שתף קטע נבחר

תקלה בכיריים? מהן הסיבות וכמה יעלה התיקון

הסיבה העיקרית לתקלות בכיריים הפועלים על גז היא ניקוי שלהן עם יותר מדי מים ועם חומרי ניקוי חזקים מדי. מהן התקלות, כמה יעלה התיקון, מתי ישתלם לרכוש כיריים חדשות וכיצד תמנעו את התקלות מראש? אתר "המקצוענים" עם המדריך

הכיריים מבריקים מניקיון אבל הלהבה לא נדלקת? כנראה שגרמתם לתקלה במו ידיכם. מרבית התקלות בכיריים נגרמות כתוצאה משימוש מוגבר במים ומסירי שומנים. בדקנו מהן התקלות הנפוצות וכיצד תוכלו להימנע מהן בעתיד, כדי שגם כשתחליפו כיריים ישנות בחדשות, התקלה לא תחזור על עצמה כעבור שנה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה הנפוצה ביותר: סתימה בפתחי יציאת הגז

אם הלהבה חלשה, סביר להניח שהדיזה (אותו חלק שכולל את פתח יציאת הגז) נסתמה מלכלוך או מניקוי יתר. "סתימה של הדיזה היא התקלה הנפוצה ביותר בכיריים הפועלים באמצעות גז", מסביר אילן כהן, טכנאי גז משירותי גז באתר "המקצוענים". "לרוב, היא נגרמת בשל ניקוי לא נכון של הדיזות. אם הדיזות נסתמו, יש להימנע מלנסות לנקות אותם עם מסיר שומנים, שכן זה רק יחמיר את הסתימה. יש להסתפק באופן כללי בניקוי של הדיזות בעזרת מטלית לחה. גם נוזל לניקוי כלים שחודר אל פתחי הדיזה יכול להתייבש ולגרום לסתימות. באופן אישי, אני מנקה את שיירי הלכלוך שבכיריים שבביתי בעזרת שואב אבק, זה פשוט מאוד והכי בטיחותי".

 

מה עושים? כהן: "במקרה של סתימה של הדיזה יש להימנע מלנסות להחדיר מחט אל פתחי הדיזה, שכן זה יכול לגרום להרחבת הפתחים".

 

כמה יעלה התיקון? 200-300 שקל.

 

באילו מקרים משתלם לתקן את התקלה? "אם מדובר בכיריים חדשים ויקרים יחסית, עלות התיקון תהיה כלכלית שכן מדובר בדמי ביקור טכנאי", מסביר כהן. "טכנאי מקצועי אמור לנקות את הדיזות עם מחט מיוחדת שהיא מחוספסת ומאפשרת ללכוד את הלכלוך בצורה טובה. בנוסף, יש לפרק את הדיזה, לחבר שעון לחץ לכיריים ובעזרת לחץ אוויר לנקות את מערכת האוויר בתוך הכיריים ולא רק את פתח היציאה של הדיזה. אחרת, אם רק יורידו את הלכלוך כלפי מטה, עם הזמן הוא יחזור מעלה ויגרום לסתימה לחזור".

 

עוד כתבות בנושא:

לא משחק ילדים: על חשמל ותאורת חוץ לגינה  

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג 

תכנית חשמל בשיפוץ: המדריך המלא

 

התקלה: בלאי של הדיזה שמחייב החלפתה  

אם הדיזה ישנה וחלודה או שהטכנאי לא הצליח לפתוח את הסתימה, תצטרכו להחליף אותה בחדשה. "לרוב, במצב כזה יותר מדיזה אחת תחייב החלפה והתיקון לא יהיה כלכלי במיוחד כשמדובר בכיריים ישנות", אומר כהן. "בכל מקרה, בטרם הגעת הטכנאי מומלץ לתת לו את דגם הכיריים או לצלם לו אותם, כדי שיגיע מצויד ברכיבים חלופיים מתאימים".

 

כמה יעלה התיקון? "200-300 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים", "כשהמחיר מתייחס להחלפת דיזה בודדת. לרוב, ישתלם להחליף כבר את כל הדיזות אם הן כבר בלויות, בתוספת של עוד כ-100 שקל עבור החלפה של כולן".

 

מתי התיקון ישתלם? כהן: "אם מדובר בכיריים יקרים במיוחד או בכיריים המשולבים עם תנור, משתלם להשקיע בתיקון ולהחליף את כל הדיזות".

 

התקלה: הלהבה לא נדלקת באחד המבערים

הסיבה לתקלה זו היא לרוב כשחיישן הבטיחות (טרמוקפל) מקולקל. תפקידו של חיישן זה הוא להפסיק את זרימת הגז לכיריים, אם הלהבה נכבית. במצב של תקלה בחיישן, ברגע שנעזוב את האחיזה בכפתור ההדלקה, הלהבה תיכבה. לא ניתן לתקן את החיישן, ותצטרכו להחליפו.

 

מהן הסיבות לתקלה בחיישן הבטיחות? "חיישן זה יכול להתקלקל בשל בלאי טבעי (כעבור שנה עד 4 שנים)", מסביר כהן. "מה שיכול להאיץ את הבלאי שלו הוא ניקוי של הכיריים בעזרת מסיר שומנים. ברגע שחומר ניקוי זה חודר אל מערכת הכיריים הוא יכול לבוא במגע עם חיישן הבטיחות, להרוס את חוטי החשמל ולגרום לנתק ביניהם".

 

כמה יעלה התיקון? "300-400 שקל", מציינים במוקד השירות. "מחיר זה כולל את העבודה ואת חיישן הבטיחות".

 

מתי ישתלם התיקון? כהן: "כיום כיריים מגז ניתן לרכוש גם בסכום של 500-600 שקל ולכן תיקון זה לא תמיד ישתלם, בייחוד אם הכיריים ישנות. גם במקרה זה, מוטב להשקיע בתיקון רק אם מדובר בכיריים יקרות וחדשות יחסית, או בכיריים המשולבות עם תנור".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

תקלה במערכת ההצתה האלקטרונית

תפקיד מערכת ההצתה האלקטרונית הוא לגרום לניצוץ שיבעיר את הגז. כהן: "הסיבה העיקרית לתקלה במערכת ההצתה היא חדירת נוזלים במהלך בישול או בעקבות ניקוי עם כמות גדולה מדי של מים שחודרים אל תוך הכיריים. כמו כן, לעתים המצתים מקבלים מכה מסיר, או מכך שמסירים את המבערים ולא מחזירים אותם למקומם כמו שצריך".

 

לדבריו, "אם מקור התקלה הוא רטיבות, לעתים אפשר להמתין עד שהמערכת תתייבש ואז הבעיה תיפתר מעצמה. לעתים, בעקבות רטיבות ניתן לשמוע קולות הצתה גם מבלי שניסינו להפעיל את הכיריים. במצב זה, יש לנתק את הכיריים מהחשמל (החיבור לרוב נמצא בארונית שמתחת לכיריים) ולהמתין מספר שעות. אם הבעיה לא נפתרת, וגם כשמחברים את הכיריים בחזרה לחשמל לא מצליחים להצית את הלהבה, יש צורך בהחלפת מערכת ההצתה".

 

קחו בחשבון שגם ניקוי של כפתורי ההדלקה עם מסירי שומנים, גורם לגומיות שמתחת לכפתורים להיאכל. תפקידן של גומיות אלו הוא לשמור על איטום ובידוד של מערכת הכיריים, ולמנוע חדירות נוזלים אל הכיריים.

 

כמה יעלה התיקון? "300-500 שקל, בהתאם לדגם הכיריים", מציינים במוקד השירות.

 

דליפת גז? סגרו את ברז הכניסה, פתחו דלתות ודווחו לספק הגז

אם יש ריח של גז בביתכם סימן שיש בעיה במערכת הגז. כהן: "במקרה כזה, אל תקלו ראש. סגרו את ברז הגז שמתחת לכיריים, את הברז של קו הגז שלכם מחוץ לדירה או לבית וכן הורידו את מפסק החשמל הראשי. פתחו את כל החלונות והדלתות בבית ודווח מיידית לספק הגז שלכם. מחובתם לשלוח נציג מטעמם מיידית, ולוודא מה מקור דליפת הגז".

 

אם מקור הדליפה הוא מהברז או מצינור הגז, התיקון הוא באחריות ספק הגז. אם מקור הדליפה הוא מהכיריים, עליכם להזמין טכנאי כיריים, שכן ספק הגז אינו אחראי על תיקון במקרה כזה. אם הכיריים ישנים, לא כדאי להשקיע כסף באיתור מקור הדליפה ובתיקון שלה, אלא פשוט לרכוש כיריים חדשות. מוקד השירות: "דליפת גז מכיריים חדשות, לרוב תיגרם בשל התקנה בלתי מקצועית. לכן, בכל תיקון או התקנה הקפידו לוודא שטכנאי הגז יציג בפניכם רישיון בתוקף".

 

צריכים טכנאי גז? לחצו כאן   

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים