שתף קטע נבחר

חדשות האקדמיה: קורס חדש על "אהבה, חמלה וזעם"

באוניברסיטה העברית ייפתח בסמסטר הבא קורס לתואר שני, שבו ילמדו הסטודנטים בין היתר כיצד להבין זעם והאם הוא תוצר של גורמים מולדים או מצב תלוי הקשר של חסך וסבל. ועוד בחדשות האקדמיה: הצדעה לאחריות חברתית במכללה האקדמית הדסה ועוד ימים פתוחים במוסדות להשכלה גבוהה

בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית יחלו ללמוד בסמסטר הבא לראשונה קורס חדש לתלמידי מוסמך בשם "אהבה, חמלה, זעם ותוקפנות: מתיאוריה ליישומים טיפוליים", על ידי המרצה דר" מירב הררי. הקורס, שיילמד במסגרת לימודי התואר השני בסמסטר ב', יעסוק בהבנה והסבר של רגשות ומופעים רבי עצמה כאהבה, תשוקה, זעם ותוקפנות ושל האופן שבו הם באים לידי ביטוי בחיי האדם ובטיפול.

 

באוניברסיטה העברית אמרו כי מיקוד מיוחד יינתן לשאלות - כיצד להבין זעם והאם הוא תוצר של גורמים מולדים או מצב תלוי הקשר של חסך וסבל, כיצד ניתן למוסס תוקפנות או להמיר ביטויי מיניות לאהבה שקטה, כיצד פוגשים את הצורך לאינטימיות, חמלה והתמסרות ומהו מקומו של המטפל ושל הקשר הטיפולי?

 

האוניברסיטה העברית  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האוניברסיטה העברית (צילום: shutterstock)

 

ד"ר הררי אמרה כי "הקורס מתמקד ברגשות העזים שעולים בתהליכים טיפוליים, של אהבה, זעם, שנאה ואף מיניות. רגשות קיצוניים אלה קיימים בחיים עצמם ובאים לידי ביטוי בתהליך הטיפול. לכן, חשוב להכיר את התיאוריות השונות העוסקות ברגשות אלו, מפרויד ועד ימינו, וללמוד כיצד ניתן להתמודד איתם בקשר הטיפולי. אני מאמינה שעובדים סוציאליים שילמדו בקורס יוכלו לשכלל את יכולותיהם במפגש מול מטופליהם".

 

הצדעה לאחריות חברתית

במכללה האקדמית הדסה קיימו לאחרונה שבוע מיוחד שכולו הצדעה לאחריות חברתית עם שלל אירועים שמטרתו לעורר בקרב הסטודנטים מודעות, רגישות ורצון להיות חלק משינוי חברתי.

 

עדי לוסטיג שמוכרת בזכות מאבקה להצלת חוף פלמחים עוד כשהייתה בת 17, ניסתה להעביר לסטודנטים את המסר איך משנים את העולם. אחיה קמארה, מנהל תוכנית 360 - התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון ששימש בעבר כנציב במשרד המשפטים לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, העביר הרצאה על אודות השתלבות ונגישות. אירוע השיא היה חלוקת תעודות הצטיינות ל-22 סטודנטיות וסטודנטים שבלטו בפעילותם למען הקהילה בשנה שחלפה.

 

פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה האקדמית הדסה י-ם, אמר: "אצלנו במכללה מזה זמן רב אקדמיה וחברה הולכים יחדיו. הפעילות הענפה ושבוע ההצדעה שמתקיים זו שנה שלישית ברציפות מציפים אותנו בתחושה של גאווה ואחריות, הכול מתוך מטרה להגשים את החזון של אקדמיה בשירות החברה".

 

עוד ימים פתוחים

האקדמית גליל מערבי מקיימת חודש פתוח עד סוף ינואר ותעמיד עוד סוף שבוע פתוח נוסף להרשמה בתאריכים 7-8 במרץ. באקדמית גליל מערבי מתקיימים לימודי תואר ראשון בין היתר: בקרימינולוגיה, חינוך, לוגיסטיקה, חשבונאות, כלכלה וניהול, לימודי תיאטרון, שימור, סוציולוגיה, מסלול רב תחומי ועוד.

 

המרכז האקדמי לב יקיים השנה ארבעה ימים פתוחים בקמפוס לב (בנים) ובקמפוס טל (בנות). הימים הפתוחים יתקיימו בתאריכים: 28 בפבראור, 4 באפריל, 23 במאי ו-20 ביוני והם מיועדים למתעניינים בכל מסלולי הלימוד, כולל: תואר ראשון, תואר שני, מכינה לאקדמיה. בימים הפתוחים יפגשו המתעניינים את המרצים וראשי המחלקות והחוגים בקמפוס.

 

בנוסף לימים הפתוחים, יקיים המרכז האקדמי לב יום יעוץ אישי ביום שלישי 5 בפברואר. לתיאום פגישת יעוץ לימודים אישית ניתן להתקשר 3239*

 

במכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום יתקיימו ימים פתוחים ב-10-14 במרץ (שבוע פתוח), 25 במאי (בוקר פתוח), 4 ביולי (ערב פתוח) וב-6 בספטמבר יתקיים שישי פתוח.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים