שתף קטע נבחר

בג"ץ למדינה: דרוש הסבר לקביעת הפיצויים לרשויות הצמודות לנתב"ג

המועצה המקומית בית דגן עתרה לבג"ץ לאחר שלא נכללה ברשימת הרשויות שיקבלו 50 מיליון שקל מדי שנה בגין נזקי הרעש. השופטים דרשו מהכנסת, משר הפנים ומשר האוצר להסביר כיצד הח"כים קבעו מי יקבל פיצויים

הרכב של שלושה שופטי בג"ץ הוציא היום (רביעי) צו על תנאי לחלוקת כספי פיצויים לשש רשויות מקומיות הסובבות את נתב"ג בגין נזקי רעש ודרש מהמדינה להסביר כיצד נקבעה רשימת הרשויות.

 

הפיצויים נכנסו לאחר לחץ פוליטי לא קטן ונכללו בחוק ההסדרים רגע לפני סוף 2017. בין הרשויות שנכללו בחוק ויקבלו פיצויים של 50 מיליון שקל מדי שנה נמצאות אור יהודה, יהוד, לוד, שהם, מועצה אזורית חבל מודיעין ומועצה אזורית עמק לוד.

נתב"ג (צילום: רביד ארבל) (צילום: רביד ארבל)
נתב"ג(צילום: רביד ארבל)

עם זאת, המועצה המקומית בית דגן, שמבחינה גיאוגרפית ממוקמת הכי קרוב לנתב"ג ושמעל שטחה עוברות מרבית הטיסות - נותרה מחוץ לתוכנית הפיצויים. בעקבות עתירת המועצה יחד עם המועצה המקומית אזור שגם כן הלינה על כך שלא נכללה ברשימה, בג"ץ הוציא כאמור צו על תנאי לגבי חלוקת הכספים.

 

שלושת שופטי בג"ץ דרשו מהכנסת, שר הפנים אריה דרעי ושר האוצר משה כחלון לנמק לפי אילו קריטריונים נקבעה חלוקת הכספים, וקבעו כי הדיון הבא ייערך בנוכחותם של שבעה שופטים מאחר שמדובר בחוק שעבר בכנסת.

ראש מועצת בית דגן אלי דדון (צילום: חגי דקל)
ראש מועצת בית דגן אלי דדון(צילום: חגי דקל)

מלבד העתירה, בית דגן קיבלה סכום של מיליון שקל במסגרת משא ומתן שניהלה עם משרד האוצר, באמצעות עורכי הדין גלעד וקסלמן, רחלי רייכמן פרי וחיים רביד ממשרד הרצוג פוקס נאמן. ראש מועצת בית דגן החדש, אלי דדון, הביע סיפור מהחלטת השופטים: "אני לא נאבק נגד הרשויות האחרות שקיבלו, אלא דורש שגם היישוב שלנו יקבל את המגיע לו.

 

דדון הוסיף כי "העתירה העלתה את העוולה שזועקת לשמיים, שכן הכנסת אישרה העדפה של רשויות שייהנו מכספי נתב"ג, ואילו בית דגן, למרות היותו היישוב הנפגע ביותר מפעילות נתב"ג, נותר מיותם. אני שמח שכבוד נשיאת בית משפט העליון הוציאה צו על תנאי ובו דרישה מכנסת ישראל להסביר משמעות ההפליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים