שתף קטע נבחר

צבע אדום: 1,800 אזורי התרעה במקום 260

פיקוד העורף משדרג את מערך ההתרעות בעלות של מאות מיליוני שקלים. התרעה על טיל שאמור ליפול ברמת גן לא תריץ את כל תושבי גוש דן לממ"דים

החל מחודש מאי הקרוב ישדרג פיקוד העורף את מערך ההתרעה הארצי מ-260 אזורי התרעה ל-1,800 אזורים, בהשקעה של מאות מיליוני שקלים - כך נודע ל"ממון".

 

מדובר בהתרעות צבע אדום על פיגועים או אסונות טבע, שיגיעו לתושבים בפילוח מדויק ככל האפשר, לפי מקום הימצאם באותו רגע. כך, למשל, כאשר המערכת תזהה כי טיל אמור לנחות ברמת גן, ההתרעה תגיע רק למי שנמצא סמוך לאזור הסכנה ולא תריץ את כל תושבי גוש דן לממ"דים.  

 

התרעת צבע אדום ()

 

לפי סגן-אלוף שלומי ממן, ראש ענף התרעה ושו"ב (שליטה ובקרה) בפיקוד העורף, הגידול במספר אזורי ההתרעה יאפשר, למשל, להגדיר את נתב"ג כאזור בפני עצמו, בלי להטריד את תושבי יהוד הסמוכה; וברמת הגולן (המחולקת כיום ל-9 אזורים, שכל אחד מהם כולל 10-15 יישובים) יקבל כמעט כל יישוב אזור התרעה משלו. ההתרעות יגיעו לאזרחים, כמו היום, בכל כלי התקשורת האפשריים: ברדיו ובטלוויזיה, באפליקציית פיקוד העורף לסמארטפונים, באתרי אינטרנט, ועוד.

 

היתרון בפילוח המדויק הוא בצמצום מקסימלי של הפגיעה במשק ובמניעת שיתוקה של הכלכלה בשעת חירום, גם בתסריט שבו ייפלו עשרות טילים ביום. בצה"ל טוענים כי המהלך יתרום גם למיקוד מאמצי ההצלה.

 

 

 

אפליקציית פיקוד העורף פועלת בזמן רגיעה ברקע, ובעת הצורך "מתעוררת" ומזניקה חלון מתפרץ על מסך המכשיר. בניגוד לאפליקציות

אזרחיות המופצות בשוק, בזכות טכנולוגיה מיוחדת, האפליקציה הרשמית היא מיידית, ומגיעה ליעד שתי שניות בלבד מרגע ההפעלה במוקד השליטה. 

 

החלוקה החדשה נובעת מפיתוח טכנולוגיות חדשות לגילוי וניתוח נתיבי הטילים במעופם, וכן מפיזור חיישנים מכל הסוגים ברחבי הארץ. מערכת ממוחשבת מקשרת בין כל החיישנים ומשנעת את המידע המתקבל מהם בכל רגע למערכת אחרת, המבצעת עיבוד שלו בתוך חלקיקי שנייה, וחוזה איפה ומתי ייפול הטיל. 

 

בפיקוד העורף מתכוונים להרחיב את האזורים עליהם ניתן לקבל התרעות באפליקציה, בלי קשר לאזור שבו ממוקם בעל הטלפון. כיום המקסימום הוא שלושה אזורים. בין החיישנים המקושרים למערכת גם כאלה שהם קבועים ופזורים סביב מפעלים רגישים, וגם ניידים המותקנים על משאיות של חומרים מסוכנים. מדובר גם בחיישנים להתרעה סייסמית מפני רעידות אדמה, ואפילו כאלה הפזורים על גדרות המערכת וגדרות יישובים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ביטחון נתיב העשרה
רקטה שנפלה בנגב
צילום: ביטחון נתיב העשרה
מומלצים