללקוחות וגם למשקיעים. אנו רואים שבמפת הסטארטאפים הישראליים בניו יורק Israeli Mapped in NY, מספר החברות הישראליות בעיר קרוב ל-350 חברות והקהילה חזקה מתמיד“.

 


פורסם לראשונה 28/12/2018 05:43

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים