שתף קטע נבחר

האם אתם מוכנים לשוק העבודה של 2037

סיימנו צבא, טיילנו במזרח ועכשיו צריך להתחיל את החיים. אז ברור לימודים, אבל מה לומדים בתקופה בה עולם התעסוקה משתנה כל הזמן? ומה מבטיח לי שהלימודים שאלמד יהיו רלוונטיים גם בעוד עשור? אז יש לנו תשובה בשבילכם – האוניברסיטה העברית

הנה משהו שלא ידעתם: בניגוד לדורות קודמים, לצעירים של היום יהיו בממוצע לא פחות מ-27 תפקידים במהלך הקריירה שלהם, מספר חסר תקדים לכל הדעות. שוק העבודה החל לעבור בשנים האחרונות שינויים רבים, אליהם נהיה עדים גם בעתיד. אחת המשמעויות של השינויים הללו היא שלא ברור איפה ובמה כדאי לנו להשקיע את השנים הקשות של הלימודים כדי שיכינו אותנו באמת לעולם העבודה.

 

השורה התחתונה היא כזו: בעולם התעסוקה המשתנה, גם אופן ההכשרה משתנה ומי שמצליח להסתגל ולהתאים עצמו לשינויים הרבים ורוכש את הכישורים המתאימים להתנהלות בתוך המרחב הזה, מרוויח.

 

אבל אותה מילה מפחידה "תעסוקה" הולכת להשתנות עוד הרבה לפני שנסיים את הלימודים, שינויים אותם אנו מתחילים לראות כבר היום. התפתחות טכנולוגית, שינויים דמוגרפיים וגם שינויים תפיסתיים משפיעים על כל מה שנוגע לשוק העבודה. אם לא נערך בהתאם לשינויים הללו, אנו עלולים למצוא עצמנו בעולם שבו שלל משרות אליהן הוכשרנו עד כה הולכות ונעלמות, לעומת משרות חדשות שנפתחות הדורשות את כישורי המאה ה21.

 

האוניברסיטה העברית (צילום: shutterstock)
האוניברסיטה העברית(צילום: shutterstock)

אז מהם אותם כישורים? אם תשאלו מגוון מעסיקים מה הם מחפשים במועמדים המגיעים לראיון, רובם יגידו שישנה חשיבות רבה לעובדים שיודעים להעמיק, לחקור, ללמוד ולשאול שאלות. המעסיקים כיום כבר לא בוחנים מועמדים לפי רשימת מכולת של תפקידים קודמים אלא לפי סט הכלים שהם רכשו. אלה שיעזרו להם להתאקלם ולהצליח בשלל התפקידים השונים. כשמדובר על עולם משתנה, גם סט השיקולים של המעסיקים בבחירת מועמד ראוי משתנה בהתאם.

 

אז היכן תוכלו להכשיר עצמכם בצורה הטובה ביותר לשוק העבודה? במוסד אקדמי שמדגיש יותר מכל חדשנות, דינאמיות וחשיבה בירוקטית. לא מעט מוסדות אקדמיים מבינים את הצורך בעדכון התוכן האקדמי והתאמתו לעולם המשתנה, כשמוסד אחד בולט מעל כולם: האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-62 בעולם ובמקום הראשון בארץ, ביכולתה להעניק את הכלים הללו, שהמעסיקים מחפשים בכל מועמד פוטנציאלי. האוניברסיטה היא האיכותית והטובה ביותר בישראל על פי מספר דירוגים רב וחתכי הקבלה שלה גבוהים יותר מאוניברסיטאות ומכללות אחרות.

 

האוניברסיטה העברית (צילום: shutterstock)
האוניברסיטה העברית(צילום: shutterstock)

לכן, אין זה פלא שמעסיקים פוטנציאלים מעדיפים בוגרים של העברית על פני בוגרי אוניברסיטאות אחרות. אפשר לראות זאת בשטח, לדוגמא כשרק 32% מהנבחנים עברו את הבחינות האחרונות מטעם לשכת עורכי הדין, לא פחות מ- 76% מהנבחנים של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה צלחו את בחינות הלשכה- יותר מכל אוניברסיטה ומכללה אחרת. זו אולי הנתון המדגיש בצורה הטובה ביותר את מה שתלמידי האוניברסיטה הרוויחו: סט כישורים מורחב ומותאם שהולם את דרישות שוק העבודה כיום וגם בעוד שנים קדימה.

 

האוניברסיטה העברית ממחישה בצורה הטובה ביותר שהחשיבות של תואר ראשון היא ראשונה במעלה, משום שתכניות הלימודים השונות במוסד מתמקדות בבניית חשיבה ביקורתית ויצירתית, ניהול מידע, גמישות ועוד שלל כישורים הנדרשים בשוק העבודה המתחדש – מידע שיתאים גם בעוד עשור ו-2 עשורים. בין אם מדובר בתואר בספרות, היסטוריה או מדעים מדויקים, הכלים הנרכשים באמצעות התואר באוניברסיטה העברית, הם אלה שיובילו אתכם לעתיד מקצועי מוצלח ומפותח.

 

למידע נוסף לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים