שתף קטע נבחר

אחרי מאבק ירוק: המלון יוקם במבואה לעמק ססגון

על-פי ההחלטה של מינהל התכנון, המלון - שבו יהיו 300 חדרים - ייבנה במבואה לעמק שבבקעת תמנע ולא בעמק עצמו. בחברה להגנת הטבע ביקשו להבטיח שלא יוקמו עתה שני מלונות

מינהל התכנון יפעל לשינוי מיקום המלון בבקעת תמנע, צפונית לאילת: המינהל החליט לקדם תוכנית חדשה ולשנות את מיקום המלון, שאמור היה לקום בעמק ססגון. התוכנית החדשה מגיעה על רקע החלטת ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבניה, שביטלה את התוכנית למלון ואילצה את היזמים להכין תוכנית חדשה. הוועדה קבעה הבוקר (יום א') כי לא ניתן היה לאשר את התוכנית המפורטת כפי שאושרה בעבר - הקמת מלון בן 300 יחידות, הנפרש על שטח של 91 דונם - אלא בכפוף לצמצום משמעותי של שטחי הבינוי והפיתוח בתוכנית המפורטת. כעת, במינהל התכנון פועלים לבטל את התוכנית הקיימת להקמת מלון בעמק ססגון ולהכין תוכנית חדשה במבואת הכניסה.

 

 

מדובר בהליך מורכב ומתמשך הכרוך, בין היתר, בשינויים לתוכניות מתאר ארציות. על מנת להתחיל בקידום התוכנית החדשה הוקמה ועדת היגוי, שהורכבה בין היתר מנציגי המועצה האיזורית חבל אילות, רשות העתיקות, החברה להגנת הטבע והמשרד להגנת הסביבה.

 

המבואה הדרומית לעמק ססגון (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
המבואה הדרומית לעמק ססגון(צילום: דב גרינבלט)

 

ועדת ההיגוי ערכה פגישות עם תושבים באזור, יזמים. כמו כן, המועצה האזורית חבל אילות ערכה מפגש לשיתוף הציבור. במסגרת הפגישות הוצגו תוכניות לפיתוח תיירות מדברית, והקמת מלון עם קונספט דומה לזה של מלון "בראשית" במצפה רמון. לפי התוכניות הראשוניות, מדובר יהיה במלון אקו-ספא עם 300 חדרים כדי להבטיח כדאיות כלכלית לפרויקט. גודל החדר הממוצע יהיה כ-80 מ"ר והשטח הבנוי צפוי להיות 24 אלף מ"ר. עלויות בניית המלון, ללא חניה, מוערכת ב- 257 מיליון שקל, כשעלות בניית החניה תהיה 29 מיליון שקל. ההכנסות השנתיות הצפויות מהמלון יהיו כ-155 מיליון שקל לפי הערכת תפוסה של 80%. על תוכנית התיירות המקיפה אחראי משרדו של האדריכל עמוס ברנדס.

 

נציג החברה להגנת הטבע, שי טחנאי, הדגיש כי החברה תסכים לתוכנית החדשה בתנאי שהקודמת תבוטל. "יש להבטיח שלא תהיה מלונאות 'גם וגם'. אנו מבקשים שתהיה אמירה ברורה לביטול התוכנית בעמק ססגון". ברשות הטבע והגנים הודיעו כי הם רואים עצמם שותפים למהלך שמקדמים במינהל.

עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
עמק ססגון(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

עמק ססגון (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
עמק ססגון(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

"התוכנית הקודמת למלונאות בעמק ססגון הייתה שנויה במחלוקת", נכתב בפרוטוקול של ועדת ההיגוי. "תוכנית זו היא תוצר של קונצנזוס שעלה מתוך תהליך שנעשה ומשקפת הסכמות רחבות. עלינו להשלים מהלך משמעותי בפרק זמן קצר יחסית על מנת לממש את הרצון לקדם תשתית מלונאית דה פקטו במרחב תמנע".

 

מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר, הודיעה כי היא תומכת בתוכנית והמינהל יפעל לקדמו. כאמור, המשמעות היא שינוי תמ"א 35 ושינוי תוכנית המתאר המחזוית. בנוסף, יש לגרוע שטח מוסכם משמורת טבע מוכרזת בקעת תמנע. הדבר יצריך את אישור השר להגנת הסביבה, מועצת גנים לאומיים ושמורות טבע ועוד. לפי הערכות במינהל התכנון השינויים ייקחו כשנה, ובמקביל יפעלו לקדם את התוכנית המפורטת למלון בוועדה המחוזית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
עמק ססגון
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים