שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "חוויה לכל החיים": חצי גמר שני של "השולחן המשפחתי של המדינה"
    חצי הגמר השני בתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה" יצר במטבח ריחות שגרמו לחברות הצוות לצפות בשקיקה שהבישול יסתיים כבר ושאפשר יהיה לטעום. המבורגר עם צ'יפס אלמותי (ובריא!) או קציצות ברוטב – איזו מנה שווה גמר?

    בשיתוף אסם

     

    הפקה: אינטרוויזיה / y-productions

    הפקה: אינטרוויזיה / y-productions

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    כבר מהניחוחות הארומטיים שעלו מהמטבח של התחרות היה ברור לכולם שזאת עומדת להיות תחרות קשה. מצד אחד, המבורגר עסיסי. בצד השני, כדורי בשר הודו ברוטב עגבניות משובח עם אפונה. שתי מנות שכל אחד היה שמח לאכול, אבל רק מקום אחד חיכה בגמר של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה". מי יזכו בו?

     

    חושבים שאתם יכולים להרכיב מנה בריאה שהילדים יאהבו לאכול? קבלו רשימה, ספרו לנו מה תכינו ואולי תזכו בפרסים

     

    אנטוניו ולימור נעים מבאר־שבע וילדיהם, אורי בן השלוש וירין בן השנה וחצי, הלכו על מנת ההמבורגר. לכאורה, מנה די פשוטה. הרי מאות מסעדות מגישות המבורגר. אבל הביצוע, אוי, הביצוע.

    שולחן משפחתי (צילום: ירון ברנר)
    משפחת נעים(צילום: ירון ברנר)
      

    כבר בתחילת המשימה הסביר אנטוניו, מעצב שיער שעלה מאיטליה בעקבות האהבה, כי את קציצת ההמבורגר הם מכינים מתערובת של בשר שייטל ושפונדרה איכותיים בשילוב תבלינים שהביאו מהבית. "אגב, גם קטשופ אני מזליף פנימה לתערובת הבשר, כך שאצלנו בבית לא מוסיפים ללחמניה עם ההמבורגר קטשופ. זה בא כבר בילט אין בקציצה עצמה",

    מחייך אנטוניו.

     

    לימור מסבירה לשלוש חברות "צוות חיים בריאים של אסם" שכדי לשדרג את המנה מבחינה תזונתית עמלו בני הזוג בבית בערב שלפני התחרות על פיתוח מתכון משלהם ללחמניות כוסמין, שישתלבו בהרמוניה מוחלטת עם המבורגר עסיסי שמכינים בבית.

     

    בנם אורי, שיכול להתמודד על תואר "הילד בן השלוש שמבין הכי הרבה בבישול בעולם", כמו גם על תואר "הילד בן השלוש שמתופף הכי יפה על כלי בישול", העיר בחינניות: "ההמבורגר של אבא שלי הכי טעים בעולם", בעודו מתופף על מחבת, על סיר ועל משטח הבישול, הרגל שסיגל לעצמו במהלך כל משימות הבישול של המשפחה ולא מפסיק להדהים את הסובבים.

     

    אם לא היה די בלחמניות הכוסמין, הגיע הצ'יפס המקורי שמשפחת נעים הוסיפה להמבורגר. מדובר בצ'יפס אפוי בתנור מירקות שורש כמו קולרבי, סלק ובטטות ולא מתפוחי אדמה כפי שמקובל. אי אפשר היה להפסיק לנשנש מהצ'יפסים האלה, שנהנו מקראנצ'יות ראויה לשמה, והאירוע גם לא לווה בייסורי מצפון כי כולם ידעו שהם אוכלים צ'יפס ממתכון בריא. חברות הצוות היו מאושרות לגלות עוד הוכחה לכך שאפשר לאכול בריא גם כשמדובר במזון מהיר.

    המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני  (צילום: ירון ברנר)
    המבורגר בלחמניית קמח כוסמין בתוספת צ'יפס צבעוני (צילום: ירון ברנר)
     

    בחדר הייתה תמימות דעים שזו מנה שבכל משפחה ישמחו לשלב בתפריט השבועי, בעיקר בכאלה שיש בהן מודעות לשמירה על אורח חיים ותזונה בריאה. כולם הוציאו עטים ורשמו את המתכון שלב אחרי שלב כדי להביא אותו הביתה למשפחות שלהם. אז תודה למשפחת נעים.

     

    בצלחות של חברות הצוות הניחו בני משפחת נעים שלוש מנות מיני־המבורגר בלחמניות כוסמין, כשכל אחת מהן זכתה לטעמים אחרים הודות

    לרטבים מיוחדים כמו ממרח גוואקומלי על בסיס אבוקדו. הן טעמו, ונתנו את חוות דעתן.

     

    השפית איילת הירשמן פתחה: "שוב, בנעימות וברוך, הראתה משפחת נעים טוויסט חכם (וסופר מתוק בהגשה) על אוכל של מסעדות, כש"הבריאה" המבורגר והגישה אותו בתוך לחמניות כוסמין לצד צ'יפס אפוי בתנור מירקות שורש שהם לא תפוח אדמה, כמו סלק, קולרבי ובטטות. התוצאה הייתה טעימה וחמודה. ציון: 8.5".

     

    מדריכת ההורים סיגל קפלן: "אורי המקסים זכה בזוג הורים נעימים וחמים כל כך. הוא ילד סקרן, ורבלי, שזמן הבישול עם אמא ואבא זה משאב יקר לו. מפאת גילו, יכולת הריכוז ושיתוף הפעולה שלו מוגבלת. חשוב שהורים לילדים קטנים יעצימו גם חמש דקות של שיתוף פעולה. איפה שתעצימו, הדפוס יישמר ויתרחב. ציון: 8.5".

     

    אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם: "הבחירה בבשר איכותי והשילוב של לחמניית כוסמין באפייה ביתית ושל בטטה, סלק וקולורבי כצ'יפס אפוי – כל אלה משדרגים תזונתית מנה קלאסית שילדים אוהבים מבלי לפגום בטעם. המנה טעימה מאוד. ציון: 8.5".

     

    בצד השני של המטבח נאבקים על המקום בגמר בני משפחת פרג מאבן־יהודה – גיא, מיטל וארבעת ילדיהם המקסימים, מאיה (‭,(10‬ שירה (8 וחצי), אורי (6 וחצי) ובארי (3 וחצי).

    משפחת פרג  (צילום: יאיר שגיא)
    משפחת פרג (צילום: יאיר שגיא)
     

    אם נקדים את המאוחר, נספר לכם שלמרות השלב המתקדם של התחרות והעובדה שהפרס הראשון – מטבח בשווי 50 אלף שקל מתנת KITCHENS SAMGAL כבר בהישג יד, יש יחס מאוד חברי בין המשפחות. כל אחת אוכלת מהמנה שבישלה השנייה, ואחד המראות היפים בכל התחרות של השנה היה זה של בארי פרג הקטן אוכל מההמבורגר ביחד עם אורי נעים, באחוות לוחמים בני שלוש.

     

    "הגענו לכאן בעיקר בשביל החוויה", הסכימו שתי המשפחות, "ניקח מכאן רגעים של עשייה משפחתית חווייתית לכל החיים".

     

    משפחת פרג, כהרגלה, התייצבה במטבח התחרות גם הפעם עם תבליני פרג מהבית – פלפל אנגלי, עלי דפנה ועוד – ועם כלי בישול שהביאו איתם. כשהחלו לבשל, הופתענו כשמיטל הוסיפה לתערובת הקציצות שיבולת שועל. היא הסבירה לנשות הצוות כי היא ובעלה נוהגים להוסיף לתוך תערובות של קציצות מגוון ירקות כי זו הדרך הכי טובה להיות בטוח שהם אכן יאכלו. "כשזה מגיע בתוך קציצה, הילדים לא יכולים להתחיל להוציא את הירקות החוצה. זו האינדיקציה שלי כאמא לדעת שהילדים שלי מקבלים בתזונה שלהם את מירב הוויטמינים והמינרלים מירקות בצבעים שונים – דווקא כשמדובר בתבשיל בשר ולא בסלט ירקות קצוץ", היא מסבירה.

     

    גם הפעם, היה נדמה שבמטבח התחרות מתקיימת סדנת בישול בהנחיית משפחת פרג. הילדים וההורים כאחד שותפים מלאים לעשייה, בנועם ובעדנה, כאילו מדובר בחוג יצירה. אחרי ששקדו בני המשפחה, מקטן ועד גדול, על הכנת תערובת הבשר, הם הכינו כדורי קציצות זעירים וזרו אותם זה אחר זה בסיר עמוק שבו התבשל לו בינתיים רוטב העגבניות עם גרעיני האפונה.

     

    במקביל, גיא החל לטפל בסלט הסלק הטרי שהכינו לקראת צלחות המנה. מיטל והבנות התפנו להכין את התוספת לצד המנה – אורז אדום בציר שהעלה ניחוח ארומטי על גבול בישול גורמה.

     

    בינתיים, בארי הקטן עסוק בלשעשע את הצוות. הוא עובר בין קערית לקערית ולא מפסיק לטעום מכל מרכיבי המנה. אחר כך הוא מניח על ראשו קערה ריקה כאילו הייתה קסדה לעבודה במטבח התחרות. מדובר במתיקות אין קץ. אבל האם היא תקרב את המשפחה אל המטבח החדש?

     

    אורלי פיינה טועמת, ואומרת: "מנה המורכבת מרכיבים פשוטים שעברו שדרוג תזונתי איכותי. הקציצות, שהוכנסו לתוכן מגוון ירקות מגורדים ושיבולת שועל, יצאו רכות ועל הדרך מועשרות בסיבים. הן בושלו ברוטב עגבניות ואפונה והוגשו על אורז אדום לצד סלט סלק טרי. יש כאן שילוב נכון של רכיבי תזונה איכותיים במנה לא מורכבת להכנה. כל משפחה יכולה לעשות את זה בקלות. ציון: 9.5".

     

    סיגל קפלן: "בכל פעם הרף עולה אצל משפחת פרג. ואני לא מדברת רק על האוכל. כל ילד מגיע עם הכלי שלו מהבית, עם מה שנוח לו, ושעת הבישול נראית כמו שיעור יצירה. במשפחה שבה מנעד הגילאים כל כך רחב, חלוקת התפקידים מותאמת לכל גיל וליכולות שלו. חשיבה כזו מייצרת תחושת הצלחה. ובמקום שבו ילדים חווים הצלחה הם משתפים פעולה ברצון ופתוחים להתנסויות נוספות. ציון: 10".

    קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד  (צילום: יאיר שגיא)
    קציצות הודו על אורז אדום עם סלט סלק בצד (צילום: יאיר שגיא)
     

    איילת הירשמן: "שוב – אוכל ביתי חם ומנחם, אבל מורכב ורב רבדים, כמו של מקצוענים: קציצות הודו רכות ברוטב אפונה ועגבניות ובתוספת קוואקר, שתורם מרקם וטעם ובריאות. לצד זה, סלט סלק חי עם מינון התבלינים המדויק ונגיעות יפות של כמון ובצל. ומה שהיה התבשיל רב העומק והמיוחד מכולם היה דווקא האורז האדום: הוא בושל ממושכות, עד שהגרגרים היו נגיסים ופתוחים, בציר עם עלי דפנה ופלפל אנגלי, והיווה מצע אחר ורב טעם לקציצות, לרוטב ולסלט. נהדר. ציון: 9.5".

     

    משפחת פרג ממריאה לגמר ותפגוש שם את משפחת שפר מכפר־סבא, קרב ענקים, שבסופו נדע מי המשפחה שמבשלת הכי טעים, הכי בריא והכי ביחד.

     

    הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

     

    בשיתוף אסם

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים