שתף קטע נבחר

הילדים מגלים מה אוכלים בבית שלהם

מה כוללת ארוחת ערב, האם בכל מה שמתוק חייב להיות סוכר ובאילו סוגי מזון יש סידן וחלבון? פאנל של ארבעה ילדים עם התשובות - מנקודת מבטם

 

בשיתוף טרה

 

 

אנשים היום הרבה יותר מודעים לעניין התזונה ואורח חיים בריא אבל מה עם הילדים? אומנם הם אוהבים חטיפים ומתוקים אבל גם לומדים מגיל צעיר שעדיף לאכול פחות ג'אנק, להסתכל ברשימת הרכיבים ועדיין ליהנות מפינוקים ומאוכל טעים. מה גם שהמגוון העצום שיש כיום, מאפשר לבחור מוצרים טעימים אך קצת יותר בריאים, למשל עם פחות סוכר.

 

הזמנו לאולפן  ארבעה ילדים - נועה (10), שחר (10), רום (9) ואהרון (6.5) כדי להבין מה הם יודעים על אוכל בריא ומה אוכלים בבית שלהם.

 

"אני אוכלת בבוקר חטיף אנרגיה, וכשיש לי זמן שותה תה או שוקו", מספרת נועה ושאר הילדים ציינו שהםשותים משהו כי לא תמיד מספיקים לאכול.

 

לכתבות נוספות בנושא

 

כששאלנו אותם איפה יש חלבון, הם ציינו בביצים ובשר, ולגבי חלבון - כולם אמרו "במוצרי חלב". בנוסף, הילדים ציינו כי לא כל מה שמתוק חובה שיהיה בו סוכר ונתנו את הפירות כדוגמה.  

 

ומה כוללת ארוחת ערב בריאה מבחינתם? "אנחנו אוכלים קורנפלקס", אומר רום. נועה, לעומתו, חושבת שארוחת ערב בריאה כוללת ביצה לפעמים, סלט, טוסט או צנימים. "אני רגילה לאוכל הזה והוא טעים לי", היא מציינת.    

 

אומנם הילדים שנפגשנו איתם מודעים ומבינים במושגים שקשורים לתזונה אבל מאיזה גיל בעצם כדאי להתחיל להרגיל אותם לאוכל מזין? "מההתחלה, בשלב הטעימות של התינוק", מסבירה לימור בן חיים, דיאטנית, יועצת תזונה טרה. "הרבה יותר קל להטמיע אוכל בריא, מאשר לשנות הרגלים.

 

"אם בחרתם להכניס סוכר, עשו זאת במינון הנכון. בנוסף - לא רק להגיד איזה טעם לא, אלא להגיד אילו טעמים כן".

 

בשיתוף טרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים