שתף קטע נבחר

הסנאט נגד טראמפ: קורא להשאיר את הצבא בסוריה ובאפגניסטן

הסנאט בארה"ב העביר חקיקה סמלית לפיה הממשל צריך לבדוק אם ארגוני דאעש ואל קאעידה אכן הובסו לפני שמתבצעת נסיגת כוחות מסוריה ומאפגניסטן. לפי הסנאט, הארגונים עדיין מהווים איום משמעותי

הסנאט בארה"ב העביר אתמול (ב') הצעת החלטה לפיה ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ צריך לבדוק אם ארגוני הטרור האיסלאמיים בסוריה ובאפגניסטן אכן הובסו ואינם מהווים איום, לפני שתתבצע נסיגת הכוחות האמריקניים ממדינות אלה. להצעה אמנם משמעות סמלית אך היא משקפת את התנגדות הסנאט והמפלגה הרפובליקנית למדיניות החוץ של הנשיא.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההצעה, שעברה ברוב גדול של 70 תומכים מול 26 מתנגדים נוספה לחבילת חקיקה נרחבת שמוביל מנהיג הרפובליקנים מיץ' מקונל בעניין מדיניות ארה"ב במזרח התיכון, הכוללת גם נקיטת צעדים נגד חברות שיחרימו את מדינת ישראל.

 

כוחות צבא אמריקנים בסוריה (צילום: AFP)
כוחות צבא אמריקניים בסוריה(צילום: AFP)

עמדת הסנאט לפי ההצעה היא שארגוני דאעש ואל קאעידה עדיין מהווים איום משמעותי לארה"ב, וכי "נסיגה נמהרת" של צבא ארה"ב מסוריה ואפגניסטן עלולה לערער את היציבות באזור וליצור "וואקום" אליו יוכלו להכנס איראן ורוסיה.

 

כאשר הודיע על כוונת הנסיגה, טראמפ טען כי דאעש הובס, למרות שגורמי מודיעין בכירים בארה"ב אמרו כי הארגון עדיין מהווה איום. כאשר הציג מקונל את הצעת החוק בשבוע שעבר הוא אמר כי: "דאעש ואל קאעידה עדיין לא הובסו".

 

יחד עם זאת, היו מספר סנאטורים רפובליקנים אשר התנגדו להצעת החוק של מקונל. הסנטור מקנטאקי, ראנד פול, אמר לפני ההצבעה כי הכסף שהושקע במלחמות בחו"ל צריך להיות מושקע בארה"ב עצמה. "אני רוצה להחמיא לנשיא טראמפ על מהלך נועז ואמיץ" אמר פול, איתו הסכימו מספר סנטורים דמוקרטיים שהצביעו גם הם נגד ההצעה. 

 

 

 

 

מיץ' מקונל. ההצעה משקפת את התנגדות הרפובליקנים למדיניות החוץ של טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מיץ' מקונל. ההצעה משקפת את התנגדות הרפובליקנים למדיניות החוץ של טראמפ(צילום: רויטרס)

 

הצעת החוק של מקונל נוספה לחבילת חקיקה פרו-ישראלית שעברה בשבוע שעבר בסנאט וכוללת נקיטת צעדים נגד חברות שיחרימו את מדינת ישראל. בין החוקים שקודמו בסנאט: חוק המאפשר, בין השאר, לרשויות בארה"ב לבטל חוזים עם חברות המשתתפות בתנועת ה-BDS, הקוראת לחרם, הטלת סנקציות וביטול השקעות כלכליות בישראל. חוק נוסף שנכלל בחבילה מסדיר את הסיוע הביטחוני האמריקני לישראל, לצד אשרור של עסקאות ביטחוניות עם ירדן. בנוסף, במסגרת החוק יוטלו סנקציות נוספות על ממשלת סוריה בשל הפרת זכויות אדם.

 

עם זאת,לא ברור עדיין אם חוקים אלה יקבלו גם את אישור בית הנבחרים, שם הדמוקרטים מחזיקים ברוב המושבים. חלק מחברי הקונגרס הדמוקרטים צפויים להתנגד לחקיקה נגד ה-BDS מטעמים של שמירה על חופש הביטוי.

 

הסנאטור ברני סנדרס, שהצביע נגד החקיקה בסנאט, אמר כי "אמנם אני מתנגד לתנועת ה-BDS, אך עלינו להגן על זכותו החוקתית של כל אזרח אמריקני לעסוק בפעילות פוליטית, וברור לי שהצעת החוק תפגע בזכות זאת".  

 

חקירה לגבי התרומות לוועדת ההשבעה של טראמפ

בתוך כך, הוול סטריט ג'ורנל והניו יורק טיימס מדווחים כי משרד התובע הפדרלי בניו יורק, שחוקר את התנהלות הוועדה שארגנה את טקס ההשבעה של הנשיא טראמפ, דורש לקבל מהוועדה מסמכים המפרטים את הוצאותיה ופירוט התורמים שהעבירו אליה כספים.

 

הוול סטריט ג'ורנל דיווח בדצמבר שתובעים פדרליים החלו לחקור האם הוועדה השתמשה שלא כשורה בסכום השיא של 107 מיליון דולר שגייסה מתורמים, וזאת מכיוון שנראה כי סך ההוצאות המדווחות של הוועדה נמוך מסך הכנסותיה. במסגרת החקירה נבדקת האפשרות שהתורמים העבירו לוועדה כספים בתמורה להקלות בחקיקה והשפעה על מינויים בממשל טראמפ. בנוסף נבדק האם הוועדה קיבלה תרומות אסורות מגופים זרים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הכוחות האמריקניים בסוריה
צילום: AFP
מומלצים