שתף קטע נבחר

תקף את אשתו וחויב לשלם לה 100 אלף שקל

לאחר שהבעל הורשע בהליך הפלילי וריצה 30 ימי מאסר, התקבלה נגדו גם תביעה נזיקית לפיצוי על הכאב והסבל שגרם לאשתו באירוע

בית המשפט למשפחה בירושלים פסק לאחרונה פיצויים של 100 אלף שקל לאישה שבעלה חבט בפניה באגרוף וסגר עליה את דלת המכונית. השופט נמרוד פלקס התבסס על כתב האישום והכרעת הדין בהליך הפלילי שנוהל נגד הבעל, שבמסגרתו הורשע בתקיפה ונידון למאסר.

 

בני הזוג עלו מאתיופיה בשנות ה-90. לפני כמה שנים הם נפרדו, בין היתר עקב האלימות של הבעל כלפי האישה וילדיו, וכיום הם נמצאים בהליכי גירושין ומתנהלים ביניהם הליכים משפטיים על מזונות ורכוש בבית המשפט למשפחה.

 

ב-2013 הוגש נגד הבעל כתב אישום שייחס לו עבירות של תקיפה וגרימת חבלה עקב אירוע שהתרחש כשנתיים קודם לכן. לפי המתואר באישום, בני הזוג רבו מחוץ לביתם, וכשהאישה ניסתה למנוע מבעלה לנסוע מהמקום, הוא דחף אותה, הכה אותה באגרוף בפניה וסגר על רגלה את דלת המכונית. היא סבלה מדימום באף, שטף דם בעין ושטף דם גדול בירך רגל ימין.

 

בית משפט השלום הרשיע את הבעל בעבירות שיוחסו לו וגזר עליו 45 ימי מאסר בפועל. לאחר ערעור שהוגש למחוזי הופחת העונש ל-30 יום.

 

לפני שנה הגישה האישה תביעה נזיקית לפיצויים על נזק לא ממוני – כלומר, על הכאב והסבל שנגרמו לה כתוצאה מהתנהגותו האלימה של בעלה. במסגרת ההליכים הוסכם כי בית המשפט יכריע בתביעה על סמך עובדות כתב האישום והכרעת הדין בהליך הפלילי.

 

השופט נמרוד פלקס ציין כי הערכת הפיצוי הראוי היא משימה קשה משום שמטבע הדברים יש בעייתיות בתרגום כאב וסבל לערכים כספיים. הוא סקר פסיקות שניתנו במקרים דומים ובחן כמה פיצויים קבעו בתי המשפט על נזק לא ממוני שנגרם עקב אלימות בין בני זוג. מסקנתו הייתה כי המגמה הנוכחית בבתי המשפט היא להעלות את רף הפיצוי במקרים כאלה.

 

כך, במקרה שבעל נקט אלימות פיזית ונפשית מתמשכת כלפי אשתו, אישר בית המשפט העליון את חיובו בפיצויים של חצי מיליון שקל. במקרה אחר זכתה אישה בפיצוי של 100 אלף שקל לאחר שבעלה נקט כלפיה אלימות חד-פעמית בזמן שהיה בסערת רגשות.

 

לאישה אחרת נפסקו פיצויים של 220 אלף שקל על שבעה מקרי אלימות, 100 אלף שקל מתוך הפיצוי הוא על תקיפה חמורה בפומבי.

 

בהתחשב בפסיקות אלה סבר השופט פלקס כי הפיצוי ההולם לאישה הוא 100 אלף שקל, בהתחשב בכך שמצד אחד הבעל נקט אלימות ממשית ומצד שני לא מדובר במסכת מתמשכת של אלימות פיזית ונפשית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: איציק שוקל
עו"ד שירי מלכה
צילום: איציק שוקל
מומלצים