שתף קטע נבחר

גם ב-2019 יהיה קשה מאוד להגר

אין תחום בו השפיע ממשל טראמפ באופן יותר קיצוני מאשר ההגבלות הקשות על הגירה לארה“ב. עו“ד שלומי אטש לא אופטימי לגבי השנה החדשה, אבל מציע לא להתייאש

נכון לכתיבת שורות אלו, נראה כי הקונגרס ה- 115 לא מוביל לעצירת הקיפאון, השאט דאון של השבועיים האחרונים עליו הכריז הנשיא טראמפ, ועד שנראה כיתד יפעל הקונגרס החדש שנכנס השבוע לבית, נותרים רק שירותים "חיוניים". כל מי שבינינו חושש כי זה יפגע בתהליך שלו, יכול להיות שצודק. עם זאת, שירותי הגירה רבים מבוססים על תשלום, ולכן, אינם מושפעים.

 

USCIS, למשל, שירותים הכוללים עתירות או בקשות ימשיכו כרגיל. DOSשירותי ויזה ודרכון לא צריכים להיות מושפעים, אבל מוגבלים. מי שרוצה להגיש בקשה להנפקה חדשה של ויזה, עליו להיערך בזהירות, בל מה שנראה משבר קרוב בהנפקת ויזות.

עו"ד שלומי אטש, המומחה שלנו לעינייני הגירה מסביר: "חשוב להדגיש כי השאט דאון נובע מעניינים תקציביים. למזלנו ראשות ההגירה מכניסה כסף, כאשר כל מי שמחפש לקבל בקשה לאזרחות או ויזה, גרין קארד, או כל בקשה מול רשויות ההגירה משלם אגרה. לכן רשויות ההגירה לא לוקחות חלק בדבר הזה והמהגרים לא נפגעים כי הם משלמים עבור השירות באופן ישיר.

 

יחד עם זאת" הוא מדגיש, "מה שכן קשור ומושפע זה גורמים בלי תלוים ברשויות ההגירה כמו בתי המשפט הפדראלים שעוסקים בגירושים מהמדינה. אדם שיש לו משפט לגירוש, סביר להניח כי זה ידחה עד להודעה חדשה. אדם שנתפס על ידי רשות האכיפה, יכול להיתקע במעצר. במקרים דחופים רשויות השיפוט כן יתנו מענה, אבל באי בתי במשפט יפגעו, נקודה."

 

עו"ד אטש עושה לנו קצת סדר במה שנראה כמו בלגאן בנסיקה מתמדת: "מאז עליית השלטון הנוכחי והחמרת מדיניות ההגירה, ציבור המהגרים סובל משינויי זמנים, וסרבול המערכת וזה בא לידי ביטוי בעיכובים במתן החלטות, ממש הכפלה של הזמן ולעיתים עליה במאות אחוזים בהמתנה. תיקי הגירה פשוטים מתעכבים משמעותית, תיק של מהגר שהתחתן עם אזרח אמריקאי, למשל, והיה נמשך בעבר כשמונה חודשים, היום זה שנה וארבעה חודשים. אישור עבודה זמני שבעבר לקח 90 יום לקבלו, היום זה כפול ואפילו יותר. כל אלו הושפעו עוד לפני השאט דאון.

 

חשוב לציין", הוא מוסיף, "גם את שאר הגזירות שעדיין בתוקף. ויזות מסוג H1B שבעבר הלא רחוק יכלו לעבור בהליך מהיר והיום מנועים מלעשות כן. יש המתנה ובמקום שתיק יבחן תוך 15 ימי עבודה, היום הליך כזה הוא חצי שנה. אם אדם נמצא בהליך שלא צלח ומוצא את עצמו מחוץ לסטטוס והגיש את הבקשה בהליך רגיל (לא מהיר) כי אין ברירה והבקשה נדחית, התוצאה היא שהוא היה מחוץ לסטטוס חוקי. זה יכול להוביל לגירוש מידי, רק בגלל סירבול המערכת. אין ספק שמדובר בסרבול מכוון, בגלל שינוי במדיניות שמנסה להיצר את צעדי המהגרים.

 

אם בעבר", הוא מציין דוגמא נוספת, "בקשות לראיות נוספות בתיקים היו מתקבלות באופן רנדומלי למשל בויזה L1 אחת לחמישה או 10 תיקים, כיום הן מתקבלות בכל תיק. אין תיק שלא התקבלה בו בקשה לראויות נוספות בשנה האחרונה. ויזה זו היא פופולארית ביותר בקרב בעלי חברות ובאמצעותה מעבירים לארה"ב מנהלים בכירים או אנשים בעלי יכולות מיוחדות. כיום לאור שינוי המדיניות אנחנו נאלצים לחפש אופציות אחרות בדרכים יצירתיות".

 

ומה ההמלצות של עו"ד אטש לכל אלו בקרבנו שמצויים בימים אלו בתהליך? "אנשים שמצוים כעת בתהליך לא יפגעו מהשאט דאון, לפחות בשלב זה, אבל יחד עם זאת, בגלל צמצום כוח האדם במערכת הפדראלית, יהיה חלחול והשפעה כלשהי על מערכת ההגירה. המעטפת שמסביב כמו עובדי דואר, משפט והכל אלו ישפיעו. אני ממליץ לאנשים שממתינים למשפט להתעדכן באופן יזום, לעשות מעשה, לפנות לעורכי דין לבתי המשפט לברר מה קורה, בעיקר אם הנושא דחוף, והתיק נדחה, על המהגר לעתור שהתיק דחוף . יכול להיות שמישהו בהליך גירוש לא יכול לעזוב, אבל גם לא יכול לעבוד והמציאות הזו רק מגדילה את חוסר האונים. לא תמיד מדובר בעבריינים, אלא מהגרים שיצאו מסטטוס חוקי אולי כתולדה משינוי מדיניות, הימשכות הליכים וכדומה. מה שקורה היום דורש שכל אחד יהיה מודע למצבו, לזכויותיו, וישתמש בכל הכלים העומדים לרשותו. אסור להשלים באופן אוטומטי עם מה שקורה רק בגלל שינוי מדיניות הגירה ויש למצות את כל ההליכים, לפנות לערכאות גבוהות יותר, ולערער לפי הצורך."

 


פורסם לראשונה 04/01/2019 11:42

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים